Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nem a szoftverre gondoltam, hanem a fizikális tollra.

3k74cecek

" én tudom mire van szükségem, és nem örömködésből kérdezek,"  és több más hozzászólásodra:

Az lehet, hogy te tudod mire van szükséged, viszont mi ugyan honnan találjuk ki, hogy ha nem írod meg egyértelműen?   
Elég kuriózum amire a CNC-t akarod használni. Amíg nekünk nem egyértelmű, hogy miért akarod azt amit kérdezel, addig megpróbálunk alternatív megoldást tanácsolni, amit te tekinthetsz rossz helyettesítő megoldásnak, de ha ezt ilyen stílusban reagálod le, akkor ne nagyon számítsál sok további segítségre.
Tudod sokan kezdték hozzád hasonlóan egy hirtelen ötletre való rákérdezéssel, aztán a tanácsok és alternatív megoldások meghallgatása után rövid úton belátták, hogy az eredeti elképzelésük zsákutca, vagy feleslegesen bonyolult, drága, stb.
Ezért kaptál ilyen tanácsokat, mert nem tudtuk pontosan miért is akarod azt amit kérdezel.

Ami pedig az NBH-t meg a hamisítást illeti, nem kell  mindent mellre szívni, és leginkább nem egynapos regisztráció után rögtön minősíteni a másikat. Hidd el, hogy az emberek többsége erre gondolt először, amíg nem írtad meg egyértelműen, hogy miért van szükséged erre.

További jó munkát ehhez a szép nagy feladathoz.
Majd számolj be az eredményről.

000000000

fizikális toll nem vastagabb ha rányomod, csak jobban szántja a papírt, és kevésbé vastag a képe híszen nehezebben terül a tinta

000000000

hát lehet hogy az én önérzetem kezeli nehezen a dolgokat, de mikor végiggondolatlanul ötödszörre írják le hogy biztos hamisítani akarok....

amugy sztem nem voltam érthetetlen, leirtam kinti forumon is , ott is érdeklődtem hasonló témában, érdekes módon senkiben nem merült fel ilyen vád, és rögtön próbálnak ötletet adni a megvalósításhoz. ti az első felvetésem után egymásnak estetek, egymás beírását fikáztátok, majd lazán leírta Magi úr : Mi értelme? Fantazmagória, és mi célból?! ,majd közvetlen utána, na a hamisító....   szóval szeretem a kritikát mert az embert előre viszi,  az ember első szavas itéletei pedig jellemzően magát az embert minősítik, hiszen a pár mondatos ismeretség után legfeljebb véleménye lehet valamivel kapcsolatban tapasztalata nem, az ilyen vélemény pedig a legbelsőnk tükre - mint: előítélet, vagy a sok rossz tapasztalatra is foghatjuk, ráadásul gondolom közben rájött mindenki hogy a műveletsor alkalmatlan hamisításra, hiszen eredetiről képes csak dolgozni, fiktíve előállítani nem.... tehát alaptalan vád, ennyi erővel ha van fénymásolód is hamisító vagy.....

elnézést ha bárkit megbántottam.

000000000

asszem irok pár szoftver gyártónak és letöltök pár demót, hamarabb megtapasztalom mik a lehetőségek, azért rendesek vagytok, valamicskét előbbre jutottam :-))

svejk

Ha jól veszem ki az esti termésből akkor Te egy "kódexmásolót" akarsz csinálni?
Mint régen Guttenberg előtt, a barátok másolták a könyveket..

Bár az a Wacom tábla nem tudom mi fán terem, de majd utánanézek..
Tehát Te megírnád a könyvedet kézírásal, majd ezt elmentve a CNC sokszorosítani tudná ugyanazon formában, melyben ugye akár az író lelki állapota is tükröződik.

Érdekes projekt az bizos...
Csak kíváncsiságból kérdezném - ha nem titok, hogy milyen jellegű lenne az iromány?

4um5b65d

Ez már rajtad marad .....
óóóóz a nagy hamisító !
Ne küzdj ellene.....

