Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Az enyém is olyan, hogy rácsúszik de megforgatni nem birom rajta kézzel a belső gyűrűt.
És az mi volt? az is lin csapágy tengelye?

Rabb Ferenc

Sima húzott acélrúd nem lesz jó, mert annak a tűrése h9 (-0,036mm) Próbálkozz inkább csapágyboltban köszörült tengellyel. Nem tudom van-e ilyen kis átmérőben, de valószínű. De annak a felülete cementált és köszörült. Szóval a seger-gyűrű hornyát nem lesz egyszerű belekaristolni.

svejk

Köszi megpróbálom, a seeger rendkívüli esetben elhagyható :))

ANTAL GÁBOR

süllyedt  talált azt hittem hogy kétszer is rosszul írtam  de automatikusan is jól ... na mindegy  a nyolcasra koncentráltam

4um5b65d

MoparMan

csak úgy mellékesen: PET = etilén-tereftalát
ha mindenképpen ragaszkodsz a PET-hez akkor feltétlenül PET-G! A PET-nek előszárítás szükséges mivel erősen nedvességgyűjtő, valamint nem szereti a vákuumformázást...
Én inkább a polikarbonátot ajánlanám, klasszisokkal könnyebb a feldolgozása.
persze fenntartom a tévedés lehetőségét, jó 10 éve nem vagyok a szakmában...

000000000

Érdekes amiket írsz! Másutt pont ellenkezőket olvastam (a PET a legjobban vákuum formálható, hisz ezért is készül belőle a PET palack, valamint gyakorlatilag nem nedvszívó).

kfhhyweby

Szia!

Bocs,hogy közbemagyarázok,sok-sok kis "huncutsággal"! tökéletesen formázható vákummal.

MoparMan

ne feledd, hogy a PET palackhoz először egy fröccsöntött előformát használnak. a palack készítésekor már egyszer fel volt dolgozva az anyag...
szerintem PET-G a barátod...

MoparMan

kfhhyweby

Arra,hogy kis trükkökkel tökéletesen formázható.

kfhhyweby

Jelenleg a hátam mögött egy kb 600x400-as szerszám lapul.PET-et formáznak vele vákummal,ha letudom fotózni,privben szivesen elküldöm,meg leírom a huncutságokat

MoparMan

köszi, csak kíváncsiságból érdekelne. illetve ha tudod pontosan milyen PET-tel dolgoztak...
10 vagy 11 éve "műanyagoztam" utoljára, lehet azóta már találtak ki pár okosságot :)

kfhhyweby

Amíg nincs kép,előre annyit,hogy hűtulról a vákumnak nút,meg a profilok közepébe hátulról furatok.A profilok "tövében" vákumfuratok!

MoparMan

ez nem trükk, az bevett szokás. én régen 3-5 mm-es PS-t vákuumoztam, ott elengedhetetlen volt, hogy megfelelően "sarkos" legyen a darab.