Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

PSoft

Bámulatos ez a mai "csicsavilág"!

A fejlődés...megállíthatatlan.
Alig másfél nap,és az "álom" valósággá válik!

000000000

honnan tudom leszedni a MasterCam ot ? kipróbálnám.....Köszönöm

kuv5p7226

Persze van supportunk is de minden aprósággal nem égetjük magunkat.

Egy 5 tengelyes NX esetén a supportért kifizettek évente úgy félmillió forintot, amiért a support apróságok miatt is a rendelkezésedre áll és megoldjátok a legrövidebb idő alatt. Ha te guglizod, akkor egyrészt az tovább tart (számold ki gépidőben, percenként 2-300 forint!!!) illetve nem hívod le a supportnál amit kifizettél. Dupla veszteség.:-)))

w0hgtwf3w

Nagyon klassz !!
Azért nagyon csodálkoznék, ha egy éven belül nem lenne itt egy videó egy 5 tengelyes működő, fórumtag által épített gépről.

Lehet, hogy én leszek, vagy valaki más ......:))
Idő kérdése minden, de hát ugye ebből van a legkevesebb.

Béni

http://www.pannoncad.hu/kapcsolatfelvetel.method?k_id=2" TARGET=_fnew>Mastercam HLE igénylés

Személyes vélemény: X6 az utolsó barátságos verzió. (Ezt követő verziók a "Makroszopsz" és a hardvergyártók kívánalmai szerint készültek.)

Béni

Gépek már készültek.
Működőképesek is ...

VViktor

Szia. Már van kész 5 tengelyes marógép itt a fórumon. Varga István keze munkája és tervezése.
Itt egy kis http://www.t2cnc.hu/downloads/V9.wmv" TARGET=_fnew>videóa mozgásáról.

w0hgtwf3w

Ez igaz !
Én is láttam a projektet.
De nem láttam még olyat aki folyamatosan dolgozott (hobbizott) vele otthon.  
És így természetesen vele készült alkotásokat sem.
https://www.youtube.com/watch?v=rAEvmUsHtc8" TARGET=_fnew>Pl. ilyen

000000000

"De nem láttam még olyat aki folyamatosan dolgozott (hobbizott) vele otthon."

Nem is fogsz látni csak héba-hóba valami fa kapirgálást, pl. azon 3 fő ok miatt, amiket már a #4065-ben leírtam.  

Álmodozni persze lehet (a hobbysta ebben nagyon jó, nem korlátozza le a szaktudása, így szárnyal a fantáziája a semmi mentén, tisztelet a kivételnek), képernyőkön is lehet virtuálisan bohóckodni, de pl. https://en.wikipedia.org/wiki/Rotation_matrix" TARGET=_fnew>ilyen elméleti alapok (rotation matrix) kijózanító sokasága miatt a tényszerű valóság más lesz.

z2a2u8wf

Minden tiszteletem a tiéd.
De léci ne kössél már bele még az élő fába is.
Soha nem állítottam hogy ezzel én pénzt akarok keresni. magam és ismerőseim szórakoztatására akarom ezt csinálni. miért kell egyből a pénzszerzésre gondolni. nézd meg az értelmező kézi szótárban mit jelent az a szó hogy hobby.
szerintem azt jelenti hogy valaki valamit a saját szórakoztatása végett csinál.
segíteni próbáljál és ne csak kritizálni.

000000000

Úgy látszik, a mínusz századik szinten se sikerült megértened a feladattal kapocsolatos probléma halmazt, így aztán a "saját szórakoztatásodban" egész jó vagy, sok sikert neked.:)

z2a2u8wf

https://www.facebook.com/laszlo.baranyi/media_set?set=a.161127337275842.43330.100001357297234&type=3" TARGET=_fnew>Hobbyból készített reliefjeim
Egyikért sem kértem pénzt pedig van ameikből készült 20db is. mind ajándékba készült.

z2a2u8wf

van hogy a gép olyat tud amire nem tervezték mégis tökéletesen megcsinálja az adott feladatot.
amivel ezeket csináltam azt se erre tervezték.
de a 25millás biesse tipusu cnc-vel is olyat csináltam hogy a képviselő meg a szervizes csak lesett. a termékről készült fotót volt szerencsém elvinn a németben rendezett cnc kiállításon és  ott meg kellett mutatnom egy kiállított gépen hogyan is csináltam mert nem hitték el. pedig azok is voltak olyan okos emberek mint te. csak a tervező néha maga sem tudja hogy mit is csinált.

z2a2u8wf

Te se erted azzal a nagy eszeddel meg a nem tudom milyen papiroddal hogy nincs problema halmaz. A gep megcsinalta amit akartam es ennyi. Te problemazol azon amikor egy kombifigoval tartasz ellen egy 10-es anyanak?
Vagy amikor csavarhuzoval nyitod ki a festekes bodont?
Nem arra talaltak ki de megoldhato vele a dolog?
Ha az eletben is igy allsz a dolgokhoz hogy mindenben csak a problemat latod akkor te egy nagyon maganyos ember lehetsz.

000000000

Bertran Russell Nobel-díjas angol matematikus, logikus, filozófus és szociológus (1872-1970) bölcslete:
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."