Rám anno, azt tukmálták, hogy milyen okos,intelligens és szerény vagyok....hiába mondtam, hogy nem-nem..."eccerűen" rámragadt....
[#nyes][#nyes][#nyes]

4um5b65d

Wacom tábla = digitalizáló tábla

A Wacom csak a márkaneve...

svejk

Utánanéztem :)
A lényeg hogy az eredeti is papíron készül, csak alatta a "vevőegység" is.

rbbhbyvfs

A Wacomm-al az a probléma, hogy tudod a nyomás értéket rögzíteni, de nem a kaligrafikus tollal...
Szerintem is szükséges az interakció az elkészülő írás és aközött aki az írást készíti.

Ha csőtollal készítesz egy rajzot utána pedig plotterrel, de szintén csőtollal, akkor más lesz az eredmény.

Gyakorlatilag pont azért több egy kézzel írott könyv, mert benne van az alkotójának a verítéke is.

Ha már nem az alkotó készíti, hanem gép, mégha tökéletes is, akkor is már csak egy repro lesz, nem egyedi.

svejk

Mondjuk az én macskakaparásom a kutyának sem kellene, de van 1-2 korombelei kollégám akik kézírását nyugodtan berakhatnák az 1. osztályos tananyagba...

svejk

A kaligrafikus tollnak is utána kellett olvasnom, ami egyébként kalligrafikus :)
Ha már szép írásról van szó legyen helyes is.

4um5b65d

Dehogy készül az eredeti papíron. A digi tábla tolla az nem fog a papírra. Nincs értelme hogy ott legyen.
Ellenben ha egy papíron levő műszaki rajzot kell bevinned a gépbe akkor ráteheted a papírt is.
Kb fél éve vettem egy ilyen kínai digi csodát amire azt írták, hogy átlátszó a munkafelülete.
Na gondoltam milyen faca, aláteszem a rajzot, rá a táblát aztán mehet a digitalizálás.
Aztán volt nagy csodálkozás mikor megérkezett a csomag .... kibontom és nem volt átlátszó a munkafelület. Eltelt egy nap mire rájöttem, hogy egy keményebb fólia van a munkafelületen, azt fel kell hajtani, alátenni a rajzot aztán a többi megy már magától. Csak annyira tökéletesen oldották meg, hogy láthatatlanok az a fólia illesztési élek és olyan a fólia mintha maga a munkafelület anyaga lenne ami egybe van építve az egész készülékkel.
De ezt nem mondom el senkinek, hogy milyen béna voltam....
[#nyes]

svejk

Nem is látod mit írsz, csak a képernyőn??

Akkor mi ez a felhajtás a tökéletes másolásra?
Hiszen akkor nem is olyan tollal írsz mint amivel a másolást ekövetné a CNC?

Valami nem kerek itt még....

HJózsi

http://www.wacom.hu/wacom/index.php" TARGET=_fnew>www.wacom.hu
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom-intuos4-a4-wide-large-digitalis-rajztabla.html" TARGET=_fnew>pl.

Érdekes a probléma... lehet egyvonalas betűkkel, akár írott betűkkel szöveget készíteni és azt gravírozni, vagy ha nem forog a maró, akár metszett lúdtollal tintabetáplálással, mintegy kalligrafikusan kiíratni... Na de hol van itt az én kezem írása? Talán ha felveszek egy saját kézírás betűkészletet... de az sem lesz az igazi, ránézésre is gépies lesz... inkább az előforduló szavakat kellene leírnom ( digitalizálnom ), ugyanakkor a szerszámpályának kézírásszerűnek kellene lennie  "kontúrok" mentén, hogy a penna (toll) a megfelelő eredményt adja ... ezt nem egyszerű biztosítani... ezt a feladatot valszeg nem cnc-vel, hanem erre kifejlesztett célszoftverrel lehetne megoldani, egyfajta 2D robot mozgatás + penna fel/le (ki/be kapcs)... A cnc felé az terelhette a dolgot, hogy síkbeli feladatot kell megoldani és milyen jó gravírozó gépeket lehet látni, ugyanakkor nincs megoldva néhány probléma, kezdve a pályabejárás kézírás szerinti vezérlésével ... A gravírozáskor a gép  konzerv alakzatoknól dolgozik, általában egyenes és kör kombinációival... szabadkezű írásnál ezek nem teljesülnek, talán még spline-k is csak közelíteni tudnák a "szerszámpályát" ...
A digitáblán lévő írás magnószerű rögzítését majd cnc gépen lejátszását szerintem csak erre elkszített célszoftverrel lehet megoldani, nem kevés munkával...