Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Még a végén "előléptetem" magamat segédmarósnak :)
Ilyet... azaz ezek tartó pöckök nékül eddíg... hogyan is csináltam volna? :)
Jó ez a Cut2D... igen gyorsan megvagyok vele... elrontani sem lehet a szimulációnak köszönhetően... :)

A leendő géphez a kupplung és a motor/orsó nem passzolt...
A kupplung mindkét fele 8mm-es...(jó kis fémmembrános darab)
A motor tengelye 7mm-es az orsó tengelye 6mm-es... Ugye ilyenkor az ember esztergálni kezd egy gyűrüt...
Na én most martam :) volt hely az anyagon... nem kellett gondolkodnom, nem kellet az esztergát bekapcsolnom...:)
Az egyik 8/6-os a másik 8/7mm-es... azaz itt a falvastagság = 0,5mm !!! ( a másiknál 1mm)
Tökéletes lett!! (természetesen furatmikrométerrel ellenőrízve lett:) Loctite 638-al felragasztom és kész ...

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Vectric_CAM/P1310033.JPG" border=0>

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Vectric_CAM/P1310064.JPG" border=0>

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Vectric_CAM/" TARGET=_fnew>További képek itt.... Vodeókat is teszek majd fel...

000000000

a kis szerény!profi munka!gratula!:)))

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Vectric_CAM/video/" TARGET=_fnew>Pár Video itt :::::::::::::::::::::::::::::::

Persze nem túl izgalmasak, mert a kicsi... azaz 20mm/sec előtolásnál már szép nagy forgácsok jönnek le az egy élű marótól... :) (főorsó rpm: 18.000)

s7manbs8

Csináltatni lehet veled ilyesmi marásokat, kivágásokat ?

000000000

uraim találkoztatok már a BMP2cnc progival?

bmejdz9nu

Sajnos nem éri meg :)
Mint hobbysta, a belső elszámolásomban 100Ft-os órabért "adok" magamnak, de még így sem vagyok rentábilis... [#hehe]

000000000

Nem semmi,ilyen megoldás eszembe sem jutott volna, de szépen megcsinálta. Kicsit olyannak tűnik, mint amikor a jobb kezemmel vakarom a bal fülemet.

s7manbs8

Én szívesen összeforrasztok neked pár A300-as panelt cserébe szintén 100Ft/órabérért. Ilyen kisebb mérető alulapból összerakott tengelyekhez tartóvázat lehetne a gépeddel csináltatni, hengeres vezetők végeinek furatot marni, hogy pontosan párhuzamosak leygenek, stb. Ilyesmire gondoltam, nem nagy méretű alkatrészekre. Rajzokat tudok csinálni, hozzá meg programot lehet generálni amikneked vannak. Szerintem ki tudod kalkulálni, hogy mennyiből jönne ki, ha megadok rajzokat. A tyúk és tojás esete van nálam, ha már lenne akkora gépem, mint neked, meg tudnám csinálni magam is, de így nem megy. Ha valamire szükséged van és meg tudom csinálni csak szóljál. Programozás, elektronika tervezés, készítés, egyedi gondolatra. Ilyesmiket tudok csinálni.

000000000

Béla,ha kűldenék neked egy terv rajzot,egy orárol,megtudnád tervezni az alkatrészeket hozzá cad-ban,vagy amivel tudod?nem ingyér![#lookaround][#lookaround][#lookaround]

bmejdz9nu

Van 12db összerakott A300-asom... Ez a mennyiség nekem elég lesz...
Eladni, árulni pedíg nem áll szándékomban...

s7manbs8

Küldd el és meglátom miről van szó, elképzelhető, attól függ mi az. Ha ilyen 2-D-s kivágásos fából készülő valami, azt valószínű, ilyen kivágó CAD programom van,a kódot is elő tudom állítani, és le is tudom futtatni próbaképpen is gépen.

000000000

oké,és holnap be szkennelem.egy foliot gátlásu ora egyébbként,lehet láttál is már ilyet.kőszőnőm előre is!

43pbwjg8s

Elektron!
Nem tudnátok valami jó, könnyen használható (akinek szüksége van rá sajnos nagyon nincs képben) 2 és 1/2D programot ajánlani?

000000000

mire akarod használni?

43pbwjg8s

Ez egy kicsit bonyolult talán. Egyszerűen: LOM-ra, vagy kvázi 3D printre. A modellelőkészítés egy kicsit bonyolultabb lesz miatta de nem baj.
Persze ez távlati. Csak álom.
De olyan lenne az igazán szép amit könnyű akár batchelni is, hogy el lehessen kerülni később a felhasználói beavatkozást. Azt szeretném majd elérni, hogy aki használja, ne kelljen hozzá mélyebben értenie.
Persze most nem ez az leső szempont.
Jól működjön, viszonylag egyszerűen, egyszerű felülettel.