Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

En a bohoc gepemnek(az a szep sarga piros szürke)500x500 es 700 magas asztalt csinaltam zartszelvenyböl,ezen van egy 30 milimeteres kohynhai lap,a maro asztal sikja 97 centi a földtöl merve,ehez hozza jön meg 3 centimeter az allithato labak igy 100 centi lesz az asztal sik magassaga az en 175 centimeter magasagomhoz.

HJózsi

Az a lefolyó nem rossz, de tálca akkor is kell, nem véletlenül van minden komoly gépen. Márpedig a tied is az ... a marótárcsa meg jól szét tud fröcskölni, pláne, ha a munkadarab is nagy ...
Amit egyébként az emulziók tisztító hatásáról írnak, az nem smafu! Munka végeztével emulzióval leslagolom a gépet és már csak a forgácsot kell kiszedni alul... kicsit áttörölgetem, de amúgy nem hagy foltot... a Vágó sprayk és egyéb "dezodorok" ragadós trutymót hagynak maguk után és hűteni nem nagyon tudnak, ezért aztán befüstölik a műhelyt ... az emulzió nem füstöl és hideg marad az alkatrész, ami nem utolsó szempont amikor a méretet ellenőrzöd ...

bmejdz9nu

Én gurulósat akartam... Tudod jön a nyár... kitolom az udvarra és napozok közbe :)

bmejdz9nu

Múltkor használnom kellett emulzót az alkohol helyett a CNC-nél
Jó... de a víz elpárolog aztán az olajfilm ott maradt.... slagolni nem akartam :)

HJózsi

Az emulzióval magával slagolj ...  
Nézz be az Eszterga topikba, hátha találsz valami ötletet a HBM280 teleportációjánál ...

bmejdz9nu

Na kapott áramot:) Gyönyörűen megy, szép a hangja...Na ja az egész hajtműház olajjal fel töltve...:)
A 12 sebesség fokozat így jön össze:
1. A motort át lehet kapcsolni 2 vagy 4 polusura
2. High-Low mech. sebesség kapcsolás
3. 3 állású mech. fogaskerék kapcsolás...
75rpm tól 12 lépésben 3150rpm-ig....

000000000

NA ja es közben nem kell felni hogy csak 2 meter magasan a plafon..........

Motoros

Szép darab, nekem tetszik A cnc-sítése is sztem simább ügy lesz mint a Bridgeport-é lett volna. Jó egészséget hozzá.Én egy masszív zártszelvény asztalra szavaznék. Nekem már volt kiöntött beton monstrumom, alig bírtam szétvésni meg kihordani a sittet.

bmejdz9nu

100x40-esből lesz, 8 méter felhasználásával...

bmejdz9nu

[#wave] Jó kis gép volt... Nélküle nem lett volna a CNC gépem... de jó kezekbe került...(vagy a Suzuki nagy vagy a BF20 kicsi...:)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/BF20%20marogep%20es%20Tarsai/The_End_BF20.jpg" border=0>

HJózsi

[#vigyor4] videót! [#circling] videót! [#vigyor3] videót![#integet2][#pias]

000000000

mind kettő!:)[#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

pápá BF20 és pápá suzuki csomagtérkárpit [#wave]...nemtudom ki vette meg, de a hajtóműböl kifolyó olaj Mobilgear 620-as széria ha pótolni akarja.....Gratulálok az új géphez, kinőttél minket BF20asokat :)))

000000000

Mondjuk a Suzukiert nem kar ha tönkremegy a karpit, de a BF20 ert annal inkabb az volna.

bmejdz9nu

Kár az öröm előre...Tettünk alá fóliát...[#nevetes1]