Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

megnéztem az alu fűrészelést!mindig tanul az ember tőled valamit!:)))

bmejdz9nu

Nagyon jó cucc!!! A leghasznosabb a műhelyben!!! Gyors... pontos...halk...stb... van persze tárcsás vágom is... ha kell(ene)...

000000000

én kézi kőrfűrésszel vágtam az alu konzolokat,nagyon gyors volt,csak szemem szám tele lett forgáccsal!jo egy ilyen "turbositott fűrész a háznál!:)))nem olcso a lap hozzá,de meg éri!:))

HJózsi

forgácsvetési irányok : vízszintes síkban 360fok mínusz amit az oszlop kitakar ...  A BF20-nál nem így volt?

bmejdz9nu

A tárcsáshoz negativ élszögű lap kell... aluhoz... és kenni és kenni...(+fülvédő) na és vigyázni az életünkre...:)

bmejdz9nu

Veszek egy tusoló zuhany függönyt :) De a környezet kialakítása a fontos... hogy gyorsan lehessen seperni és porszívózni...
Ha sok "apróság" van a környékén az bonyolítja a dolgot :) mire kiszeded közülle :)

000000000

tudom,csak lusta voltam átszerelni,és a gép épités izgalma,tul tett minden ésszerű ovintézkedésen!:)))

6fabbzvm

Péter!
Az új gépednek a típusa FKM 350 PXSD ?
Csak azért mert nekem a KAMI ezt a típust jelölte meg CNC előkészítés (golyósorsó) nélküli és nettó EUR2000 ármegjelöléssel. A FKM 350 PL elvileg a golyósorsós és nettó EUR2700 írtak árnak.
Csak most teljes képzavarban vagyok, mert a képeiden meg az utóbbi típus jelölést látom, de ha jól tudom Te nem a golyósorsóst vetted!?
Légyszi adj világosságot! [#idiota]
üdv [#integet2]
Gabesz

HJózsi

-1000,- Ájro mert nem golyósorsós ... de ebbe a tipusba be lehet tenni ( talán ) átalakítás nélkül ... nekem ezt mondta Péter ...

bmejdz9nu

http://www.kami-maschinen.de/joomla/kami/Website/DetailsAnzeigen.php?ID=54&Maschinentyp=fr%E4smaschinen" TARGET=_fnew>Ezt vettem... (csak a fotón még az eredeti tipus van - a kínai számozás :) (egyebként 580mm-tud mozogni az asztal)
1698+Áfa... ~2000 Euro Brutto... (és van ugyanez +1000 felárral, amibe a németek betették a golyósorsókat)

De én még mindig nem gondolkozom CNC kiépítésben... de ha mégis 1000Euroból simán meg lehet oldani a dolgot...

bmejdz9nu

Egyszerű lenne a csere... (sima 20/5-ös bele..)

6fabbzvm

OK. Ezért nem jött ez össze, mindegyiken más típus jelölés van :)
Köszönöm!
Gabesz

bmejdz9nu

Mert veszel ilyet?  

Már martam vele... igen jó... egy klasszissal más mint a BF20... stabil, remegés-rezonancia semmi...
Naja ezt is vártam...

Most átalakítások vannak... lekerült az a ronda vezérlődoboz oldaltról és hátulról is...
Minek? A hátsó dobozban 2x400V 3F relé (forgásirány vált) 24V-os segédtáp a reléknek, egy áramkorlátozó relé (állítható) a motorvédelemnek...
Ez mind ki lett váltva egy frekiváltóval...

Sajnos a gépasztal magassága alacsony lett...
De! Ez nem is olyan rossz mert ülve pont idális!!! Kezdem megkedvelni ezt a poziciót...:)
Ehhez szerelem fel a vezérlő gombokat, hogy ne kelljen felállni :)

HJózsi

Lúdtalp free milling ... [#nyes]
Vegyél fel egy kötényt majd a forgácsnak ...  
[#buck]
A kapcsolgatáshoz meg egy infra távirányító lenne a legjobb... [#mf2]

bmejdz9nu

Majd csinálok fotót.. de szerencsére pont nem a szemem közé nyomja a forgácsot )
Tesztelem a forgácsvetődést... Hát egy tálca édes kevés...valami zuhanyfüggönyre gondoltam...
Amit lehetne terelgetni... de még nem tudom...

De más mint a BF20-nál... bazi nagy forgácsokat is lehet csinálni... és ezek nehezebben repülnek :)

Olyan lesz a vezérlő kapcsoló mint a kocsiban a kormány kerékről vezérelt rádió :)