Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Óóó, bocs!
Valahogy ide tévedtem. A hobby CNC fórumot kerestem.  
Na, majd beírom a keresőbe ismét.  

bznc93pf5

én eddig úgy tudtam hogy értek Magyarul de úgy látszik még sem

000000000

Jaa, te is itt vagy. Akkor mégis ez lehet a hobby CNC fórum.
Csak mostanában, az tűnt fel, néha nem értem amit olvasok. Pedig, láttam már CNC gép fotóját.  
Meg, maró programról is hallottam.  
Az elmúlt 10 évben mintha jobban értettem volna ki miről ír.  
De, látom, nem vagyok egyedül, aki észrevette.  

Már, csak a mai kezdőket sajnálom. Ő mit ért belőle. Had okosodjanak:))
ja, lehet úgy is segíteni mintha. . . . . . .  

Amúgy, professzorosan [#violent]

000000000

Őőőő... Ja! Ez tényleg elég tanárosra sikeredett. Bocsi!
Jó reggelt!
De még mielőtt a porból újra rátok emelném esdeklő arcomat, két gondolatot engedj meg:
Az jutott eszembe, hogy akinek ez a munkája, az nem feltétlenül képzi magát, megelégszik azzal ami a melóba kell. Akinek meg a hobbija, az érdeklődik, olvas a témában és akkor nem feltétlenül kínai számára, amit írtam.  
Másodsorban pedig, semmi olyat nem írtam, ami a középiskolás matekórán nem hangzott el.  
Amúgy meg én is, Te is voltunk kezdők. Meg tudtuk tanulni. :-)

000000000

Amúgy meg tennék egy felajánlást. Remélem mások is csatlakoznak!
Én EdgeCam-ot használok, és főleg Fanuc-on dolgozom. De szívesen segítek programozási problémák megoldásában, ha valaki elakad és segítségre szorul. Nem oktatásra gondoltam, hanem konkrét alkatrészprogramra. Ha van rá igény, szóljatok! Ha nincs, tárgytalan. Minden esetre valaki linkkeljen egy Mach programozási leírást legyen szíves! (bár az alap ISO kódkészletet minden gép beveszi)

jh6nntzmv

Tiszteletem. Műszerdoboz előlapját szeretném marni, viszont nincs elképzelésem hogy milyen CAD programmal lehetne elkészíteni ami után legenerálva a gkódot benyelné a mach3 is.
SolidEdge-ből bármit ki tudok hozni viszont abból marópályát és fúrófájlt hogyan tudok generálni ?

000000000

Köszönöm a reagálásod! Semmi csalódás nem ért.
Továbbra is pont úgy írj, ahogy megfelelőnek gondolod.

Tegnap kérdezett tőlem valaki. A kérdésére adhattam volna ezt a választ is.  
T=r2π  

De, mivel hasonló korú a kérdező, mint én. Ezt a választ adtam.  
Amit biztosan megért.  
T= r x r x pi  

000000000

Szia!

Ha a SolidEdge-ben megrajzoltad az előlapot, gyakorlatilag a nehezén túl vagy. A szerszámpályát vagy magad írod meg, vagy szükséged lesz egy CAM programra. Ami kismillió létezik, feltételezem neked valami egyszerű kellene. Én kettőt ismerek behatóan, edgecam és a delcam powermill-je. Egyiket se mondanám egyszerűnek. Sokan használnak itt Artcam-et, az szerintem megoldás lehet.

000000000

Értettem elsőre is. Konkrét programot két okból nem írtam. Olyan későn már nem volt kedvem és energiám gondolkodni rajta. (akkor minek szólaltam meg? jogos :-) Másrészt meg szerintem egy ívet leprogramozni csak fél megoldás, egy programrészlet csupán. És különben se ez a témája a topiknak.

000000000

Még Jó, hogy munka közben ezen töprengek! :-)
Ha az az előlap nem bonyolult forma, nincsenek szoborfelületek, csak 2D, akkor egyszerű DXF formátumban kiadva beolvassa a Mach3. Ha jól tudom. Erősítsen meg valaki! Akkor minden probléma megoldva. :-)

000000000

És ha már Vectric a topik neve: http://www.vectric.com/products/aspire/process.htm
Nézegetem a videókat, olvasom az oldalt. Hát... Szuper program. Pofon egyszerű és csodákat lehet csinálni vele.

PSoft

A Mach-3 nem tud mit kezdeni a .dxf formátummal.
Abból még előtte marópályát kellene generálni valamilyen szoftverrel.

Többen használják itt a FrontDesigner.xx nevű programot,régebben forgott is itt egy portable verzió belőle.
Ilyenekre van kitalálva,előlap tervezés...stb.
A tervezett előlapról generál G-kódot is,és talán még fúrófájlt is.

000000000

Biztos vagy benne? 8. fejezet DXF, HPGL és képfájl importálása ...
Tegnap olvastam.

000000000

Picit pontosítanék.
G kódot nem tud generálni a FrontDesigner (én a Klavionál vettem), hanem HPGL formátumot. De arra meg már sokfajta HPGL to G code converter program van, nekem véletlenül saját fejlesztésű Robsy posztprocim van erre is, ami pl. laser vágás, rajzolás opcióval is rendelkezik.  

PSoft

Köszönöm a kiigazítást/pontosítást,mindkettőtöknek!

Mentségemre legyen mondva,hogy kb.két éve használtam legutóbb.:(
http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/kep/Kicsa_el%f5lap/" TARGET=_fnew>Egyik fórumtársunknak lézereztem akkor előlapot a vezérlőjéhez/kezelőpiltjához.
Való igaz,HPGL/PLT formátumból dolgozott a lézervezérlő.
http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/Kicsa/A%20gep.jpg" TARGET=_fnew>Itt már az összeállított gép,és vezérlő...Kicsa gépe.