Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

SquirrelTech

Átnézegettem a mappát, nem modnom, hogy teljesen összeállt a kép, de kapisgálom miről van szó.
Viszont, ahogy néztem és ha nem is lakatanya jelleggel bír a dolog, de szerintem ezt egy ügyesebb CAM szoftver is meg tudja oldani, g-kóddal, két tengelyen.
Ez amúgy már biztos, hogy az új fórumtársat ilyesmi tervezésére kéne bíztatni?

000000000

a sima vektor generálásnál az lenne a gond hogy a betűket utána nem úgy rajzolná a gép ahogy egy kéz mozog, hanem logikusan, olyan progim van ami a wacomon beírt szöveget g kóddá alakítja, de sem nyomáserő sem sebesség nem definiálódik, csak a vonal ahogy a kezem rajzol. amugy nem kell real time, jó egy sima felvesz lejátszik verzió is, gondolom ez kevésbé lenne számításigényes és kisebb veszteséggel készülne el a végleges vonal
Tibor amit leirtal az nekem latin, de nagyon jol hangzik, bár sztem én kevés vagyok hozzá. valamelyik tervező prog nem rendelkezik hasonló funkcióval? nyomáserő legfeljebb nem megy át, legalább pontos vonal meg sebesség adatok, ilyen verzió? g kód tudna sebesség adatot is rögzíteni?

000000000

nem golyóstoll ír, hanem tintás kaligrafikus, ott elméletileg látszik ha gyors vagy lassabb az írás

000000000

cam szoftver elegendő lenne ehhez?  

000000000

Mielőtt megint okoskodsz, talán próbálkozz ezzel:
"lefejtő szervo hajtás", lesz egy kis
sikerélményed.:)
Egyébként meg a tudálékos kötözködést kár
folytatnod, ha nem értesz valamihez,
vagy még nem is hallottál valamiről,
akkor meg pláne... Tudod fél éve amikor
utoljára kötözködtél velem, akkor is nagy
sületlenségeket írtál. Kb. akkorákat,
mint amit legutóbb pár napja írtál, hogy a bolti
menetes szárakat menetmetszővel készítik.[#nyes]

000000000

Szia!
Egyszer gyere el hozzám, és megmutatom Neked
működés közben azt, amire vágysz.:)

3k74cecek

A válaszaidat a mi hozzászólásunk fejlécének jobb szélén lévő "Válasz" szövegre klikkelve írd, mert így nem lehet tudni, hogy kinek válaszolsz.

Azt hiszem félreértettelek. Te a CNC géppel szintén egy írást akarsz produkálni egy papírra?
Én arra gondoltam, hogy az írásodnak megfelelő szöveget gravírozni akarod.

Megoldható az is hogy tollal írjon a gép, de ehhez erre a célra kialakított tollat kell készítened. Olyat kell csinálnod aminél az erőt rugón keresztül a gép függőleges mozgása fogja adni. Továbbá a táblád által adott nyomóerő adatot át kell alakítanod elmozdulás adattá.  
Gyanítom, hogy ilyen program nincs készen, ezt neked kell megoldanod.
Ha mindezt megcsinálod, akkor már fog tudni a gép is "írni" úgy mintha valaki kézzel írna.
(Írásszakértők rémálma lenne a dolog, ha tökéletesre sikerülne)

3k74cecek

Tényleg nagy sikerélményem lett, Igazad van.
Köszönöm. [#nevetes2][#taps][#taps]
Erre is 0 (NULLA) a találatok száma.
Más ötlet esetleg ???[#taps][#taps][#taps][#taps][#nevetes2][#nevetes2][#nevetes2]

4um5b65d

Akkor ez patthelyzet......
Sosem fogom megtudni pontosan, hogy mi is az a lefejtő szervo hajtás.
Amúgy vigyázni kell a Kuglival, mert sajnos nem minden szókapcsolatot hajlandó megtalálni. Vajon miért nem találja ????
Volt olyan szókapcsolat amit biztosan tudom, hogy elhangzott valamely fórumban, illetve olvastam róla egy-egy weboldalon, de a keresés nem hozott eredményt. Ha ugyanazon oldalról valami másra keresek rá, azt megtalálja....Érdekes....
Amit Tibor írt..... "A "legegyszerűbb" lefejtő eljárás egy
nagyfelbontású CNC menetesztergálás. "

Na ezt nem értem....
Egy kicsivel bonyolultabb vagy egy nagyon bonyolult ugyanilyen lefejtő szervo hajtással készülő dologról is olvasnánk , legalább egy körbeírás szintjén....
Ez most kifejezetten a forgácsoláshoz kapcsolódó fogalom, vagy egy általános szervo vezérlési szakkifejezés ???

000000000

"Más ötlet esetleg ???"
Nagy hirtelen pár ötlet neked:
1. Cseréld le az elavult keresődet vagy tudjad
használni (ha nem haragszol nem
bajlódom a sok találat belinkelésével, Mások
majd meggyőznek, hogy van az a PC és
Google párosítás, ahol ugyancsak feljönnek
ezek a találatok.:)

2. Ha valamit nem értesz, nem is hallottál róla,
attól az még létezik, és működik.  

3. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Írhatnék még sok ilyen ötletet, de minek is?:)

3k74cecek

Ezek szerint nálad is rossz a PC-kugli párosítás?
Legalább egy találatot belinkelhetett volna a sok bölcsessége helyett.
Azon azért nem csodálkozom, hogy egy  szókapcsolatot a fórum anyagában éppen nem talál meg, de amit Tibor írt arra azért nem adna nullát ha az egyébként egy használt fogalom lenne.
Örömmel olvastam volna akár csak egyet is, hogy okosodjak, de ezek szerint ez most elmarad.
De kááár !!!

Azért ha valakinek ad mégis találatot, akkor linkeljen be párat, vagy akár privátban is elküldheti. Előre is köszönöm.

000000000

A "lefejtő szervóhajtás" szókapcsolat nálam is 0, csak a {lefejtő szervóhajtás} szavak fellelhetősége (egy doksin belül) ad 24 találatot (2. helyen a mi Fórumunkat)...[#nemtudom]

000000000

igen, a kézírást szeretném reprodukálni, hogy a cnc ugyan azt a mozdulatsort hajtsa végre mint a kezem, a marófej helyére menne egy puha rugóval és gázos csillapítóval ellátott "toll tartó"  a föl le irányú mozgás ezért erősebb rugófeszítést eredményezne föl le mozgást nem, de a gázcsillapítás miatt felpattanást mondjuk a rugoerő gyors gyengítésénél nem produkálna a masina

000000000

de szoftver oldalról tudhatja ezt valamelyik? 2d mozgás+sebesség adat rögzítése?

3k74cecek

Szerintem a Tibornál is nulla, csak a "nagy tudása"  nem engedi, hogy elismerje. Őt ismerve biztosan belinkelt volna legalább egyet ha neki kiadott volna valamit. Ezzel is bizonyítva, hogy mennyire nem értek semmihez (még a kuglit se tudom használni), csak örökké kötözködök.[#gonosz3]
No de nem baj, ismerjük, Ő már csak ilyen.
Mi nem tudunk felérni az Ő nagy tudományához.
Maradjunk csak a kis homokozónkban.[#wave][#worship]