Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Rinaldo

svejk

Kinél van most Polgárdi Balázs USB-s Mach3 adaptere tesztelésen?
Semmi infó az eredményekről!??

kr97pwss2

Danibá és Motoros tesztel 1-1 darabot

000000000

Egy Siemens laptopra tettem fel, az op rendszer: Vista. Amit eddig próbálgattam azok működnek, tehát ugyanaz az érzés mintha a párhuzamos portot használnám.
Nagyon praktikus, hogy itt semmiféle kábelezgetés, átkötés nem szükséges. Mivel a lpt csati egyezik a gépek fenekén lévővel. Lényegében csak a drivert meg a plugint kell feltenni és már megy is. Amit eddig próbálgattam funkciók azok működnek.
 Egy léptetős gépen futtatam egy fél órás G kódot.
Holnap egy XP-s gépen is ki akarom próbálni.
Csak az nem megy a fejembe, hogy ezt miért nem csinálta eddig meg valaki.

000000000

Gyalogb = Motoros

xfg6v697j

sziaszto
A mahhoz kellene egy kissegítség mert már órák ótaszivat azzal, hogy a kézzel bevitt Gkódra rossz karkter hibaüzenetet kűld és emiatt nem tudok haladni,pedig szerintem hibátlanok a sorok
PL: g1 x0.5,y20.5
erre ezt írja" Bad character usedline(sorszám)'

NewUser

A vessző nem kell  
g1 x0.5 y20.5 vagy g1 x0,5 y20,5 windows beállítástól függően.

xfg6v697j

svejk

Sokszor a kézenfekvő dolgok mellett elmegyünk.:(
Ez nagyon jó hír!
Danibá! Nálad mi a helyzet?

svejk

Gondolom, Te pedig forrasztópákával a kezedben tűkön ülsz, gyártásra készen! :))

000000000

Egyenlőre, néhány napig, elvagyok havazva. Csak a zselézett kakastaréjom hegye látszik ki.

De, mondhatom, nagyon ígéretes a dolog. Új laptopról, régebbi PC ről egyaránt megy szépen.

Működésbélileg, nem észrevehető, hogy erről megy vagy az LPT portról. Egyelőre, azt tapasztaltam, se, nem rosszabb se nem jobb.  
Ezt már jó eredménynek tartom, kezdésnek.

A nyúzópróbák ezután lesznek. Majd beszámolok róla.  
Nagy jövőt jósolok neki.  

kr97pwss2

Igen az első széria gyártása folyamatban van, remélem a találkozóig elkészül. Lassan elkészülök egy újabb plugin verzióval, abban már benne van az állítható max. léptetési frekvencia. Így már a hosszabb step impulzust igénylő meghajtókkal is fog működni. (100kHz -> ~5us, 50kHz -> ~10us és 25kHz-en ~20us-os step impulzus).

svejk

Hajrá!
Biztos lesz valami kedvezményes bevezető ár is a találkozón. [#awink]

xfg6v697j

olyan problémám akadt a mach-al, hogy noha külön sorba írom a Z fogásvételt ,mégis mielőtt odaérne X Y-ba már elindul a Z és lekanyarítja a sarkot.
Látott már valaki ilyesmit?
Mi lehet a megoldás?

http://kepfeltoltes.hu/110910/488705278n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s7manbs8

Ott valami "pontos megállítás" beállítást kell beixelni igencsak, valahol.