Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

000000000

A 64 labu ATMega  vagy a 100 labu GSM modem csati SEM TARTHAT tovabb parmasodpercnel...
szabadkezbol, egy jobb pakaval forrasztva.

Igaz "titka" van a dolognak :-)
hogy rutinosan menjen.  

Boseges pasztazas.
Vegig forrasztas "egy huzasbol".
Folosleg lehuzasa "egy mozdulattal".

Nehany kiserlet utan elsore hibatlanok
es szepek a suru szazlabu forrasztasok is.

000000000

...kollegam mar jopar hitetlenkedo embernek megmutatta a modszert a gyakorlatban...
Utana mar ment nekik is :-)

ncxe0hdha

Hallihó Tomasz!
Menyi az 64 labu ATMega lábak közötti hézag?
Mert az A.... között 0.3 milkó!
Szerintem a háromszorósa a kölömbség!
Hallihó!

cu7uajmd3

Én 240 lábú TQFP tokot is beforasztok kézzel. A titok ERSA FMKANC32 folyasztószer, plussz sokat segit uggyancsak az ERSA MicroWell forasztócsúcs. A folyasztó 5 mililiteres adagban kapható http://www.microsolder.hu/" TARGET=_fnew>Microsolder Kft -nél

3ztiz2p39

Hali!
Mennyibe kerül a microsoldernél?
Az SOS-nél 4320 Ft +áfa

3ztiz2p39

Én az RMA 7 FLUX-ot használom, ez olyan forrasztóméz-szerűség. 10g 1800 Ft.
elég türhető...
Jó lenne kipróbálni az ersa-ét mennyivel jobb, csak próbának drága, és keveset használok.

3ztiz2p39

Bocsi, most nézem az etelonnál (noniusz)csak 950 Ft az RMA 7 . Pedig náluk vettem egy két éve akkor még annyi volt, vagy mégse...

5bzs27u7

Üdv.

Ne póbáld ki az ersa-ét, az ő a gépükkel dolgozom, nem sok jót tudok mondani róla, azonkívül, hogy drága.

000000000

Péter, a cégünk naponta kb. 1000 darab mobiltelefont gyárt, igaz automatizált sorokon. De még így is becsúszik egy két hibás ültetés, amit kézi pákával javítanak, szóval nem csak dumálok, tényleg simán be lehet forrasztani...
A BGA tokoknál van probléma, azt csak forrólevegős pákával lehet, mert nincsenek lábai és ezeket röntgennel szoktuk ellenőrizni, mivel nem látszik, hogy jó-e a forrasztás.

000000000

A technológia már nálunk is adott, csak még nem publikus![#kuss]

bmejdz9nu

Látjátok István mit írt... titkos...  

Pontosabban: még(!) titkos... tehát egyszer majd nem lesz az... a titokra fény derül...

De akkor miért nem foglalkozott az Allegro dolgaival... [#conf]   Talán csak most lett kifejlesztve náluk a forrasztás technika... Ha én tudnám... De itt olyan sok a titok...

000000000

Már foglalkozunk velük is, sőt ...
De még erősen fejlesztési stádiumban van a P2M (mikrostep) vezérlő.

bmejdz9nu

A "P" jelzése lesz? ... nem H?
Sok dolgot már "előre" megoldottak az Allegrónál... gondolom...

000000000

P lesz és nagy teljesítményű (max. 8A-es).

000000000

Az Allegronak nincs 2.5A-esnél nagyobb kompakt mikrosteppes (bipol) megoldásuk (a H2-höz).