Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen bipoláris, bipoláris vezérlővel igen.
Az ittenik csak, jol tudod!
Megint bújocskázzál egy kicsit, mert már szó volt rólla: egy esetleges bipoláris feltét elkészítése esetén műszik bip. motorokkal is.
Üdv

000000000

Az "itteni" alatt mit értesz? Nézd meg a Profi2-est, az BIPOLÁRIS és nem is kis teljesítménnyel!

000000000

Bocs: Én ezt elnézttem, a gondolatom még az p1-nél jár. Mégegyszer, elnézésed kérem.

000000000

Szia Balkari!
Én megcsináltam István által javasolt bipol feltétet a Profi1-hez. Egyenlőre még az egyéb gondjaim miatt nem merem bekötni. Ha megy és OKés, beszámolok róla.

000000000

000000000

Ez a sors ironiája!!! Vagy inkább az én hülyeségem :D

Ha készülöbenlévö gépemhet Profi2 vezérlöt terveztem párszor át is olvastam a róla irtakat és lásd csodát rákérdezek ilyen baromságra... Na mindegy köszi a felvilágosítást :D

000000000

bmejdz9nu

Szert tettem 3 nagyobb 4 kivezetéses azaz csak  bipolárisan alkalmazható motorra... (cserebere folytán...)
Akár 4-5 Ampert is megenne... Ha kaphatna...
Hogy állunk vezérlés azaz vezérlő ügyben?

yhwx2ew89

[#confused]Hogyis van ez?A Profi2-es bipoláris vezérlő nem?Én erre gyüjtögetek!

j3rx6bsjd

Figyelmedbe ajánlanám a Profi2A Tengely vezérlőt.Mintha valaki itt emlegette volna a fórumon.Olvass utánna lehet,hogy megtalálod,de nem biztos.[#nyes]

000000000

Azért van amikor már énsem értelek Téged! Szoktál Te balra is nézni néha?![#nezze]

bmejdz9nu

Jobbra szoktam nézni... jobb kéz szabály... :)
Most nézegettem... Elnézést...
Eddíg nem volt ilyen motorom... ezért is nem tanulmányoztam a dolgot...
De ez egy alapkártya és tengelyenként 1-1 vezérlő szükséges?
Hát akkor nem egy olcsóság... vagy rosszul látom?
Ez összességében 3-4x ára a H1-nek?  
Egyszer azt írtad még egy kicsit olcsóbb is lesz mint a H1...

000000000

Nem egy kategória! Nézd meg a konfigurálatóságát és teljesítményét! Ez már nagygépes rendszerhez való. Eleve a bipoláris végfok 8A-rel, nem épp alkatrész szegény technika...

bmejdz9nu

Látom, hogy nem semmi...  
Az alkatrész mennyiség és nagyság is 3x H1...
De nem volt ennél egyszerűbb megoldás? Persze te 1000x jobban tudod mint én...
Vagy várható egy "kompakt" változat is bipolár vezérlőből? Esetleg kisebb teljesítménnyel?
Akkkor most (átmenetileg) beteszem a sufniba a mocikat... marad a 6 kivezetéses motorokkal a dolgom és H1-el...

Csak laikus szemmel nézve ha valaki egy "olcsóbb" gépet tehát nem "profit" épít és a véletlen folytán bipoláris motorokat vesz... akkor ez nagyon jelentős tétel számára...
Főleg ha csak pár amperes motorjai vannak... és nem tudja kihasználni a Profi2 adottságait...
Vagy rosszul látom a piacot... ill. az igényeket...

000000000

Az az igazság, hogy aki igazán kiakarja használni a motorokban rejlő lehetőséget (pl. 8 kivezetéses motoroknál) az kénytelen bipolárist használni, sőt a tekercseket párhuzamosan kötve. Ott már kell a 8A-es teljesítmény, azt meg nem lehet kompakt végfokkal megoldani. A P2 család nem az alsókategóriás hobbi szintre készült (a profik részéről ez az igény), nameg a skálázhatóság és sok I/O! A kis bipolra lehet megoldás cél IC-kkel, de ez talán a H2-es lesz valamikor, most a profi kategóriát építjük és nem kevés taggal![#kacsint]
Célom egy erősen skálázható és kevertmódban is használható (léptetőmotor+servo) család felépítése, bőséges perifériákkal! a H1 a hobbi és az olcsóbb szegmenst elégiti ki a maga kompakt kivitelével és viszonylag olcsóságával, a P2 család a profiknak és nyomaték éhesebb felhasználóknak szól, a Servó tagjával és a jövőbeni mikrostep-es vezérlőjével egyetemben! A fejlesztések nem álnak meg...