Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

6fabbzvm

Szia,
igen, szeretnék. (Skypen velem "beszéltél") Várom az írásos ajánlatot a KAMI-tól. Gondolom a 7 elején megkapom és akkor utalom nekik ami jár. Viszont nálam erősen tervbe van az azonnali átalakítás CNC-re. Mondjuk ezzel kicsit bátortalan vagyok, mert nem csináltam még ilyet.[#wow3]  
Szerintetek a motorját át lehet tekercseltetni 230V-ra? Jó lenne, ha itt tudnám használni és nem egy másik helyen ahol van 3fázis, mert minden más gépem is itt van meg az összes szerszám. Vagy motor csere? Melyik olcsóbb vajon!?[#dumcsi]
üdv
Gabesz

HJózsi

[#eljen]
A zuhanyfüggöny az én fejemben is megfordult már. A forró forgács viszont beleéghet, így egy idő után úgy néz majd ki mint a sündiszó ...  
Szólj ha kész leszel, elmegyek megnézni [#vigyor0] majd egyeztetek Svejkkel is, hátha őt is érdekli ...

bmejdz9nu

Igen... SkyPe... még mindig nincs mikrofonom:)

Lassúak? A Kaminál?

Én CNC-sre nem akarom... ott a másik gépem arra... de a golyósorsók csak idő kérdése... de 1000-et nem ér... azaz túl drága nekem a német munkadíj...

Motort át lehet tekertetni, vagy cserélni.... (szabványos felfogatású, méretű) Ez kb. max. 20.000Ft...ha új a motor.
De deltába kötni nem lehet...

bmejdz9nu

Azbeszt függöny :) de mire odarepül a forgács lehűl :)

Farkas Ádám

Tessék itt egy fotó(az első marásról), kár hogy nem látjátok azt a boldog arcot amit én láttam.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/20090402k.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Azt hittem videót csinálsz [#smile]

6fabbzvm

Szia!
Nem lassúak csak péntek délután volt mikor megírtam Nekik a végleges típust. Gondolom már Ők addigra megkezdték a 7végi pihenésüket... :)))
A motor cserélhetőségnek örülök, h megoldhatónak látszik. Új motort hol érdemes nézni, van esetleg valami ismert, jó forrás?
Jól néz ki a "kicsike"![#vigyor2]

000000000

Szia! Nem kell motorcsere, a frekiváltó 1X 230V-ból csinál 3X400V-ot.

svejk

No-no!!
Gondold csak át!
Így csak általában max. 3x255V-lesz, de semmiképpen nem 400, mivel a DC sínfesz is csak 300 körül van.

000000000

Bocs, igazad van, a motort deltába kell kötni,csak arra gondoltam, hogy egy fázisról lehet három fázisú motort járatni.

bmejdz9nu

Nem lehet deltába kötni...
A motorból öszesen 6 vezeték jön ki és frontpanelen van egy kapcsoló amivel 2P és 4 Polusú-ra lehet átkapcsolni...(0,8/1,1Kw)
Ez ugyebár egy elektronikus sebesség (és nyomaték) átkapcsolás...

Vagy lehetne ezzel variálni valahogy 3x230-ra???
Persze ehhez megint nem értek... csak elfogadom, hogy van :) (csak úgy kb.:)

Itt jegyzem meg, hogy a gép akár 3200rpm-et is tud... de ezen a sebességen a főorsó óriási méretű kimeneti csapágyai 5 perc után erős melegedésnek indulnak..
Tehát csodák nincsenek... 75rpm től 3200-ig (12 lépésben) átfogni ezt a tartományt? Ezt igazából nem is értem, hogyan gondolták :)
De nem is kell ilyen nagy rpm... egy ilyen gépnél...
Profi gépeknél is egy külön megvehető adaptert szoktak alkalmazni ... fordulat "felkonvertáló" vagy minek is nevezik :)

bmejdz9nu

Ilyen lett az Inverteres átszerelés után...
Az egész kapcsolószekrény hátul lekerült és az a ronda vezérlő konzol is...
Elsőre fura helynek tűnik ahol van... de itt áll a legjobban kézre!
Az alapdoboz egy Emergency stop gomb doboza... a zöld nyomógomb indítja a motort, a piros a stop (és a vészgomb is)
Alul van a poti... A gyorsítást és lassítást 0,5mp-re vettem...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Kami_Mashine/Inverter/P1310308.JPG" border=0>

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Kami_Mashine/Inverter/P1310317.JPG" border=0>

s5f8tmfv3

Péter! A frekiváltó tetején a bekötés veszélyes lehet! Az érvéghüvelyek nem rögzítik a vezeték szigetelését csak az elemi szálakat, idővel a szigetelés visszacsúszhat. Szigetelni vagy rögzíteni kellene nehogy megérintsd később.

bmejdz9nu

Tudom! Kell még egy doboz... egy főkapcsolóval... de azt majd a villanyszerelőmre hagyom :)
Meg EV relé (a házban van már, de..)... mert ugye belőlem csak egy van :) (mások meg olyan sokan vannak :)

Teaway

EV-relé az egész műhelyre...és akkor nem megy el a vilany a egész házban, ha hiba van van. Kérdés, hogy melyik lesz a gyorsabb...