Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

Béni

Hengerre kell görbíteni?
Milyen a gép kinematikai felépítése?

000000000

Már, elkezdhetnél dolgozni a problémán:))

z2a2u8wf

Igen. Mondjuk egy rossznyprofilon van egy relief. A marokes mwg mindig meroleges legyen a rossznyprofilra.
A gep egy 4 tengelyes. X tengelyen a forgato pluszba

Béni

Már áprilisban elkezdtem. Eljutottam a tesztelésig, de arra már nem volt időm meg tudásom, hogy végig csináljam. Egy ipari szimulátort kellene megtanulnom használni és felépíteni abban a  különböző kinematikákat.
http://www.cgtech.com/products/about-vericut/machine-simulation/" TARGET=_fnew>Ez lenne az. :)

Béni

Mivel a szárnyprofil nem henger felület, ezt csak 4 tengelyes szerszámpályával tudod megcsinálni.
Mastercam alkalmas rá. (Gondolom azt ismered, ha utaltál rá.) Kérdés, hogy posztprocesszort találsz e?

Szasza43

Szia,

Írtam, de nem jó az e-mail címed.

Írj egy jó címet.

9b6n3fn2n

Üdv. a gépemen újra kellett telepíteni az operációs rendszert. Sajnos így az ac-t sem lehetett megmenteni. Újratelepítettem (2008) de nem emlékszem hogyan lehet használhatóvá tenni. Tud valaki segíteni?

z2a2u8wf

Ha te vagy a Szabolcs akkor jött email köszönöm

z2a2u8wf

A gondom hogy maga a mastercam szinte lefagy annyira belassul egy relieftől

9b6n3fn2n

Létezik hogy az Ac 2011-be nem lehet behívni a 2008-ban készült fájlokat?

Béni

Igen. ART kiterjesztésűt szinte esélytelen, RLF is csak akkor biztos, ha V9 formátumú.
(Ez persze csak "bizonyos" verziókra igaz ...)

Béni

A PowerMill szereti az STL-t. Ahhoz posztprocesszort is esélyesebb találni, módosítani.

frkdv6dyr

Nézegettem a lehetőségeimet az öttengelyes mozgás legenerálására. Egyrészt túl sok a kínálat, másrészt egyes programokhoz űrhajós kiképzés kell. Tudsz ajánlani egy kezdőnek valamit?

Béni

Eddig egyetlen olyan CAM programmal találkoztam, ami viszonylag "barátságosan" áll a dologhoz.
madCAM
(A "tudodmelyik" fórumon van is egy bemutató topik ...)
[#lookaround]

Meg kell érteni a szerszámpályák lényegét és úgy el lehet indul akármelyik erre alkalmas CAM programmal. Viszont itt már az adott kinematikára való posztprocesszálás komoly feladat. (Nem egyszerű egy 5 tengelyes posztot házilag barkácsolni.)

frkdv6dyr

Igazából megérteni szeretném. A másik dolog pedig a használhatóság. Ha nem vagyok képes használni, akkor nem töröm magam egy olyan gép megépítésében amit használni sem tudok. Vannak ötleteim amihez jó lenne, de van más alternatíva is a megmunkáláshoz. Sikeresen csináltam már rotort a szivattyúhoz, ahol kifogtam, elfordítottam, mértem és már csináltam is. A végeredmény működött is, viszont az átfogáskor keletkeztek nagyítóval látható hibák. Igaz olvasó szemüvegre van szükségem, szóval jó szemmel látható.