Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

w987wzmm

Na, most jót kérdeztél, mert notebookról írok, és azon egy csomó gomb alapban funkciós billentyűs.
Keresek valami billentyűzetet.  

svejk

Bocsi rosszul írtam, a képernyőre elő tudom varázsolni a szögletes zárójeleket, tehát a bill. jó, csak nem mozgatja az A tengelyemet.

w987wzmm

nálam ez a gomb:    -    mínusz jel.

w987wzmm

bocs megnymod az A-betüt és utána -

svejk

Milyen minimum hardver kellene hogy tudjak egy Feed Rete és egy Spindle Override potit illeszteni ehhez a LinuxCNC-hez?

(a Mach3-nál ugye van a Polgárdi Balázs féle UCC300, vagy a ModBus-os cuccok)

A Mesa kártyákat semmiféleképpen nem tudom elkerülni?

w987wzmm

Modbus-t még nem próbáltam, lehet, hogy azt is lehetne használni. Ha jól tudom, ha van még egy LPT portod, oda lehet csatlakoztatni sok mindent.  

svejk

Ez a LinuxCNC is lekezel több LPT portot?
Akkor lehet, hogy lehetne a poti helyett pl. egy fokozatkapcsolót illeszteni pár biten keresztül?

w987wzmm

Te sok mindenhez értesz. Biztos tudnál csinálni egy áramkört, ami az encoder  A és B jeléből tudna csinálni irány jeleket. Tehát ezt rá lehetne kötni egy billentyűzetre is, ami a gomb lenyomásokat szimulálná. De lehet, hogy le is lehet programozni, és akkor mehetne az LPT portra.  

x4rhew5r3

Gombokat párhuzamos be/soros ki, ledeket soros be/párhuzamos latch-elt ki típusú shiftregiszterrel nagyon egyszerű kezelni. János is mutatott erre példát, én is ezt használtam a Walter köszörű vezérlőjében. Bár én Mesa-val használtam, LPT portról is működik. Annyi 8 bites blokkot fűzöl fel, amennyi kell. Persze itt is vannak határok, mert sorosan beolvasni sok bitet, az idő. De 64 bit megy minden további nélkül.

x4rhew5r3

Svejknek címeztem, bocs.

KoLa

Linux alatt hogy lehetne használni a Tmobil-os internet pendriv-ot? nincs valami trükk? könnyebb lenne a frissítés!

svejk

Merre is lehet ez a János féle példa?

kuv5p7226

Általában a hozzá adott anyagban van Linux driver vagy beállítási útmutató. Nyisd meg a pendrive-ot és rajta lesz. Ha nem, akkor jelezd, add meg a pontos típust.

HJózsi

Talán használható belőle valami : http://ubuntu.hu/node/16132" TARGET=_fnew>Mobilinternet beállítás - T-mobile - Ubuntu 9.10 ...

KoLa

Itt a helyi T-Mobilnál csak pislogtak, mint béka a pocsolyában! mikor kértem a linux drivert!
Minek a tipusát? a kapcsolatnak vagy a pendriv-nak?