Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Gondolj arra, ha 3 méter zuhan akkor sem veszít semmit a súlyából... 35 Ft/kg ~ 25.000 Ft... [#hehe]

000000000

igazad van, megnyugtattál...[#szomoru1]

bmejdz9nu

Ha a talira elhozod én is elviszem az én marógépemet :)

w9rn9a2ej

[#vigyor2]Na ez az, kis terpesz, egyenes derék ( mint a Guantanamera-ban ), tüdő teleszív, belekapaszkodik, emel, toporog, letesz, káromkodik ... [#nyes] hogy miért nem jött el a cimbora ...

w9rn9a2ej

Ezek a német mérnökök szerintem Kínában tanultak economy gépész szakon!... akár azt is ráírhatnák a masinára, hogy Te*co Gazdaságos, csak akkor olcsóbban kellene adni...[#nyes]

w9rn9a2ej

A 100-as már oversize a BF20-nak!...  bár láttam a munkádat a hosszú asztallal, biztos nagyon jó lapkáid vannak.  

000000000

Inkább nem, mert irigykednétek... Nem jó érzés az, amikor sajnálják az embertol a nehezen osszekuporgatott ( visszaváltottam a soros uvegeket) pénzébol vásárolt gépet.  [#vigyor][#pias]

bmejdz9nu

A mechanika rezonancia nékül viszi... a motor meg nem bírja... akkor hol a határ? Gyenge ehhez a motor.

bmejdz9nu

Itt mindenki az "üvegpénzből" veszi a cuccokat .... :)

000000000

...üvegpénzből,meg dugipénzből,h az asszony meg ne tudja....."már megint minek neked egy ilyen sz.r?hova teszed?ennyiért normális dolgot is vehettél volna..stb."...
...amugy ha az ember lelkes sokmindenre képes én is egyedül rángattam be a műhelyembe a marót...eltört a ézikerék....a vezetékeket fixáló csavarokat meg vagy 5x egyengettem már....amint visszajön az esztergám a szervízből csinálok kicsi kerekeket rögzítésre ami még pont elfér a keresztasztal alatt.....Péter ami meg 100mm átm. illeti,ahhoz tényleg gyenge,ha jól emléxem 60mm az ajánlott

000000000

ezzel mindenki így van, ha belegondolok mennyi sorosuvegem ráment ilyen dolgokra ...  de milyen jó érzés megérinteni, tudni, hogy az enyém és mennyi sokat dolgozhatok, idegeskedhetek vele... ez a hobby... elvégre csak egyszer élunk...[#puszi][#szeret]

bmejdz9nu

Ájánlott... és ha kell? [#circling]

bmejdz9nu

Hát igen... van a normális ember és mi...[#nyes] ez utóbbi sem hü..e.. csak...

000000000

...na asszem megvan az uj munkám télire.Hajtóműves előtolás 2-3 sebességel BF20ra, mindkét tengelyre.Ha már a körasztalhoz adnak osztótárcsát,használjuk ki....már csak profilmaró kell /nameg megrendelni a körasztalt/ és neki is lehetne állni gondolkodni,h hogy is legyen a konstrukció.....eddigi ötleteim: végálláskapcsolók a keresztasztalütközők helyére, melyek szabadon pozicionálhatók.Az előtolás irányt előválasztó kar elektronikáját szakítanák meg, igy csak az irányt tiltják, aztán a trapézmenetes orsó emelkedéséhez kalkulálni 1-2 egyszerűb fogaskerekes áttételt ezáltal 2 esetleg 3 sebességfokozat nyerhető, csigahajtás helyett kúpkerék, áttétel váltás természetesen állóhelyzetben tolóretesszel, "üres" állással,és persze a keresztszán tengelyén a reteszt használni és a meghajtani kivánt fogaskereket ezzel rögzíteni.Hosszirányban lehet macerásabb lesz, mert ott meg kell hagyni a kézikereket, lehet uj tengelyt kell csinálni aminek hosszabb a kinyúlása és a nóniusz tárcsa meg a tengely csapágyazás közé berakni a fogaskereket.....egyenlőre ezek jutotak eszembe, várok még ötleteket

bmejdz9nu