Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

w9rn9a2ej

Alu, kis átmérőjü maró <10

w9rn9a2ej

Lámpát cseréltél már a BF20-ban? igaz nem oda világít ahova kellene ...

bmejdz9nu

én is így csinálom, de nem annyira pörgetem... (féltem a testi épségemet :)

bmejdz9nu

Nem, de most láttam a meghajtását a vezérlő dobozban: kisméretű 12V-10W(20W?) kapcsoló üzemű halogén trafó... Made in Germany felírtattal!
(Ettől már is német lett :)
És te hová tettél... nagyon jó ez is... de lehetne jobb!

xe44memnh

Van egy golyóáló mellényem kölcsön adom!!![#integet2][#nevetes1][#vigyor1]

000000000

bmejdz9nu

Ja tudom... neked jó mert az adrealin termelésed min. 5x-el később indul be mint nekem...[#wink] Öregebb is vagyok... konzervatív is... lasabb is...
Snowboard? FreeStyle? Hegyről ugrás? (Átalgéletkor = 28év :)

bmejdz9nu

Tökéletes ezzel a motorral ahogy van... (Nem lesz 4 polusú...)

Meg sem rezzenik a fordulatszám... több mint erős! Jobb mint vártam!  
Sőt mivel nincs fordulatszám szabályozás... nincsenek lengések sem... egész másként viselkedik... jól!
Áramfelvétel is alíg nőtt a marás közben... tehát meg sem kottyant neki... de sajnos behatárolja a dolgot a BF20 mechanikája...

Lehet, hogy szubjektív a dolog... de mintha a mart felület szebb lenne...Ugyanazt az anyagot fojtattam ahol leégett a DC motor...

Lesz egy kis videó is ...  
de szörnyű lett ... ellenfény... rossz pozicó... a hangját meg a szokásosan nem adja visssza, felhagosítja... (csak egy fényképezővel csinálom ezeket a videókat)

bmejdz9nu

Na igy "fest" eddíg a dolog...
A Frekiváltó majd belkerül a vezérlő dobozba (pont belefér...)
Rákerült a motorra a hűtőventilátor... (tartósabb terhelés is volt... totál nem melegszik... tehát csökkentve lesz... de nincs különösebb hangja 50Hz-ig)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/BF20%20marogep%20es%20Tarsai/Maromotor_csere/P1160957.wmv" TARGET=_fnew>A videó.... hang nem valóságos! 16mm a maró... különböző fogás mélységek 2-5mm között, kicsit különböző fordulaton... (21Mb) 5:25 hosszú

(nagyon rossz minőség... :) majd lesz jobb is... ha kell... :) Érezni a BF20 mechanika "véges" tulajdonságait is...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/BF20%20marogep%20es%20Tarsai/Maromotor_csere/BF20_MM_19.jpg" border=0>

xe44memnh

Baker... Egyszer valaki azt igérte küld nekem világitást... ha megkapom vissza küldöm!!![#crazya][#nevetes1]
Amugy meg elég jol birja a BF20-ad.

bmejdz9nu

[#lookaround] A legdurvább tuning amit a neten láttam, de már nem találom: a falhoz állították a BF-20-at, csavartak vagy hegesztettek rá hátul rögzítőket, zsaluzás, vasalás... és oda(be)betonozták!
Gondolom massziv lett... ha el akrja adni Hilti...  [#nyes]

Megjegyzem ez a 16-os egy nagyon spec. alu maró...

3vv2btrhv

Péter ECSETET HASZNÁLJ a forgács eltávolitására !!
A macska volt a legálatibb !!

bmejdz9nu

Ecset nem volt kézközelben a videó meg forgott, az a ronda macska meg a szomszédé...
Nekem 2 szép fehér nőstény cicám van... a szomszédé pedíg kan... állandóan itt eszi a fene... és rettegeti a macskáimat...(nagyon)
Jó cica a szomszédé csak kínyírhatatlan, megfoghatatlan... pedíg a gazdija is örülne mert akkor nem harapná meg... őt sem...minden héten.
Ha van tuti tippetek.... a csevegőbe ... "macskavég" jeligére...

000000000

Egyeniranyu - elleniranyu maras? Hm?
Felrakhatnad a noga pofogtetot, csak levegovel. Szepen hasznalhato.

bmejdz9nu

Már mire gondolsz az írányokkal?
Noga pöffögtető szebb helyre kerül... ennek nem kell... csak dzsuvázna...fúvatni meg ... a söprés utánna több meló...