Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem egyszerű a dolog. Ezt hívják "reverse engineeringnek" és komoly cégek élnek a célprogik gyártásából.
 Az egyik lehetőség, ha az MC8-ban már van Art modul, akkor az automatikusan befedi patch-ekkel a modellt egy adott tűrés szerint. Vagyis lesz kismillió felületed a modell bonyolultságától függően. A fájl mérete is ennek megfelelő lesz.
 A másik módszer, hogy a modellt te magad feded be felületekkel. Ekkor a háromszögmodell pontjai segítségével először vezérgörbéket hozol létre, majd a görbék segítségével létrehozod a megfelelő metódussal a felületet.
 Az emberi agy látja és felbontja a modellt "alaksajátosságokra", a szoftver nem. Ha korrekt és kis méretű felületmodellt akarsz, akkor neked kell újra felépítened. Ha megteszi a közelítő modellezés is, akkor rászabadíthatod az automatát. De ennek nincs sok értelme, mert az MC poligonra is tud marópályát csinálni. Legalábbis az MC9 már tud ha jól emlékszem.

000000000

Jó progi. Csak megjegyzem hogy ez gyakorlatilag az NC Graphics által fejlesztett Depocam, amit megvásárolt a PTC. Ugyanez fut a Mastecam X sorozatban HSM modulként (High speed surface toolpaths).

000000000

üdv!  

Solid Edge ST2 hez keresek teljes magyaritást!  
nem a 2Ds magyaritás gondolok!  
Ha valakinek netán lapul a gépén ilyesmi az kérem szépen keresen meg mailben vagy privátvan!  
dpsslaser@gmail.com
üdv  
Gábor  

ebalint

A BMP2CNC programot használja valaki?

Ha igen kérem, hogy "jelentkezzen" itt, vagy mail-ben.

Üdv, ebalint

kfhhyweby

Emberek,ajánljatok nekem valami primitív,egyszerű progit csak betű,és szám gravírozáshoz

Révész Richárd

Bal oldalon FREE CNC RPOGRAMOK abban van a TTF to Gcode.Az elég egyszerű.

43pbwjg8s

Ricsi! Posta!

kfhhyweby

Révész Richárd

OK.De most nem vagyok ott majd hétfőn.Köszi.

6fabbzvm

Sziasztok!
Van közöttünk olyan Személy aki járatos SolidCAM-ben (2008)? Köszönöm!
üdv.

bmejdz9nu

Segítsetek... Vcarve file...
215x160-as, 6mm-es munkadarab... 18mm-es körök vágása... több lépésben... 1.6-os maróval...
A gond:  
Nem tér vissza nullpontba azaz mindig az X pontosan 2,7mm-ert téved! Pontosan 2,7mm-et már hatszor kipróbáltam... (minha 2,7mm-nyi lépésvesztés lenne a végére!)
Ha valaki le tudná játszani a G kódot... K. nem értem... még ilyet nem láttam...

http://cnctar.hobbycnc.hu/varsa_hulesegek_____/kozepvagas.nc" TARGET=_fnew>G CODE.... Szerintem Mach kompatibilis....

ukcge40u

Azt nem értem, hogy egy kört miért 3 sorban ír le, mikor egy is elég hozzá.
Átírjam olyanra amit én generálok?

bmejdz9nu

Made in Vectric... Őket kérdezd....

bmejdz9nu

http://cnctar.hobbycnc.hu/varsa_hulesegek_____/kozpvagas.txt" TARGET=_fnew>Ugyanez a file Mach PP-vel.....
Az előző WinPC-NC Post Processzorral volt...