Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bjam28

Jelenkezés : MESA kártyára  

7i43U-4 : Kola 1db  
7i43U-4 : Fektiforg 1db  
7i43U-4 : Celophant 1db  
7i43U-4 : namosthatha
7i43U-4 : bjam28 +X

5i20 : cart + X

7i37TA : + X

7i43P :  

7i48 : cart

Ehhez még hozzájön a beszerzést bonyolító fórumtárs pár kártyája (+X). Ami biztos hogy a 7i43U-4-ből több lesz mint 5, tehát mennyiségi engedmény lesz, lásd #838

Hétfőn tényleg lezárjuk a megrendeléseket.

bjam28

5i20 : + X

7i43P :

7i48 :  

Frisssítés

NewUser

7i43U-4 : NewUser 1db  

7i43P :  

7i48 :  

Frisssítés

x4rhew5r3

7i43U-4 : NewUser 1db
7i43U-4 : Sneci 2db

7i43P :

7i48 :

Frisssítés

bjam28

Sziasztok!

A Mesa kártyákra a jelentkezés ezennel lezárult.
Amint halad a beszerzés az érintetteket tájékoztatni fogom.

Leválasztó kártyát nem rendelt senki, viszont valahogy jó lenne mégis megoldani ezt a kérdést.  
Először tartunk egy igényfelmérést, ki mit, milyet szeretne. Aztán megpróbáljuk konszolidálni az ötleteket és ha kifizetődő akkor gyárt(tat)unk egy sorozatot belőlük.

Szóval várjuk az igényeket, ötleteket.

000000000

Gondolkodtam, első körben erre jutottam:
nekem 24 kimenet és 16 bemenet kell. Ez mondjuk fölső becslés, több nem lesz. Mindenképp kell a 7i42-nél alkalmazott zeneres-ellenállásos védelem, de lehet, hogy a bemeneteknél lenne értelme optocsatolásnak is. Erről mi a véleményetek?
Minden csatlakozás csavaros csoki szerű lenne.

Kérdés, hogy ezeket a bemeneteket - ha optó is van - mely lábakra érdemes kötni. Valószínűleg új FPGA konfigot kellene írni hozzá. Mondjuk nekem amúgy is kell majd, mert nem kell ennyi enkóder bemenet (talán 1-2 max), viszont kell több általános célú egybites bemenet.

szia: Balázs

KoLa

Van egy új probléma az EMC-vel! Mi okozhatja azt a hibát hogy, egy tisztán g33-al írt kódban az EMC nem szinkronizál a főorsóval!!!
Űresbe tettem a váltót a főorsóra, a g33-s sorok mégis végrehajtódtak, miközben állt a főorsó!
Ehhez vagyok szokva a Mach-nál! de itt!!! meglepetést okozott!!!
Betöltöttem egy régebbi szintén g33-l írt kódott ott meg nem indult el, csak? ha forgattam a főorsót!???

KoLa

Ma, sikerült rájönnöm arra hogy, mi okozza a hibát az EMC2-ben, egy bizonyos kódnál ami g33-s mondatokból áll!!! de előtte volt egy sor, amiben csak  M3 szerepelt!  
Ez volt a hiba oka , mert nem írtam utána S fordulatszámot! pedig mondta Sneci is hogy ez csak így jó [#worship] de ez már régen 'vót'. elfelejtettem az intelmet, de most újra értelmeztem, ha spindle realtime controllt akarunk : akkor m3 vagy m4 után mindíg írjunk be S szó után egy fordulatszámot, mindegy hogy nem stimmel a valóssal szemben , de legyen ott egy programozott érték, amit az EMC2 rögtön felül tud bírálni fénysebességgel!
Ha nincs ilyen támpont akkor zavart okoz!
Ez a hiba kipipálva ! bingó[#nevetes1]

svejk

Te meg közben lepipálod az összes cnc esztergályost is. :)

besirkyjh

Szia  

Elnézve azt az iszonyu sok munkát amit belefektetsz ebbe a szoftverbe én már látom hogy egyre messzebb kerülök töle hogy valaha is használni fogom :(

KoLa

Pedig, de!
[#wave]

KoLa

Nekem ez, hobbim![#wave]

besirkyjh

Komolyan mondom irigyellek !
Hobbi az nem kényszer és ritka az ekkora ambicio amit Te produkálsz .

KoLa

Ezek amiket ide írok, nem az én tudásomat tükrözik, hanem csak mankók, a hozzám hasonló  esztertgályosoknak akik szeretnének cnc esztergálást végezni a saját hobbi eszterga gépükön! - Ám nem végeztek cnc esztergályos gyorstalpalót sem!viszont esztergálni tudnak és csak idő kérdése hogy a tapasztalati tudást mikor tudják átvinni a kódolásra, pontosabban - mikor tudjuk átvinni egy, G kódokból álló programba azt amit már amúgy is tudunk 'fejből'!
Ennek az lehet az oka hogy szerintem azok akik efféle programokat alkotnak , azok inkább programozók, és nem esztergályosok, ezért meg kell fejteni hogy milyen logika alapján dolgoznak?szerintem a legtöbb program nem barátja az idősebb korosztályoknak, mert teljesen más a felépítésűek mint amiben gondolkozunk mi, akik az elcsent kalapáccsal teleszögeltük a küszöböt apró szeggel, mire észrevették!

wcsxp0uxa

Azt hiszem fején találtad a szöget....