Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

tfpk6pks3

Hát ez igaz, csak polihisztornak lenni, manapság egy csöppet időigényes. Több mint egy éve tanulom az AC-ot és most tartok vele ott, hogy tudom, nem tudok szinte semmit...
Egyébként meg a Partmastert használom, a méretezett dolgokhoz és tökéletes G-kódokat generálok vele (hardverkulccsal). 5 tengelyes gépem meg egyenlőre nincs.. A kérdést pusztán azért tettem fel, mert kiváncsi voltam lesz-e aki válaszol.
KÖSZÖNÖM A SEGÍTŐ VÁLASZOKAT.
[#worship][#worship]

tfpk6pks3

Hát az artcamhoz például jár 1db illesztett p proci

000000000

Stimmel. A "benne van az árban" azt jelenti hogy kapsz egy  "kedvezményes" csomagot amiben mindent felszámolnak. Ugyanis ezek a progik modulárisak és az alapprogrammal gyakran kitörölheti az ember a hátsóját. Az csak beetetés. Ja hogy az ügyfél 3D felületre is akar programot írni ? Plusz 500e. Micsoda ? Szeretne parasolidot importálni ? Plusz 200e. Ez van. Egyszer elhajtottunk egy fickót aki 1.5 millát kért egy progiért amivel csak dxf-re és saját vonalas rajzra lehetett programot írni. Mondtam neki, hogy dxf-re Notepad-al is írok alkatrészprogramot. :D

ukcge40u

Ez az emc2 nálad hogyan megy?
Mert amit leszedtem, az valamiért nem akar elindulni.
Ubuntu-n próbáltam.

x4rhew5r3

Egyetlen probléma, hogy ebben is a szoftver generálja a step impulzusokat, és így 400 step/mm felet már olvasni kellene a doksit:)
Egyébként nagyon stabil, a realtime Linuxnak köszönhetően "szépjárású". Van olyan, hogy úgy marad bekapcsolva, 3 nap múlva is lehet folytatni.
Kellene csinálni egy komfortosabb képernyőt, de talán majd egyszer, ha lesz idő.

Ubuntuval már jártam úgy, hogy nem ment fel azzal az alaplappal.

tfpk6pks3

ukcge40u

Mellékletként el tudod küldeni a verziódat próbára?
Az legalább működik...
Az Ubuntu nekem megy szépen mind a nagygépemen, mind a CNC-én.
Féllépésnél nagyobb felbontást nem kívánok használni, mert a mechanika miatt is elég jó lesz a felbontásom.

000000000

A Notepadról jut eszembe. :D A múltkorjában láttam sírni néhány fickót a magyar oktatás minőségéről a HírTV-n. Merthogy kevés a szakember és sok a manager. Asszonygya a riporter: Hát bizony az iskolában is olyan felesleges dolgokat tanítanak mint a koordinátageometria, pedig kinek van arra szüksége ? A többi szociológus vagy szociopata vagy nem is tudom milyen szakértő meg lelkesen bólogatott. Majd leestem a székről. Szegények ha tudnák, hogy a körülöttük lévő dolgok 90%-át a telefontól az ásványvizes palackig koordinátageometria segítségével tervezik és gyártják le... de ez csak olyan off, igy estefelé. :D

x4rhew5r3

A linuxcnc.org-ról töltöttem le az utolsó verziót. Ubuntu 8.0.4-es emc2 2.3.nemtudom, ami benne van a csomagban.
Nem játszottam a "live CD"-t, egyből telepítettem.

000000000

Az már csak apróság, hogy a fószer úgy adott árajánlatot, hogy először azt mondta, EUR-ban fogja mondani, jó lesz? jó. Inkább USD-ben, mert olyan beszerzés. Jó. Erre megmondta az USD árat, gyorsan beszorozta az EUR árfolyammal, és közölte a HUF árat, meg még hozzá pár feláracskát. Áá, alig lenyúlós...

ukcge40u

Az nem ment nálam.
Elképzelhető, hogy kaki lett az írás..

000000000

Üdv Fórumozók!Szeretném a segítségeteket kérni: háromszög modellből hogy tudok felületet generálni? MasterCam-em van (ehhez jönne legjobban a segítség), de más programhoz is jöhet infó. Előre is köszönöm a hozzászólásokat

D.Laci

Create- Sourface- Net

000000000

mastercam 8-am van - itt a suface-en belül csak az alábbiakból lehet választani: "Loft, Coons, Ruled, Revolve, Sweep, Draft, Fillet, Offset, Trim/extend, 2 surf blnd, 3 surf blnd, Fillet blnd, Primitive, From solid"! Melyik lenne a jó?

D.Laci

Volt olyan hogy MC8? :)
Próbáld a Loft vagy Sweep.