Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

7vpav5d32

Biztos ismeritek mikor a csőszerelőt és a segédet csőtöréshez hívják. Lemennek a pincébe ahol már két méteres szenyviz van. A szaki gyorsan beugrik, lemerül és kis idő után feljön. Csőfogot, szol a segédnek. Ismét lemerül majd fel. Add ide a fűrészt és megint le a trutyiba. Ez még négyszer-ötször eljátszódik mikor a szenyviz lassan eltűnik. A szaki megtörli a szemét a trutyitól és szól a segédnek, hogy látod fiam igy kell ezt csinálni külömben egész életedben csak adogathatod a szerszámokat.
Bocs, de ez a mostani szakmai oktatásról jutott eszembe.

bmejdz9nu

Nem jó! :)
Kiszámoltam a fény beesési szögét, 20w-os halogén izzót alapul véve - és arra jutottam, hogy erős árnyékot vet a másik oldalon.
Sőt a fényteljesítmény fele a BF20 maróegységét világítja = pazarlás és veszteség!
... és akkor nem beszéltünk még a fény hullámhoszának alapos ismereteket igénylő megválasztásáról!
Jobb lett volna ha elővettél volna egy szakkönyvet a fénytechnikáról!  
Kalibrált "Lux" mérővel mérted? Fényspekrum analizátor? CE vizsája van?
Na majd megmérem én neked! Be fogod látni, hogy ez egy külön szakma... a fénytechnika.
Addíg ne használd! A szemedet is tönkreteheti. Kérdezz meg egy üzembiztonsági szakembert a rögzítés módjáról!
Sőt egy designert is mert a lámpa színe sem megy a marógéphez...
Na egyenlőre ennyit a hibákról... [#nyes] De egyébként elmegy... [#eljen]

bmejdz9nu

HJózsi

Értem én a célzást..., megyek is libát legeltetni...  
Szőke kapitány kontruktívabb volt, nem eltanácsolt, megoldást kínált : Jóárasított!...
[#nyes]
Te meg lebeszélsz?

Na ide sem jövök többé... [#nyes]

bmejdz9nu

Igen. Csak azt csináld amihez van diplomád! Olvass sokat! Mielőtt elhamarokodottan megfogod a kalapácsot előtte legyél tökéletesen tisztában az elméletével!
Ha beverek itthon egy szöget elötte kiszámítom a ráható erőket... de olyan szöget nem kapok aminek van rendes adatlapja... ez ám a baj!  
Itt aztán mindíg megakadok.... :)

Na te sem linkelsz többet? Alakulunk! :)
Tudod kétfajta hobbysta forumozó van a hobbycnc.hu oldalán...
1. Linkel, csinál...
2. Kritizál (ez persze jó is lenne), de!: sosem csinál, sosem linkel!  
Amíg így teszi... képzeld el ha megfordulna a kocka... ez ugye még nem történt meg soha! Nem kockáztat!
Ha halgatsz (azaz csak "idézel") okosabbnak nézel ki...

Na most tel linkeltél. Linkelj még valamit aztán leugatom!  
De(!) nem írok a megoldásra ötletet, tippet... mert akkor már nem lenne az igazi, nem lenne a 2-es eset... (persze lehet, hogy nem is tudnák?)

ebalint

Eddig azt hittem, hogy ez egy "hobbi" fórum,
ez itt meg a BF20 és hagyományos marógépek topik.

Leginkább az "offolást" kéne másutt folytatni.  
Amúgy a vita rendben.

Üdv.

bmejdz9nu

Hát igazad van "csevegő" lett... de csak törölni lehet, de átteni máshova (technikailag) nem.

HJózsi

Na Ja! - ahogy a kínai mondja -

Da liegt der Hund begraben!     [#heureka]

azaz Itt van a kutya elásva!  

( húú wazze, nincs is kínai nyevvizsgám ... ) [#nyes]

HJózsi

[#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes] csak most olvastam ...

D.Laci

"Csőfogot" helyesbitenék.... "svédfogó"
A csőszerelővel is vitatkoznék... de amióta Szőke kapitány libáért vete az űrhajó vezetői engedélyt (szak szolgálati engedély)...  egye fene... [#vigyor3]
Mielöt kővel dobálnátok... már vagy 20 éve ismerem ezta a viccet de mostis majd le estem a székröl!!!
Minden viccnek fele igaz... majd a csevegöbe leirom az ózdi Józsi bácsi esetét a szöke ribivel...

000000000

A nemjóját....lett itt ám élet,csak olvasok és olvasok,kb annyi hozzá szólás született két nap alatt,mint eddig összesen.És most következzen egy érdembeli,szorosan a témához:
HA jól tudom HJózsi hozta el a BF20L-jét Passattal az Optitól,nem??? Ha tévedek akkor elnézést.A lényeg,h Optiéknál van egy viccességi rangsor,amit eddig egy bizonyos BF20L tulajdonos vezetett azzal,h egy Passattal vitte el a motyóját.....na ezt most én megdöntöttem pár hete,mikor elhoztam a D240X500G padomat egy Fiat Puntóval :))) ülések hátul lehajt és kész a Pick-Up....lehet űberelni!!

yuagaci9g

Csk,hogy nehogy elbizd magad, ezt a kunsztot csinaltam a mult heten:
http://magiist.fpn.hu/Kepek/SSS.JPG" border=0>

bmejdz9nu

Ó... Ez tényleg ver mindent! [#vigyor2]

Motoros

Nyertél, de árúld el mi van a kocsin??

msas

Nomen est omen. Ezek bizony Disco lámpák.(reflektorok)
üdv Makó Sanyi