Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Ez olyan egyszerűnek tűnik... vagy?
Hát gondolom egy impulzus generátor (pl. NE555) aztán megvan a step jel... (valahol 1Hz-35KHz tartományban...?)
Írányt váltani meg dir bemenettel...
Ezért step/dir rendszerű - gondolom...
De pl. számlálóval pontos léptetést is lehetne... pl. preciziós garázskapu nyitó... a lehetőségek végtelenek...

6dvb4peg3

Köszi Péter, annak aki ért az elektronikához ez biztosan mond valamit, de sajna nekem szájbarágós mit a hova módon kellene egy rajz ami alapján össze tudnék valamit forricskázni.

bmejdz9nu

Ha van vezérlőd akkor keress rá az 555-ös IC-re a neten... panel sem kell olyan egyszerű...
Valami hangfrekvenciás tartományban legyen a beállítás.... szerintem...

A téma megérne pár hozzászólást, mert a léptetőmocikkal nem csak CNC-t lehet csinálni... hanem egyéb mozgató dolgokat és ehhez jó lenne egy programozható jeladó amiben egyszerűen be lehetne állítani a step jelek számát... stb...  pl. automata konyhafiók nyitó...

000000000

Én is erősen gondolkodom egy automata golyószóró állványon. Nagy segítség, ha jönnek a Charilie-k... (;

bmejdz9nu

Állítólag a fegyveriparban használják a legtöbbet a Harmonic Drive-ot, ha kell az automata golyószóróhoz... hogy pontos is legyen... Ugyanitt 2 csatornás P1-es "fegyvervezérlő" is eladó...[#nyes]

w25nhezad

Machszi!
A www.mikroklub.hu oldalolon tálálsz egy mikrokontrolleres kapcsolást ill. tesztelt panelt. Gyorsít, lassít, iránytvált, Pc-n keresztül paraméterezhető. A héten szereztembe be én is egyszerű feladatokra (szegnyereg mozgatás...)

000000000

Golyószórónak nem pontot kell lőni. Az akkor jó, ha "láncfűrész". Derékban testvériesen elosztod...

Küldtem e-mailt, odaért? Mostanában akadozik feléd is a forgalom.

6dvb4peg3

Köszönöm a segítségedet, megnéztem a leírását jónak tűnik, bár lehet sok is amit tud. Te készen vetted vagy megépíted?

w25nhezad

Én készen vettem. Nincs időm...

bmejdz9nu

Én is köszönöm amit írtál!
Ez tényleg egy jó áramkör!

9m4pphea8

Machszi,
A Péter tárhelyére feltöltöttem egy pdf fájlt.(Rinaldo)
Vizsgáld meg az 1-es ábráját lehet hogy megoldja a problémádat.

6dvb4peg3

Rinaldo köszönöm, pillanatnyilag Varga István ajánlására voksolok, és itt kérdezném is rögtön Istvántól, mennyire finoman szabályozható a fordulatszám, teljesen fokozatmentes, vagy kis egységekkel ugrik fel vagy le?

w25nhezad

Machszi!
Még nagyon gyermekcipőben jár a tesztelésem a kérdésedre, de elég jól paraméterezhető a vezérlő PC-ről, + a nyomógombokról finoman hangolható és menthető az utolsó beállítás.

ybm4ifb

Üdv mindenkinek!!

A vaterán valaki hirdet Bipoláris vezérlést 3 motorhoz 29 ezerért..nekem az 5 fázisu motorokhoz jo ez???
Ha esetleg lenne itt köztetek aki tudna készíteni hasonló áron,szoljon!!!SZOLJON.

Vagy valami megoldást.....

Üdv:stojka

000000000

Ha jol sejtem akkor a 4 kivezetéses léptetőmotor az bipoláris igaz?

Azzal lehet valamit kezdeni?  
Ha jol udom az itteni verélök csak unipoláris motorokat vezérelnek vagy rosszul tudom?