Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Ez így van!
Sajnos a program íróknak nagyon kis százaléka ismeri a gyakorlatot.
Amikor ez teljesül, abból születnek a sikerprogramok.

KoLa

Jó kis hobbi ez![#eljen]

KoLa

Egy ilyennel találkoztam idáig, a neve Photoshop!

svejk

Boldog ember vagy ha ismersz ilyet. :)
Én pl. a rengeteg közül egy nyáktervezővel voltam úgy, hogy fél óra ismerkedés után használni tudtam valamelyest.

svejk

De talán a klasszikus AutoCAD is a használhatók közé tartozik.

besirkyjh

Ahogy irod .

Veszettül izgatja a fantáziám a cnc eszterga de valahogy a tudat alatt mindig akad fontosabb dolgom mint a Linux telepités :(

KoLa

Igen ! de csak annak aki valaha tanult műszaki rajzot , és tudja mi az a dipa,'graffos', csőtoll , pengézés,pauspapír,stb

KoLa

Pedig a Linux telepítése könnyebb sokkal mint az XP

besirkyjh

Ja ja , nem is a telepités hanem az hogy ha már fenn van akkor ugysem hagy nyugodni és tul sok idöt foglalkozom vele ( többet mint amit most meg engedhetek magamnak ) .Számomra a Mach3 ilyen szempontbol jo mert telepitettem és beállitottam ( kb 10 perc ) és használom .A gondom ott fog kezdödni ha menetet akarok vágni ?!

KoLa

Jól gondolod![#eljen]
Egyébként tudja a Mach a menetvágást csak ne változzon az Spindle True DRO, egy RPM-t sem!
És közben levegőt csak lábujjhegyen vegyél, és az asszony ne kapcsolja be a mosógépet, a gyerök meg a mikrót, miközben beleklikkelsz a képernyőbe...

svejk

A középső sort tudná egy fasza speed-es Ac szervo...
Az családot meg neveld meg. [#vigyor3]

KoLa

Na! ki vannak tanítva,attól ne félj!  
"egy fasza speed-es Ac szervo... "az nem drága nekem?

svejk

A mostani 5,5kW-od helyett valószínű nem két forint lenne. De talán egy komolyabb visszacsatolást fogadó frekiváltó is megoldaná a problémát.
A szóbeli vezérlőkkel állítólag 1-2% körüli fordulatstabilitást lehetne elérni, ez lehet nem is lenne elég?

wcsxp0uxa

Nem értem a menetvágási problémának a jellegét.(Mach-3-al) Nekem ilyen gondjaim soha nem voltak ,pedig a mini esztergám hallhatóan szerette változóan hajtani a főorsóját.(terhelve nem hallható ,csak gondolom ,hogy akkor is) Úgy 200-1000 fordulat között teszteltem a főorsót ,mégis mindig visszatalált a régi menet árokba.
(m5-től m10- ig) Persze kis fogásokkal szedtem az anyagot ,hogy ne terheljem. (400W DC)
Nem akarlak untatni a számításaimmal ,de a méréseim alapján 5% eltérés(főorsó fordulat) nem okozott még tragédiát.(nálam)
Az én véleményem szerint ha ennyire érzékeny a környezetére a főorsód ,az nem a program hibája.
Szerintem a hiba okozója nálad is a túlbiztosított , túlvédett ,bekártyázott rendszer. Gyakorlatilag a sok alkatrész között elvész a jel. Emlékszem ,az általános iskolai rajztanárom az első órán összetörette a tanulóival a zsírkrétáikat. Megfigyelte amíg egybe volt ,addig vigyáztak rá, s nem az alkotás volt a fő szempont......

besirkyjh

Szia  

Neki nem szervo van a gépén és mint a Svejk is irja picit lejjebb 5.5Kw a motor .
Kis gépeknél ahhol még megfizethetö a léptetös vagy a szervo hajtás szerintem a Mach is lekezeli de itt más nagyság rendekröl van szo .A Bodi is megcsinálta a feltétet sima frekiszabályzoval de itt mások a teljesitmény igények .Ha jol emlékszem ott kezdödött az egész hogy hosszumeneteknél a linearitás nem volt jo .