Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Farkas Ádám

már itthon drehál a gép...[#vigyor2][#vigyor2], nem utazott messzire csak néhány utcácskát.

bmejdz9nu

Ez a gép csak kicsit nagyobb (és olcsóbb) mint az http://www.optimum-machines.com/products/milling-machines/bf30vario00/index.html" TARGET=_fnew>Optimum BF30 (SK30-ban is van)...  
Nem értem miért kell netto 150 Euroval többet kérni az SK30 változatért...

bmejdz9nu

Nem is tudtam, hogy olajjal van töltve a hajtómű(?)... ezt azért majd nézd meg a gépkönyvben...

Mindjárt megkapjuk, hogy "pult alatt" kelt el a BF20 :)  

Na és már faragtál valamit?
Na most már neked kell videókat, képeket betenni ebbe a topikba :)
Vagy átírom "BF20 és Kami 350 és hagyományos marókra" a címet:)
Jesszus most néztem a #1-et... ezt a topikot is én nyitottam :) Most meg... Na mindegy a városban maradt... :)

Farkas Ádám

Igen olvastam, volt is benne ha nem is sok, meg zsír is került bele, de már feltöltöttem.

000000000

NA de kerem! egy ilyen legendas gepet aminek sajat topikja is van "pult alatt" eladni!

Teaway

Suzuki...ilyen színnel? Ez rosszabb, mint az új géped színe...[#vigyor3]

HJózsi

Biztos ez is kínai ... [#csodalk]

000000000

én úgy emlékszem,hogy pár éve szóltam neked, hogy cserélj olajat benne...mind1. A lényeg,h nem folyt ki így a suzuki és a gép is jó maradt. Farkas Ádámnak gratula az "új" kicsikéért, termeljen sok sok forgácsot, ahogy a tied is!
  Amúgy én amilyen "Optimumbuzi" vagyok, biztos FB30-at vagy BF45-t vettem volna....gondolj csak bele,hogy a magenta mennyivel divatosabb szín :))))

bmejdz9nu

Egyébként ez a hajtómű olaj töltés csak a BF30-tól felfelé igaz... Most néztünk utána...
A mostani gépen is az olaj szintjét egy "kémlelő" szintjelzőnél lehet látni...(mint BF30)

Hát igen... Ha lett volna a "márkára" több mint +1200 Euróm és kisebb asztal mérettel is beértem volna...(BF30/SK30 = 3168 Euro brutto és X/Y 200x450)

Ez a Kami 350-es még 2000 sem volt és 230x570-et tud... Súly (+55Kg a Kami) és egyebek elég hasonlóak...
Mondjuk a 12mm-es leszorítókészlet is elég lett volna ahhoz... most meg vehetek 14-est...

Mindkettő Germany :) ... Veszek festéket a maradék pénzen :)

bmejdz9nu

http://www.optimum-machines.com/products/milling-machines/f-40-f-45/index.html" TARGET=_fnew>Itt az Optimum F45... ehhez kellene valójában hasonlítani... ugyanaz???...
Sajnos az ára majd duplája... és csak MK3 befogatású... stb...
(SK30-at akartam ez volt az alap!... meguntam a kúpkiverést:)

http://www.vester.ee/PILDID/FREESPINGID/3332600.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Lepucultam... csinálam egy képet ... talán jobban látni milyen bromedár :) Jöhetne már az alátét asztal :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Kami_Mashine/Arrived/Kami_FKM350PL_01.jpg" border=0>

Teaway

Ha jól látom, három része lehet szedni...talp, oszlop, fej...talán könnyebb mozgatni.

000000000

ha a kedves szaki,hodolna a lakatos munkáknak is,már meg lenne!:)))[#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

azért ez a műszer kicsit "izmosabb az optimumnál!:))nagyon franko kis gép!!!

bmejdz9nu

Elárulom a fűtésszerelőm szaki fia is CNC-s... csak nem fórumozik... Igen jó gépet csinált...