Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem értelek, miért nem igaz, semmi konkrét dolgot nem írtál, amivel tényszerűen cáfolnál, egy laza véleményt mondtál.

Akkor nézzük a tényeket:
Az 1.-hez pl. én ilyen árakat látok a neten több helyen:

Mastercam and Gibbs are very expensive. If you have to ask you probably can't afford it. We have Gibbs Multi Task Machine (MTM) software and we have about $25,000 into it with the post processor. That is for one seat and doesn't include full 3, 4, or 5 axis contouring. You could easily add another 10 to 20 large to that number. You can take about $14,000 off that number for the MTM module and post.

Our options:

Solids import
2.5d solids
advanced cs
rotary mill
production mill
Multi Task Machine

Lehet, hogy neked pár 10.000$ nem pénz, én szerintem meg az X millió.
Én nem lopott, okosított, krackelt, megkerült dolgokról beszéltem.

3.-hoz
Miért is nem kell pl. komoly, kottymetes forgó tengely?

Pl. 225 mm-es sugáron egy forgó tengely esetén ha már 0.05 fokot kottyan a hajtóműved, az ~0.2 mm hiba. Én elhiszem, hogy a csodás szépségű monitor ablakaidban ott van a 4 tizedes jegynyi szuper felbontású mm pozíció érték, de a valós TÉNY a 0.2 mm pontosság lesz.

000000000

Ugye viccelsz velem?:)

000000000

Akkor jó álmodozást kívánok neked a realitások kihagyásával.:)
Örökmozgót nem akarsz építeni, könnyű ám megálmodni.

000000000

pvmyc6p5

"Ezt a fajta megmunkálást szeretném a gépemmel végeztetni. Ehhez kérnék segítséget egy hozzá való program megtalálásában."
Ennyit említett az Úr ,hogy jön ki ,hogy egy tengellyel kevesebbje van ? Vagy elsiklottam felette ?

z2a2u8wf

Igaz hogy a video 5 tengely de en a foorso billentese nelkul szeretnem ezt megoldani egy 4 tengelyes geppel ami kivitelezheto szerintem

z2a2u8wf

Most is van Xmillios progim. Torrentrol barmi beszerezheto. Pont azert vannak programok hogy ne nekem kelljen szamolni. Nem kell mindenhez diploma.nem kell brutalis gep hozza ha nem egy 500 kilos vasat hanem egy 2 kilos fat munkalok meg.

pvmyc6p5

Nem viccelek,nem vagyok én olyan...
Ismerek több "szakembert" informatika,forgácsolás stb területről,aki messze elkerülte az "iskolát",diplomát talán akkor látott ha valaki megmutatta neki,de kenterbe ver többdiplomás "tanult" embereket,pusztán az önképzése által.
Persze biztos ér a papír is valamit ?!
Hangsúlyozom ,nem akarok senkit megbántani,főleg nem olyanokat ,akik iskolában tanulták ,hogy mit lehet,mit nem.

z2a2u8wf

Ja es ha van 0.2 mm kottyanasa a forgatonak az a folyamatos egyiranyu mozgas kovetkezteben csak az elindulas pillanataban jelentkezik. Ha odavissza menne a forgato mar igenam jelentkezik a kottyanas.

pvmyc6p5

000000000

A diploma arra jó, hogy az ember kitörölje vele e a seggég, na meg aki be is keretezi és kilógatja az asztala felé az a S fejét törölgetheti vele.
Viszont mikor állásinterjúra megy az illető mi az első kérdés, "van diplomája és mennyi" ?  
Erre a visszakérdezés, miért az a papír fog magának dolgozni vagy a szaktudásom ?  
Ilyenkor a HR-es lefagy és legalább fél perc mire újraindul. :)

000000000

a program tud kompenzálni ilyen összetett dologgal is mint a szerszám átmérő és ennek az áthatása adott érintő szögben akkor elég a 4 tengely is.
Sőt 3 tengellyel is lehet gyönyörű 3D fa tárgyakat készíteni, keresd AWE-t !

pvmyc6p5

Vállalkozó vagyok ,mióta tudom az eszemet tudom,így állásinterjún sem voltam soha,eddig..
Nálam a felvétel úgy szokott zajlani,hogy köszörüljön meg egy fúrót,majd kovácsoljon le egy "díszes" ácskapcsot .Ha ez sikerül rendesen,lehet hogy megkérdem milyen papírja van,és miért nem a megszerzett szakmájában helyezkedett el ?

000000000

Utóljára 1999. voltam "állás interjún", akkoriban nem kértek semmit csak meg tudja csinálni vagy sem.
Igen? akkor fel van véve, aztán ennyi !

000000000

A már lent említett illetőnek csináltam egy forgatót a faipari gépére.
Ott egy 1:4-es bordás szíj áttétellel van hajtva egy 125-ös eszterga tokmány.
Olyan oroszlán lábat csinált 3 tengellyel, hogy csak pislogtunk ismerőssel mikor ott voltunk nála.  
Tehát nem kell agyonbonyolítani a dolgokat.
Egy sima XYZ 3 tengelyes gép + forgató csodákat tud művelni ha tudják is használni !