Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Teaway

Hű... nagyon csecse a gép...grat hozzá!!
Asztalért sír szegényke, nagyon szomorú a földön...

bmejdz9nu

Opció... dehát az sem egy nagy gond... ad neki néha egy "olajfröccsöt" :)

bmejdz9nu

Most mosom, pucolom egyre szebb lesz :)
Hát igen... asztal kellene.. De vannak ezzel nagy gondok...kérdések még...
Nagyon fel lehet emelni a fejegységet...(440mm-re)
Ha ezt a lehetőséget akarom használni a 2 méteres belmagasságom mellett akkor az asztal csak 600mm lehet... ekkor 860mm az asztal magasság...
Nem lesz kevés ez? vagy egy emelhető asztal szerkezet kellene?
Az oké , hogy hétfőn kell fognom egy lakatost... aki ha meg tudja meglátja majd mondja: leendő konkurenciának semmit sem :)
De talán (fixálható) kerekek is jó lenne rá (mozgathatóság?)... láttam a boltban ma 100-150Kg/db teherbírásúakat...
Ez jó lenne?  
Aztán milyen széles legyen? Ha netán csinálok hozzá "extendert" mint a BF20-hoz...(ami majd daru emel rá:) és oldalt ne boruljon?
Talán egy 600x600x600 zsalu kellene aztán betonnal feltölt?
Szóval vannak még kérdések...

Farkas Ádám

Betont neki... segítek zsaluzni:)

HJózsi

EZAZ! Igazad van! Megvan a trikolor! :) köszi...

HJózsi

A betonkockából ne hagyd ki a lecsavarozási lehetőséget...

000000000

Na vegre valami kezzel foghato!
Eleg maszivnak tünik ez a gep,nagyon egy darabbol van.
HA szabad kommentalni 2 dolog nem tetszik rajta,az egyik a szine,pedig szeretem a gepi zöldet,a masik a kezelopanell  ugy ahogy van tövitöl elöre,föleg az a csö ami a kar szerepet tölti be.
A gep maga egyszerü es stabil,kicsit nagynak tünik ahogy ott all a mühely közepen,vagy csak a szemem csal?
Amugy meg gratulalok! Hasznald egeszseggel es megelegedessel.

Teaway

Hmm...mennyi a gép magassága teljesen felemelt fejjel?

bmejdz9nu

Teljesen egyetértek veled... jól látod!
Át nem festem talán... de azt a ronda kezelőpanelt leszerelem, átszerelem...(undorító talán az a legjobb kifejezés :)
Hát elég nagy egy hobbystának... De azzal vigasztalom magamat, még jó hogy az első - amit nem szállítottak -  nem jött össze :)

bmejdz9nu

Az aljától a motor tetetjéig 1400mm kereken.

bmejdz9nu

Rosszul írtam... a tekerők nem műanyagból vannak...
Fém csak a borítás műanyag, bakelitszerű fekete valami... :)

bmejdz9nu

Kerekeket megvettem... 4db hivatalosan 135Kg/db terhelést tud - egy)...  
200mm magas és duplán rögzítenek... a gumikerékre és egy barázdába is fog...(4500/db)

Lakatost nem hívtam... inkább a sokszorosan bevált fűtésszerelőmet bíztam meg ezzel a "megtisztelő" (azonnal adj uram) feladattal... :)
40x100-as zártszelvényekből lesz... 600x600x1000mm méreteben...
Nagyobb oldalt billenési stabilitást azt akartam, hogyha megcsinálom az extendert akkor se legyen instabil...
Most gyárilag 570mmx230mm-tud.. extenderrel pedíg 1200x320-at...

Most már csak azt kell kifilózni, hogy emeljük majd rá a tartó asztal keretre... (zsiráf nincs. 600mm-et kell...mindössze)

HJózsi

Akkor az 1000 a szélesség és a 600 a magasság, ha jól veszem ki szavaidból...  a szélesebb asztal jó ötlet! Én a helyedben csinálnék ( v. csináltatnék ) forgácstálcát lefolyó nyílással... vas marása esetén az emulzió a legjobb és leggazdaságosabb ( pl. Makromil 200 )  
Az emelés legkönnyebben egy emelős békával menne, szintbe emeled raklappal együtt a kész asztallal és átcsúsztatjátok. ( A rögzítő csavarokat előtte ki kell venni a raklapból... )

bmejdz9nu

Az orsók 25/3-asok benne...

bmejdz9nu

Valamit kellene... hogy ne kelljen állandóan porszívóznom...
Az asztalon van hűtővíz kivezetés (mint BF20-nál) csak ugye minden egy számmal nagyobb.. Na lassan bekötöm a villanyba (3F)