LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4utepsca

Szerintem nem egyszerűbb. Feltelepíteni min. 1 óra, beállítgatni plusz x idő.
Upgradelni 5 perc. Az új pont azért gyors mert csomagból jön.

4utepsca

Vagy másolod a cuccot mint Sneci írta vagy ha nem csináltál még semmit a /home/svejk/linuxcnc alatt, vagy még nem is létezik ez a könyvtár akkor simán nevezd át az emc2-t linuxcnc-re.  

Vagy csinálj új konfigot és akkor lesz már linuxcnc könyvtárad.

w987wzmm

Mindent, azért, nem lehet csak úgy átmásolni ebben az esetben. Megváltoznak a könyvtárak emc2 linuxcnc lesz. Az *.ini-ben is. A könyvtárak tartalmát azért mentse le, ha nélkülözhetetlen dolgok vannak benne.

w987wzmm

Később, már jó ha csak másolod, de most okozhat problémát.

w987wzmm

Milyen géped van, amin 1 óra a telepítés? 15 perc és kész.  

3ztiz2p39

Még csak tegnap konfigoltam be az EMC2-őt, így nem gond az újat sem megcsinálni, még él az emlék. :)

w987wzmm

Szia Svejk!
Hogy haladsz?

3ztiz2p39

Készen van!
Most már 3 rendszer van a vinyón:
MACH3
EMC2
LinuxCNC :)

Ezt most már 4 tengelyes forgatósnak setupoltam fel, működik minden, de nem találom a billentyűzeten az A tengely működtető gombjait. :(

3ztiz2p39

Most van az, hogy el kellene kezdeni olvasni és értelmezni a Felhasználói kézikönyvet...

3ztiz2p39

Jut eszembe, miért van az, hogy egyes funkciók nevei magyarul vannak?? Pedig friss telepítés.
Vagy lenne mind magyar, de inkább lenne mind az eredeti.  
Hogy lehet angolosítani?

w987wzmm

Ha, jól tudom, még nincs magyarítás a LinuxCNC-hez. Azok a menü parancsok, amik más programokban is szerepel, csak az lesz magyar.

w987wzmm

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/EMC2%20a%20gyakorlatban/Help%20men%fc.jpg" border=0>

w987wzmm

Elnézést Sneci és Bjam28!

Egyetértek veletek, ide-oda másolással, nem bonyolult. Csak egy kezdőnek elmenne a kedve tőle.
Más környezet. Később persze, meg is fogja szeretni a linux-ot.

3ztiz2p39

Azt én is olvastam, hogy kapcsos zárójel, de nem érem el.
Ezen a magyar billentyűn AltGr F és G lenne az angolon talán ő és ú, de nem megy.

wvs6cpz09

Baloldali Alt+91 és 93 ???