Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

vthgizrff

Böhlerit márkájúból van 12mm-es pár darab.
De ha gondolod tényleg küldök egyet, azt a munkát már abbahagytam amihez kellett, úgy is csak porosodik a szekrényben.

000000000

Kuldtem egy e-mailt a citromailes cimedre.

bmejdz9nu

Na befogtam a másik ilyen jellegű marót... az csak 16-os olyan "hullámossak a fogai" HSS... márkás...Na ez utóbbi semmi, ló..sz!!! Negyedét sem tudta!  

A másik (ami a videón van) kapott bársony alátétet a szekrényben(!:)... az a baj, hogy nem tudom milyen márka volt, mert a szárát 20-asra esztergáltam kerámia lapkával (keményfém volt a javából)
Szép emlékek vannak amikor megcsináltam a szárát... vörössen izva jött egybe le a forgács... Ja és amiért emlékezetes... 1 Euróért vettem az ebay-on, mert arról indult és ott is fejezte be, mert valami nagyon furcsa vol a szára... [#nyes]

000000000

Egyébként kicsit alább hagynál egyből
a "látványos 400W"-os forgácsolással,
ugyanis ha betartanád a 4-5 %-os slip határt,
a felével sem tudtál volna forgácsolni.
Mérjed már meg egyszer ilyenkor, mennyit zuhan
a maród fordulatszáma. Megfogsz lepődni majd
picit, ez a jelenség a videón is látszik,
csak Téged nem érdekel, ami elég nagy baj.

bmejdz9nu

Ó a slipp-re nem is gondoltam... de marás közbe stabil azért nem zavart... de valóban van...
Több áramot fogyaszt ilyenkor? Mindíg mondja a nejem... majd meglátod a villanyszámlát... :)
Ha kész leszek a géppel utánna mindent kiszámolok és megbánok... de most nincs idő rá... marni kell...

000000000

Csak nehogy sokat mar(kol)j, mert a végén
keveset fogsz majd! [#wilting]

bmejdz9nu

Na de a munkadarab szép és pontos? akkor mit akarhat még egy hobbysta? Csak csinálja és nem gondolkozik... tudom... [#nyes]

Kristály Árpád

Hallihó!http://cnctar.hobbycnc.hu/Kristaly_Arpad/" TARGET=_fnew>marók
A maróim közöt van ilyen maróm...tényleg nagyon jó...ez sajnos vidia betétes MK-3 as kúppal...
Különben az élek tényleg fedik egymást illetve a kihagyott közöket.....
Apropó....Eladó 10.000-Ft/db

3vv2btrhv

000000000

A Bernerdo gépekről tud valaki valamit, minőség ár/érték arány?
http://www.arzenal.hu/files/LP_Bohren_Drehen_rum-ung.pdf

j3rx6bsjd

000000000

Néztem már, köszönöm, de nem sokat tudok a minőségükről.

HJózsi

PRC gondolom, de a Német munka felügyelet jót tesz...