Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

oké!keress meg privátban.

edcsdh6wa

Sziasztok!

Szerintem már ismeritek: http://www.gsimple.eu/index.html" TARGET=_fnew>Gsimple >>

Egy igyenes CAM program alternatíva.

Sys_m

3k74cecek

Powermillben (PM) tudna valaki segíteni nekem? Most ismerkedek vele, tehát egyelőre tök béna vagyok hozzá.
Egy egyszerű alakot szeretnék kivágni.
Van egy ACAD rajz: egy kb. 120*120-as négyzet(négy vonallal), benne egy kb. 45mm-es kör. Mindez egy rétegen.
Ez kimentve dxf formátumban.
Ezt betöltöm a PM-be a modell beolvasással. Meg is jelenik szépen.
Csinálok szerszámot (remélem jól)
Kijelölöm a kőrt, megadom, hogy ez zseb legyen, mélységet adok. (végrehajt, bezár)
Kijelölöm a négyzet 4 vonalát, megadom, hogy ez kiemelkedés, mélységet adok. (végrehajt, bezár)
Remélem eddig még jó.
Ezután csinálnám a szerszámpályát. 2D varázsló, meglévő csoport, kijelölöm a kőrt, a blokk(előgyártmány)-nál  
megadok egy a kávágandó alaknál nagyobb méretet. Utána gyorsjárat, előtolás, kezdőpont megadás.  
A terület tisztitásnál semmit sem változtatok. A befejezés után viszont egyrészt nem rajzol ki szerszámpályát, és a bal oldalon a szerszámpályáknál  
egy kérdőjel van. Ugyanez lesz a négyzetre magadott dolgok után is.
Mit csinálok rosszul ?

3k74cecek

"Szerintem már ismeritek: Gsimple >>"

Van aki tényleg ismeri? Lenne pár kérdésem, mert nem boldogulok vele.

000000000

most raktam fől,de eddig még nem sokra mentem vele.

3k74cecek

Én már az első lépéseket meg tudom tenni, de a g-Kódtól még nagyon messze vagyok.
Elég furcsa (számomra legalábbis) a logikája.
A doksija meg egy nyavalyás példát sem tartalmaz, hogy segítse az embert. [#conf][#csodalk][#violent][#violent]
De hát ajándék lónak ...

000000000

ha betőltők egy munka darab g_kod sorát,nem jelenik meg semmi?!ez most controller,vagy csak postproci progi?meg ugy látom hogy nem biztos hogy kompatibilis a házi cnc_-vel.

3k74cecek

Egy sor betöltésétől mit vársz ? Vagy nem értem mit írtál. Mi az, hogy controller?
Ez egy CAM progi, azaz megrajzolhatod benne az alkatrészt (persze elég sok korláttal) és a rajz alapján megcsinálja a G-kód programot, amit utána betölthetsz a Mach (vagy más CNC gépvezérlő) programba, és elvileg azt fogja csinálni amit megrajzoltál.
Milyen házi cnc-vel nem kompatibilis, és miért?
Én egyelőre nem tudok G-kódot generálni, mert azt mondja, hogy "nincs megfelelő szerszám a 0 szint befejező műveletéhez".
Egyrészt nem értem, hogy ezt miért mondja (adtam meg szerszámot), másrész fogalmam sincs mit kellene csinálnom, hogy ne üzenje ezt.  
Szóval kinlódok vele.[#gonosz3][#mf1]

hyuekyh7a

Miért nem a lazy camot használjátok? Pofon egyszerű és a mach hoz van készítve.

000000000

azt hittem hogy egy Controller ,mint pl. a Mach,de rájőttem hogy egy post proci.nekem sajna nem jo,mert én csak kizárolag diszitő marást csinálok,és én artcammal teszem.ez a progi inkább alaktrész gyártáshoz jo.szerintem ez egy triál verzio lehet,és van benne korlát is,és ezért irhatja a hiba űzeneteket.nekem is azokat irta ki mint neked.végig néztem a help menűjét is,és sajna tul sokat nem tudtam meg belőle!

000000000

a Lazy elég lassu,és nem szereti a nagy filéket.a v carve,és az art cam,szerintem ezek a legjobbak.

3k74cecek

Azért mert a weboldal szerint ugyan free progi, de a valóság az, hogy közli, hogy Ő demo és nem generál G-kódot. Licenszet viszont nem veszek addig míg nem tudom kipróbálni. Nem szeretem a zsákba macskát. Épp a minap írta valaki, hogy nem tudja azt amit igértek rá. A Mach-nál sem javítják ki a talált hibákat. Az ilyen céghez nem sok bizalmam van. Ezért keresgélek olyan CAM progit ami tud G-kódot generálni a rajzból.

urpwig5xe

Én régebben használtam Powermillt. Ha átküldöd a fájlt este megnézem és megpróbálok segíteni.

urpwig5xe

De annyit javasolnék hogy kezdetnek mindenképpen a kész 3d rajzot vidd be a CAM programba. Tehát ha maradsz az AutoCadnél (szerintem nem egy 3d barát program) akkor ott hozd létre a szilárdtestet és erre készítsd el a pályát.

3k74cecek

Köszönöm, lehet, hogy máris segítettél, vagy én nem írtam le pontosan a problémámat.
Szóval én nem 3D  testet akarok csinálni, hanem csak egy sík lapból kivágni egy alakot. Ehhez én a rajzot csak 2D-ben rajzoltam meg az ACAD-ben.  Ezt importáltam be. Ehhez szeretném a maró méretével korrigált pálya G-kódját előállítani, mert a Mach szerszámkorrekciója hibás. Ezt így nem lehet ? Szerintem csak valamit nem csinálok meg, vagy nem állítok be, de nem tudok rájönni, hogy mit.
A fájlt elküldöm neked, hátha te kapásból mondod, hogy mit bénázok el. Addig is köszi.