Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Gondolom a te programod is tud kottyanást kompenzálni, mert a csicsa rosszok ismerik ezt a funkciót a nagy ipari gépekkel és rendszerekkel együtt. Így viszont ha a maximum átmérőnél kiméri az ember a hibát, és beállítja a kompenzálást, a kisebb átmérők esetén már elhanyagolható lesz a hiba.

Ha hibás a gondolkodásom ezügyben, kérlek szakmailag vezesd le bárki által kikísérletezhető metódusokkal, számításokkal mérnöki precizitással.

bznc93pf5

na ez a lényeg!
hiába iskolázott valaki ha egy balfasz, nem akar gondolkodni, nincs motivációja, ezt tanították az iskolában és akkor csak azt lehet és csak úgy,  
ez egy nagy baromság, igen is sok mindent meg lehet csinálni csak akarni kell, tudok több olyan asztalos céget ahol 5tengelyes gépen dolgozik a profi több éves gyakorlattal rendelkező "szaki" aki még arról sem tud hogy 5 tengelyes a gép amin bénázik, többnyire korpusz megmunkálásra használják az ilyen gépeket, talán minden 5. CNCs asztalos üzemben tudják használni az 5 tengelyt de lehet sokat mondtam, lehet csak a 10., Szegeden van legalább 7 5tengelyes de egyiknél sem tudják munkára bírni, sőt kértem ajánlatot perforált lemezre, csak egy dekoros cég vállalta volna el egy 3tengelyes géppel, a többieknél rajzot kértek mert nem tudták megrajzolni fényképről, (több éves profi szakik)  
tiplihelyfúrás, hátlapmarás az megy, gondolom az is sokáig tartott mire begyakorolták, ja és ezek több mint 10milliós gépek.

000000000

A papír megvehető a szaktudás a rutin meg az évek megfizethetetlen !
Erről az agyon iskolázottságról mindig Albert Einstein idézete ugrik be: "Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja."

Béni

A kottyanással (holtjátékkal) az a gond, hogy ha nem csak a mozgatásnál ébrednek erők, akkor korlátozott a kompenzálás lehetősége.
Pl. a forgácsoláskor fellépő erők "átbillenthetik" a kompenzált lógást.
Erre nincs gyógyszer. Indexelt megmunkálásnál ezért (is) rögzítik (fékkel) a forgó tengelyeket.

kuv5p7226

"... kottyanáskompenzáció ..."

Ez most a humor topik?

remrendes

000000000

"mert a csicsa rosszok ismerik ezt a funkciót"

Hát ez az, jól írtad, pont ettől csicsa rossz, mert semmit nem ér ez a lehetőség a valóságban itt, viszont te boldog lehetsz, mert klikkelgethetsz a fölösleges csicsa ablakok sokaságában az álomvilágodban, amikor ott össze-vissza pipálgatva beírva dolgokat azt gondolod, annak egy csepp értelme és köze lenne a valósághoz.
Ebből is láthatod, ha félreteszed a szakmát, akkor most is idevezet az, amikor minimális önálló gondolkodás helyett csak csípőből, téves előítéletből tüzelsz rám a haverjaid kedvéért is. Jó lenne már befejeznetek, mert amennyi mocskot, szakmai valótlanságot itt megint összehordatok, az borzalmas szégyen a Fórumra is. Ja és milyen érdekes: igen nagy az átfedés megint a listások és azok között, akik ezeket a borzalmas színvonalú bejegyzéseket elkövették itt. Milyen érdekes, ugye?:)

Jó lenne már a kőkmemyén alaptényekre is odafigyelni, amit segítségül, észheztérésként  írtam le a #4065-ben, és nem azért, mert nekem bármi bajom is lenne egy normális asztalossal, géplakatossal, vagy kováccsal, vagy tumdom is én kivel. Egyszerűen józan, minimális parasztészt várok el mindekitől, ha már 4 vagy 5 tengelyes megmunkálásról álmodozik. Ilyen egyszerű lenne megint ez a történet.

frkdv6dyr

Maximálisan igazad van. Végig gondoltam fejben egy lehetséges megmunkálást, és tény hogy ha nem merőleges a megmunkálás, valamint váltakozó irányú, akkor nem kiszámítható a hiba. Viszont számomra a 0,2mm eltérés 200mm átmérőnél hobbi szinten első próbálkozásra, mármint forgató építésnél, elfogadható érték. Persze a másodikat jobbra próbálnám csinálni.

z2a2u8wf

Nekem is egy 3 tengelyes gepem van + forgato ami 1:2 attetel 12Nm-es leptecs 100- as tokmannyal.
Faragtam 8 oldalas megmunkalassal terminator fejet de szeretnek pl egy propeller lapatot faragni folyamatos forgatassal ugy hogy a feluletre meroleges legyen

z2a2u8wf

Miert kell amugy rogton a gepet felhozni.
Csak tervezni nem lehet dolgokat?
Szerinted minden ac felhasznalo dolgozik cnc maron is?

kuv5p7226

Más az eltérés és más a kottyanás. Ha egy gépben 2 tizedet kottyan valami, akkor ott nagy a baj ha az CNC. Mert egy kézi esztergán legfeljebb úgy állsz rá, de egy 3 tengelyes marásnál szétcsapod az egészet vele a változó irányú mozgások miatt.

2 tized hiba 200 mm-en famegmunkálásnál az pontosnak minősül.

remrendes

A szoftver le tudja generalni ugyanazt 4 tengelyre mint 5-re?

z2a2u8wf

Miert vagy meg megakadva az 5 tengelynel.
A videon lathato megmunkalas erdekelne a maromotor billentese nelkul 4 tengelyen.
Ehhez keresek szoftvert, kivancsi vagyok ki mit ajanl mik a lehetosegeim. Nem az erdekel milyen gep kell hozza meg a tobbi sallang. Ha tudsz ilyet akkor nagyon megkoszonom a segitsegedet, de ha csak akadekoskodsz akkor leci halgass.

000000000

Még valamit kihagytál legtöbb helyen még az éretségi is feltel egy munka felvételné is de töbre nézik mind egy jó szakembert én párszor már szembesültem ezel sajnos... elsö reakcioként volt válaszom wcre jo az csak! :)

000000000

Még ha szoftver gond lenne a probléma amit kymco1 szeretne kivitelezni inkább mechanikai kivitelezés egy ilyen több irányu gépezetnek nagy munkatére csak merev és nehéz gépszerkezet tudna ellenálni a megmunkálási eröknek (acél ...önvény)
Othon farikcsált aluvázas gépecs itt eltörpülnek...megszünek létezni!