Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

ncxe0hdha

000000000

Az ATMega valoban 0,5 mm
A GSM modemeke viszont 0,25 mm ...

bmejdz9nu

3ztiz2p39

És azért lehetőleg löttstop-os legyen a nyák, hogy igazán szépen le tudd húzni.

ncxe0hdha

Hallihó!
Nagyot léptem előre minta kisdobosok.....
Svejk!
Csak természetes...

Összedobtam egy szerszámélező mikrószkópból és Varsányi Péter super ledjeiből egy SMD beforassztó ellenőrző kézi készüléket s így már 40X nagyításban nézegethetem művemet.
Amig nem láttam ilyen közelről jobban meg voltam elégedve, de mindentől függetlenül azért használható mármint a beforrasztás!!!

Aprópó... a szerszámélező mikrószkópra lehet licitálni.... Régi öreg MOM gyártmány.
Optikalilag lehet vele mérni szögeket átmérőt stb.

Hallihó!

bmejdz9nu

SMD forr. és vizsgálati nagyítási "táblázat":

0-30  éves korig nem kell
30-40 éves kor között 10x nagyítás... max. nagyítós lámpa is jó...
40-50 éves kor között 20x nagyítás... pl. mikroszkóp...
50-65 felett a kettő együtt használandó
65 felett már a zacskóban úgysem látod (majd) mi van... van e valami...

* A megvilágítási fényerőt is lineárisan emelni kell!   [#eplus2]

ra8nsmk6w

Mivel én már a 20X kategóriába tartozom igazán mondhatnál egy kiindulási árat arra a MOM- ra .

ncxe0hdha

Mivel ez ez specko dolog, csaki személyesen lehet megoldani a vásárlást.....
Ajánlatot meg tegyen az akinek ingerenciája van reá......
Úgyis csak akkor adom, ha megfelelőnek tartom az ajánlatott.
Cserébe jöhet LPT portos laptop 1Ghz körüli....

bmejdz9nu

Árpi, ha eladod mivel forrasztod a mütyüke IC-ket... Az rémhír, hogy a Vi..a erre is jó...[#vigyor2]

Az "Allergiának" persze írok - ha akarod - , hogy itt a "nagyobb tokozású" IC-kre nagy a kereslet... ár nem számít akár a duppláját is megérné...

ncxe0hdha

Van Már másik...... illetve lesz!
Az nem jó, mert akkor még az ovódás is be tudja forrasztani, és akkor fucs az üzletnek.....
Sőt ha lehetne kérni kissebbre, mert akkor jóval tóvább tartana.....
Hallihó!

bmejdz9nu

Na ja.. a hobby az hobbi...
Én pl. teljesen mással szop.tom magam... de hasonló problémákat gyártok és próbálom megoldani...

bmejdz9nu

Valami szakmai dologhoz kellene visszatérni mert ahogy elnézem az utolsó dolgokat csak az IC forrsztásról volt szó... meg egyebekről...
Pedíg nemcsak az Allegro gyárt és nem csak pici tokozásban vezérlő chippeket amelyek alkalmasak a bipoláris motorok meghajtásához...
De tényleg miért teszik ilyen pici tokba?
Azt tudom, hogy most a réz ára magas de a műanyagé is? Vagy, hogy elvegyék a kedvüket a hobbystáknak?

000000000

A probléma az, hogy ezekben a pici IC-ben nem réz van, ha nem ARANY és szilicium. Ez sajnos ürtechnika. Már most pici szürkeállományt könyebb a meglévő technikával tovább mozgatni,
mondjuk hordozó rakétával és ez "nem KINA-i".

bmejdz9nu

Hát igen... még jó, hogy az amcsik pár dollárért adják ezeket a bipoláris "robotvezérlőket"... Tudom, hogy néha olyan közel kell szerelniük a motorhoz... vagy bele a motorba és akkor számíthat a "kicsinység"... de azok a fránya FET-ek 20x helyet akkor is elfoglalnak... persze maga a robotkar is lehet a hűtőborda...

Ja ... igen ... régen "kínáztunk" pedíg az Allegro IC-ket használják a kínai bipoláris vezérlőkben is... (vagy kicsi embereknek nem is olyan kicsik ezek az IC-k vagy Singapuraba viszik forrasztásra...)

000000000

Nem. Az amcsiknak - biznic az biznic-! :)