Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

egy cimborám pedig a diplomamunkáját írná ezzel demonstrációként, 5 példányban..... szerintetek hány felesleges hónapja van rá :-))
ráadásul nem alkalmas hamisításra, hiszen nem meglévő iratról készül, hanem úgy mint egy magnófelvétel, akkor veszem fel mikor írom, és azt amit írok, ennyi erővel nem azon erőznék hogyan rögzítsem, hanem hogy hogyan reprodukáljam egy iratról........ és mégegyszer........ szóval itt nincs kész irat, az első példány már rögtön a digitalizáló táblára megy nem papírra....

szoval van valakinek valami használható?? vagy akkor csak megkaptam a kedves gyanusításokat, és válaszokat nem feltett érdésekre

4um5b65d

Tollat meg is kell időnként forgatnod a saját tengelye körül, erről ne feledkezz meg. Ja és a betétet minimális túlnyomás alá is helyezheted akkor gyorsabb a művelet.
És ha már ilyen jó tanácsokat adtam, volna itt egy kis munka mindjárt elsőre.....
A fukar amerikai nagybácsim a végrendeletében a több millió dolláros vagyonának csak a 90 százalékát hagyta rám. Ezzel a gépeddel rá kellene "beszélni", hogy jó lesz nekem az egész is.....
[#taps][#eljen][#nyes]

000000000

:-) kaligrafikus art pen, nem golyóstoll :-))
folyékony tintával. amikor nyomás alá helyezed folyik a tinta... mondjuk lehet lehetne valamit szabályozni vele, de mikor két szó között felemel, és újra leteszi a hegyét akkor paca, ha a nagybácsid eljön, a saját kezével dírja a táblán akkor megkaphatja 5 példányban :-)) nem tudnám lőállítani a kézírását, csak leírni amit egyszer már leírt :-)) az meg ugye 90 % neked ugyhogy marad a hógodnak is 10%, ez még így is több mint testvéries :-))))

SquirrelTech

Algoritmikus ötletem lenne több is erre. De nem állnék neki le is kódolni a dolgot. Vagy ha neki is állnék sem biztos, hogy elkészülne valaha.
A legalapvetőbb és ami konkrét: rögzíteném raszteresen és színesen, majd vektorizálnám (ez utóbbit is színesen). Színárnyalatok (esetleg egy halványulási ráta) szerint felcakkolnám (ez mániám), és eszerint rendelnék nem kevés Fxx-et a g-kódba. A vastagságnak megfelelően pedig állítganám a Z értékét (imitálandó a tollnyomást, esetleg rugóval megspékelve). A többi ennél már csak macerásabb. A HW felől kéne eléggé sok információ, amit a fenti formában biztos, hogy gyári támogatással ki lehet szedni belőle. Másegyébként nem tudom, hogy mit még. És ugye a HW is raszteres.

4um5b65d

Bakker, akkor ezzel a forgatással melléfogtam.....
Most, hogy megnéztem a neten, hogy mi a manó ez a toll, így szakértő módon tudom javasolni, hogy ezt ne forgasd !!!!
Ennek voltaképp egy filctoll az alapja ??? Persze a megfelelő keresztmetszeti képpel.... Vagy ennek teljesen más anyagú a hegye ?

000000000

ennek fém a hegye, olyan mint egy klasszikus töltőtoll, csak kicsit más a kiképzése, arra való hogy lassan és gyönyörűen lehessen vele írni, ebben a szépség a lényag és hogy írás nem nyomtatás

000000000

a Z értéket simán le lehetne szedni a táblából, a nyomáserőt 512 lépésben képes bontani, a nagyobb gond érzésem szerint az idővel van, azt csak a szoftver tudná, de ha írás közben elmegyek "kávézni", akkor a gép is megiszik minden oldalnál egy feketét pont a közt a két szó között ahol én tettem :-))))

SquirrelTech

És milyen formában közvetíti a tollnyomást a kliens felé? Van egy változód, regisztered, vagy bármilyen forrásod, amiből ki tudod emelni konkrétan a tollnyomás értékét?

4um5b65d

Ja, akkor valószínűleg rosszat néztem. Kapásból egy Wacom táblához tartozó kaligrafikus toll jött be elsőnek. Annak meg tök olyan  hegye van mint egy-két filctollnak amivel ezt az írást lehet eszközölni.
Nem kis fába vágtad a fejszédet, az biztos. Én valamiért nem látom ennek a cnc-nek a biztonságos legyárthatóságát. Az az érzésem, hogy a tollal történő íráshoz nagyon szükséges az emberi agy kontrollja. Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem fog a géped működni, de úgy érzem nagyon sok problémád lesz vele. De azért drukkolok, hátha bejön....

000000000

azt pontosan nem tudom, de ha pl photoshop-al rajzolok valamit amikor erősebben odanyomom vastagodik a vonal, ha kevésbé akkor vékony, tahát tuti valahogy kommunikálja a szerkezet, lehet állítani az érzékenységet is rajta, ennyire nem értem sajnos a működését

000000000

igen, és az agyhullámok párhuzamos rögzitése azért talán túlzás lenne :-ÖÖ, és mit szólna hozzá Magi úr ??  tán az is hamisítani akarnám :-)))))  hogy újra átéljem hogy hónapoig görnyedek a tábla felett és kellemes görcs áll űgy 3-4 óra után a kezembe. finom. és más görnyedését is le akarom másolni :-))) hátha az még kellemetlenebb, bár ki tudja, lehet hogy egy csinos szőke nagy mellekkel gugol az íróasztal alatt mint abban a Leslie Nielsen filmben :-))) és más űgy görnyed az asztal fölé.... azt azért lehet "lehamisítanám"

000000000

egy sima artcad nem tud szabad kezű rajzot rögzíteni??? mintha rajzolnál dombot völgyet házikót, csak mindegy hogy betű e avagy sem ?!?!
nincs ilyen szabad rajz funkció??  

SquirrelTech

Hát pontosan ezért írtam azt amit írtam, de csak a bizonyosság kedvéért kérdeztem...

4um5b65d

Ez a "FAR-CAM" [#nyes] toll voltaképp mit csinál, ha erősebben nyomod a papírra ? Vastagabb lesz a vonal ?

000000000

fotosopnál igen, vastagabb ha jobban rányomod