Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

frob

no tárgytalan
aspire ezt is tudja

remrendes

pl a Hypertherm ProNest

frob

annyi pénzért akár tudhatja is :)
de azért köszi!

dx69fn8ya

Sziasztok. használja valaki az autodesk Artcam szofwert. Mi a véleményetek rola?

pisti73

Sziasztok!

Tudna segíteni valaki, hogy Aspire programmal hogyan tudok "szabályos" hullámvonalat rajzolni? Ha egyáltalán lehetséges... :)

Előre is köszönöm a segítséget!

nyiszi

Sziasztok!
A Spintlayout programból hogyan lehet olyan fájlt exportálni amit ismer az Aspire?

istvan3

Én úgy szoktam, hogy kiexportálom HPGL kiterjesztésben, amit utána a netről letölthető HPGL-DXF konverterrel átkonvertálom dxf-be.
Ezt már a Vectric programok fel tudják dolgozni. (én Cut2D-t használok)

Sajnos a méret nem lesz helyes, ezért szükség van 2 pontra a nyák 2 sarkába pl (x0,y0  x100,y100mm) pozícióba. Ezeket lehet referenciának használni az Aspireben a méret beállításához.

lessthanmore

Akinek ingyenes true shape nesting kell: http://svgnest.com/
Annyi, hogy SVG-vel dolgozik, de ez nem okozhat problémát.

nyiszi

Szia,
Köszönöm a tanácsokat, kipróbálom.

remrendes

Elso ranezesre szerintem ettol jobban is kioszthato.

lessthanmore

Lehet állítgatni még a programot (pl hogy ne csak 4 féle orientációban forgasson stb.) teszteltem is, de az anyaghasználat nem csökkent, szóval sokat nem lehet rajta javítani. De a lényeg itt az, hogy ingyenes és csinálja a dolgát :) persze biztos vannak jobb megoldások.

vadember

Régi Aspire-om van ami nem nyitja az stl fájlokat. Tud valaki küldeni egy frissebbet?

guliver83

Mach1 filter .

kaqkk007

vadember

Köszönöm, de sajnos ez sem tudja importálni. Most látom a Vectric oldalán, hogy ez a kilences verzió újdonsága.

Milyen más programmal lehetne még stl-ből marópályát generálni?