Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

z2a2u8wf

Te is holtbiztos vagy abban amit mondasz.
De veled ellentetben en megmutattam miket tudok csinalni

z2a2u8wf

Es ha mindenben elkezdek ketelkedni akkor okos leszek. Tul bekepzelt vagy. Nezd meg mit jelent ez a szo hogy bekepzelt

w0hgtwf3w

Azért ne idegesítsd magad, hidd el nem érdemes.
T45 nem igazán ide való személy,de ő úgy érzi, hogy itt a helye.
Csendben tudomásul kell venni a véleményét aztán kész.

000000000

Itt vannak Tibor45 fejlesztései, és annak vevői referenciái. Összesen 3-at találtam a neten.

http://www.centralnet.hu/pipermail/elektro/2008-December/243588.html

ilyen volt nálam kölcsön több évvel ezelőtt, valami öreg dosos progija volt akkor, spéci a printerportos vezérlője, más cnc vezérlő progihoz nem lehet beidomitani.
ha erről van szó, szerintem elég gyenge a mechanikája, az asztal szögvason (bocs, aluminiumon) gördül,  felülről csak a saját súlya tartja, a léptetőmotor bordásszíjakon keresztül mozgat,  szóval csak kis mechanikai erőket tud kifejteni. smd alkatrész beültetésre is elég érdekesen lehet használni.

http://www.vasynet.com/downloads/doc2/elektro/elektro/GRAVIR/MIEZ.TXT

Robsy. Ilyen van, ezzel dolgozni is szoktak nalunk, de mostanaban leginkabb porosodik. Olyan fel milko korul volt az eladasi ara.
A vegallaskapcsolok kis drotpocok kontaktusok, amik kiakadas elott megallitjak a mechanikat. Ekkor a program nem tud viszakozni hanem at kell allitani kezi vezerlesre, majd a megfelelo nyil megnyomasaval visszaforgatni a motort. Jellemzo, hogy megcsak diodas vedelmet se tartalmaz, azaz a motort rossz iranyba forgatva a normal menetes orso beekelodik, es akkor lehet szetszedni, vagy ovatos kocogtatas mellett probalni visszafele forgatni kezzel. (Neha bejon, es nem leszek csupa olajos tole...)
A visszaallasi pontossag nem volna rossz, de a megmunkalas kozben a kerekek az aluminium szoganyag e'la'gyeo'l (ami mar itt-ott csorba...) ki-ki ugrik, es ekkor tizedeket teveszt. Furasnal pl. ezert IC-nkent nem art ujrapontositani a poziciot.
Tud furni, pontozni, csotollal rajzolni, smd-t beultetni, laborban kemcsoveket rakosgatni. Gyarilag nehany ipari furdancsot is adtak hozza, egyes vezerloprogija BASIC-ben van. Irhatunk hozza sajat progit.
A gep alaplemeze pozdorja lap.

http://www.centralnet.hu/pipermail/elektro/2002-April/032731.html

Hali!
Na jo, nem az ar a lenyeg (ceges) csak legyen ilyen... Esetleg ha lenne valamilyen muszeresz(oras) eszterga beszerzesi lehetoseg
meg az is jo lenne...
Udv
GL

1M-ert van, ha erdekel utananezek, a kezemben meg nem volt de ranezesre korrekt.
Aztan van kb. 300K-ert a Szabo Tibor Fele Robsy joval kevesbe korrekt.

000000000

Látom nem nyughatsz!!!!

A valós TÉNYEK:
Még középiskolába se jártál, amikor ezt a fajta Robsy univerzális robotrendszer 1990 tájékán kifejlesztettem, és a piacra került.
Ugyanis labor, gépészeti-elektronikai oktatási, kisüzemi célokat egyaránt kiszolgált, az utolsó darab 11 éve készült el. Ezen 20-25 éves gépek közül még a mai napig is számos működik, erről is vannaka neten videók, és amire való, azon műszaki keretek közt azt szépen csinálja. A vétel előtt mindig bemutatót, tesztet tartottam a felhasználóknak, anélkül soha nem került eladásra.

Itt a Fórumon is több komoly ember ennek a rendszernek a hatására is kezdett el érdeklődni a CNC-vel kapcsolatban (Svejk, Kristály Árpád, ....).
Az eltelt idősszakban számos szakcikkben ( pl. RT 1995/9, 2000/10, Elektronet, ...)
ismertettem ezen rendszert, világbanki tendert nyertem vele, mint hazai fejlesztésű, magas színvonalú univerzális oktató eszköz, valamint Hundidac, Hungelektro-Hungamat kiállítási helyezéseket, elismeréseket kaptam 1993, 1997, 2001-ben, http://www.hundidac.eu/index.php?option=com_content&view=category&id=34&Itemid=59" TARGET=_fnew>ezek itt láthatóak a neten.

...
moderálva.

4ybj8h3c8

Taplókra jellemző szavakat és kifejezéseket csak te használsz, általában a mondandód mindig ilyen kifejezésekkel indul, záródik, és közben is van bőven.

Mondandód kivételesen igaz, de annyi kiegészítéssel élnék, hogy akkor, amikor megkaptad a Hungamat díjat és kiállítottál az én részvételemmel is tervezett rendszer ugyancsak kapott Hungamat díjat. Apró érdekessége ennek az egetrengetően hatalmas díjnak, hogy nem a tervezésért kapták azok akik tervezték, legyártották, beüzemelték, és 1998 óta működik az ország egy prominens helyén, hanem az kapta aki az alkatrészek egy részét szállította. Na enyit ér a Hungamat díj. Ne értsd félre, ez most nem ellened szólt, hanem a valóságot írtam le, hogy valójában mit érnek ezek a díjak.

000000000

Szia listás! Nem unod még a szörnyű előítéletes, hazug, álbesértődős viselkedésedet?

4ybj8h3c8

Hol látsz előítéletet? Tényeket írtam. Pont mint te, és ezt ha nem tűnt fel említettem is, de ha ez zavar nagyon szívesen átírom úgy, hogy nincs igazad, hazudsz. Ez kell?
Ne aggódj, válaszod nem érdekel, ne is fáradj vele mert min. egy hétig még gépközelben sem leszek, van jobb dolgom is mint a te személyiséged normális emberi szintre emelése.

000000000

Hagyd rá !
Szakmailag már sokszorosan lenullázta magát a viselkedésével !
Aki nem hiszi elég megmutatni a hozzászólásait !

000000000

000000000

Köszönöm, hogy megint totál eltüntettél minden soromat.  
...
valahol máshol ..nem ide való téma
modi.

frkdv6dyr

A távlati tervem nekem is egy hasonló képességű gép. Át kell gondolnom a gép alapjait, mert a mozgáshoz szükséges helyigény kicsit nagyobb mint amire számítottam.

Béni

A #4105-ben linkelt anyagot töröltem.

p3t7nebn6

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy az Aspire 4.015 programmal hogyan tudok potméterhez ~270 fokban skálához körívet rajzolni.
A Create vectors/ Create arc-ban csak 180 foknyi ívet tudok rajzolni a Through 3 point-al is.
Köszönettel.

Szasza43

Szia

Rajzolsz egy kört, a középpontból két egyenest, a megfelelő méretre.
Majd az olló jellel ki törlöd ami nem kell