Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

...megjelent az Optinak uj marója BF30 néven...nagyon jónak tűnik!!!

bmejdz9nu

Ez más kategória... 3000 Euro... 300 Kg... stb...

000000000

álmodozni lehet,nem?!BAr akkor már BF46 vagy UWF 100....az az igazi "klasszik"

bmejdz9nu

A 3000-4000 Euros kategóriában sok a versenyző és elég jó gépekkel...
A BF20 az ami már jó ... és éppen megfizethető egy hobbystának... Ettől BF20 a BF20... :)

000000000

000000000

apropó honnan van méteres keresztszánod???OPti az is???Hajól tudom az már 14mm horonnyal van, meg jóval maszívabb is mint a KT210 keresztasztal...

bmejdz9nu

Visszatérve - egy gondolatra - a BF20 egyenáramú motor leváltásához...
Ha a DC motor 750W-os... gondolom az 6000rpm-es fordulatnál van...
Az asszinkron motor 3000rpm-nél tudja a max-ot... ez a fele... fele fordulatszám...
3000-nél a DC motor sem tud többet...
Tehét egy 550W-os asszinkron motorral leváltható... szerintem.
Mert a nyomaték csúcs (az erő) úgysem a legmagasabb fordulaton kell... sőt a frekiváltó "tuningja" nélkül azaz 50Hz-en csak a fele fordulatot tudna a BF20... (de lehet adni még majd neki...)
Én pl. szinte mindíg a kisebbik fordulatszám tartományba dolgozok... tehát 0-1500rpm közötti tartományban. Nem használok kicsi marókat...

Talán meg lehet érteni mire gondolok...

000000000

beraksz egy 3000 fordulatú asszinkront és High sebességfokozatban kapsz Low sebességeket....:))

bmejdz9nu

Igen... de a frekiváltóval el lehet menni 80Hz-ig vagy tovább... Sőt Low sebességben szerintem lasabban is tud majd... néha nem ártana... pl. tárcsás felületmaró... (100mm-es :)

Én azért a benne lévő a DC motorban nem bízok (jó-jó de...)... szerintem egy 6Kg-os 550W-os asszinkron jobb lehet... azért 550W... mert az fér még el normálisan rajta... :)

... és azt mondom... jobb lesz az áttétel arány... mert most általában 1/2 poti állásban van... az meg...

tumnmsi57

Ő is átépített egy asztali marót, de nem BF 20-at - klecserélte a mocit is.
Érdemes lenn megkérdezni mi a tapasztalata.http://www.einfach-cnc.de/seiten/leser_theisen_x3.html" TARGET=_fnew>http://www.einfach-cnc.de/seiten/leser_theisen_x3.html

bmejdz9nu

Köszi a linket... Ez egy X1-es... milyen van ebben eredetiben? A Talin kint lesz...
"Den Motor haben wir von www.motor-Mauer.de. Es ist der Typ TE QS 71M-2B mit 0,55 KW und 3.000 1/min."

Tehát 550W . 2 polusú... meg vagyok nyugizva...

000000000

000000000

nagyon szúrja a szememet,h kiadtak egy uj BF20-at....beépített fordulatszámmérővel, masszívabb védő "plexivel".....annyira bepöccentem,h csináltam az enyémhez fordulatszámmérő házat,(most szinterezik) "rack" szerűen jön majd rá a BF kezelőblokkjára és ha lesz hely, beleépítem az emulzió rendszer kapcsolóját is.....már csak egy akkora keresztasztal kell, mint Péternek van és meglesz a lelki békém...egy darabig, míg az opti ki nem talál valami újat......amugy ami azt illeti szétszedegettem a marómat is, esztergámat is és az öntött házon belül jócskán van hely elhelyezni a műszereket, tán még az útmérőt is be lehetne integrálni..persze hűtőventivel

000000000

Egy kerdes, BF20 tulajokhoz. Normal, L, XL - teljesen mindegy.

Nektek a fej vizszintbe valo forgatasakor nincs utban a kezeloszerv a gep bal oldalan???
Vagy Ti hogyan hasznaljatok?

Eloszor megprobaltam, hogy jobbra dontom. Ott van a haromagu "vasvilla" csonkja. Utban van...
Bal oldalrol ezert szamuztem mindent, egyedul a fuggoleges rogzito kezi csavar maradt. Igaz, most addig le is tudom engedni az asztalhoz. ((:

w9rn9a2ej

Eddig csak függőlegesen használtam, így is ki szoktam venni egy-két "vasvillát", meg a plexit ... Arra nem is gondoltam, hogy vízszintesig ki lehetne dönteni...
Az enyém Normal (rövid...) asztalos, a szerszám talán túl is lógna ... Azért majd kipróbálom!