Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Látom ez egy kicsi vezérlő... csak pár ampert tud...
Ahol kell a bipolár ott áram is kell... ezt tudom. Csak nagyáramű Hobby kategóriás vezérlő nincs a piacon.

bmejdz9nu

Á...dehogy én gonoszabb vagyok...hozzá...[#vigyor1]

000000000

Mekkora lehet a fordulatszáma maximáliasan egy léptetőmotornak, ha kifogástalan a vezérlő, gondolok itt az áramszabályozásra ....
A léptetőmotor legyen: 23SM080-028-8W-F10-1.7
Nem kell pontosan csak kb-re.

Üdv mindenkinek

ncxe0hdha

Hallihó!
Válasz 132-re
Lehetne csak össze kellen fogni.........
illetve meg kéne osztani a infokat, illetve tapasztalatokat

vyvk7xm7

Szerbusztok!
Egy ilyen összefogásnak örömmel lennék a részese.
Ha kivehetem a magamét akár a fejlesztésből akár a gyártásból, akár a tesztelésből, szivesen beszállok. A dolog műszaki része érdekel inkább, már csak az együttgondolkodás kedvéért is. Sajna a kereskedéshez nem alakultak ki az érzékeim. Vannak akik azt mondják -sohse késő- úgyhogy ráérek.

vyvk7xm7

Jut eszembe:
Kristály Árpád!
Küldtem neked E-levelet, de nem válaszoltál.
Jó volna tudnom, hogy érdektelen a számodra, nem volt még időd rá, esetleg meg sem kaptad, vagy már majdnem irtad de az utolsó pillanatban remek kifogás jutott az eszedbe.

ncxe0hdha

Hallihó!
Semmi nem érdektelen számomra!!!!!!
Légyszíves ismételd meg.
Indok:???? naponte több tucat emilt kapok....
Előre is köszönöm!
Üdv.: Árpi

000000000

Szia Nakva!
Nekem ugyanilyen kínai motorjaim vannak. 300 ford/perccel még stabilan mennek  bipolárisan és  44 Volttal hajtva. Mivel e motorok kb. 3 Voltosak a több mint 12 szeres fesz ellenére sem képesek többre. Vannak kisebb nyomatékú, 12 Voltos japcsi motorjaim melyek már a 2 szeres feszültségnél is gyorsabban pörögnek. Azaz: az olcsóság ára a kaki minőség....

bmejdz9nu

cu7uajmd3

Én nem igazán tudom hogy a motorjaim kinaiak vagy nem, de minden további nélkül mennek 3000 fordulattal. Tovább is menne de nem próbáltam feljebb. Ja és 16 V-ról.

bmejdz9nu

16V-ról 3000rpm/perc vagy óra? ... nem eladók?

cu7uajmd3

Természetesen perc. De nem sértődöm meg.

000000000

Gondolkom levegőben lógó szabad motor
tengellyel!:) Nézted ilyenkor, hogy mekkora
még a nyomatéka?

cu7uajmd3

Igen néztem. Még volt benne erő. Nem tudtam feljebb menni mert vége volt a generátor dekádnak.  Különben gépbe építve is elég jól teljesít. Még nem igazán tudtam tesztelni most készült el.

000000000

Ok., dobom a fenébe  szervot, itt egyesek símán
lekörözik lépteccsel.:))
Persze azért egyet még alszom erre, és ezeket a
csoda step motorokat azért megnézném élőben
egyszer. Hozzátok már el a következő talira,
Péter meg majd a lézeres fordulatszám mérőjét.:)