Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

svejk

Mit, Kit, merre ajánlotok?
Kellenének nekem 140 mm husszú 8mm-es átmérőjű tengelyek, melyre - szakmabeliek off- cuppanósan - szakmabeliek on, felmenne egy 608-as csapágy.
Ez az átmeneti illesztés ugye?
Egy 8-as lineáris csapágytengelyt találtam az oké lenne.
Mennyi lehet egy ilyenből 1 méter és merre induljak?
Vagy csak egyszerűen sétáljak el a legközelebbi "tengelyboltba" és kérjek h7 vagy inkább kisebb (h5=0-6um) szálanyagot?
Gondolom itt esetemben a felületi érdesség is számít, és ez szoros kapcsolatban van a tűréssel.
Különösebb anyagminőségi követelmény nincs, 1-2 seeger beszúrást kell csak ráeszközölni.
Nem bontásból kellene, szeretnék a hátam mögött tudni egy fix beszerzési forrást.

4um5b65d

Sejtettem, hogy innen fúj a szél. Vagy 1 éve én is kísérleteztem a vákuummal. A polikarbonát is nagyon jó állítólag, de nekem kis tételben nem sikerült beszereznem. Aztán nekiálltam a PVC-vel, végül is tökre jól belejöttem a technológiába.
Amúgy dekor anyagokat forgalmazóknál vettem a cuccost. A Ferroglobus pesti telepét próbáld felhívni, ott aprítják is a táblákat, hátha van nekik maradékuk. Akkoriban mikor rákérdeztem csak minimum 25 táblával adtak volna a 0,5-ös PE-ből.

ANTAL GÁBOR

A ferrónál kapható" ezüstacél"úgy emlékszem h6 os tűrésű.  az a baj hogy a ferró a kisvásárlókat felárral bünteti (5000 ft) azt hiszem nekem van és trükkösen be is tudom szerzni Viszont a h6 nemigazán cuppan   de egy cspp Loctite   csodákra képes.  Az ezüstacél szép fényes de nem  igazán kemény

ANTAL GÁBOR

az ezüstacél ötvöző összetételét fejből wolframacélnak tippelem  nemesithető edzhető de a kereskedelmi keménységét meg kellene nézni

ANTAL GÁBOR

4um5b65d

A csapágyhely rovátkolása is szóba jöhet, ha nem túl igényes a felhasználási terület. Akkor meg simán jó bármelyik húzott anyag. h6-os tűrés alatt már igen problémás lehet a beszerzés...

ANTAL GÁBOR

na mégegyszer  tehát caps lock bekapcs...H8

s7manbs8

Eszembe ötlött, hogy valami nyomtatóból kitermelt tengely pont 8-as, van benne vagy 2, a fogaskerék szorosan megy rá, ami 8-as furattal rendelkezik azt hiszem a csapágy is.

svejk

4um5b65d

s7manbs8

Írjátok már osa, az mit jelent, ne mindenki vasszakember. h6= ?

svejk

Ez a lin. csapágy tengelye pont jó lenne. Nem tudom azok milyen tűréssel készülnek talán ICO csapágy volt rajta...

svejk

http://www.perfor.hu/tures2.htm" TARGET=_fnew>csapok tűrése
A 6-10 mm-es átmérő közt  +-0 tól -9 um-ig van a tűrés h6 esetében.

4um5b65d

Ami itthon van nekem arra pont rácsúszik a csapágy, de olyan szorossággal, hogy nincs köztük 1 ezred az biztos.