Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

ebalint

Milyen mennyiséget kell adagolnod?
/ kiszerelési egység(ek), 8 órai összes, ... /

Miért nem tetszik a membránszivattyü?

remrendes

Mososzereket lattam ugy adagolni, hogy az adagolocsovet letoltak a flakon aljara es munkahengereket hasznaltak a folyadekok tovabbitasara, mint egy hidraulika henger.

NagyZé

1-5-10-20 literes egységek. A legtöbb az 5 literes flakon. A flakon szálya miatt 20mm-nél nem lehet vastagabb az adagoló cső. A cseppmentesítést is meg kellett oldani. Jelenleg egy 40 l/perces membrán szivattyú van 1"-os szerelvényekkel de be kellett tenni egy 6mm-es szükítőt a rendszerbe. A 8mm-es már sok, annál már habos a folyadék.

>>/ kiszerelési egység(ek), 8 órai összes, ... /
Tulajdonképpen ez nincs meghatározva. Minél többet. A humanoid többet is bírna nem kell még kapkodnia. Persze ez a mostani szerkezet is dupláját teljesít, jobban tehermentesíti a kezelőt mint az előző de hát ugye evés közben jön meg az étvágy.

>>Miért nem tetszik a membránszivattyü?
Nem az a jó kifejezés, hogy nem tetszik. Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem tudom mennyit tesz hozzá a szivattyú a habosodáshoz.

ebalint

Az 1 és 5 literes flakonnál a 6 mm még gondolom elég szapora, de fölötte már mehetne sokkal gyorsabban.

A szűkítő nem az adagoló "vége"?
 Én oda tenném, akár egy cső formájában. Ezt lehetne cserélni a  flakonokhoz.

A szivattyú gondolom nem szállít egyenletesen.

Az adagolótartályt nem lehet minimális nyomás alá helyezni. / nem tudom, hogy honnantól minősül nyomástartó edénynek. /

De őszintén szólva vastagabb csővel, gravitációval is elég szaporán lehet tölteni, ha a habzást megoldod.
pl.  amit már ajánlottak

Egy dolog még nem került ugyan szóba, a folyadék viszkozitása.

svejk

Nézzük, ér-e ez a segítség így valamit.

[#t19p144385#]
Én januárban LoneWolf [#t19p133031#] fórumtárstól vettem 150 mm-eset talán 15 ezer forintért.
Akkor volt még neki több darab.

istvan3

Sziasztok!

Ipari gépeken szokott lennie fényes, enyhén rücsis, viszonylag kopásálló festés, hegesztett gépvázon és alumínium alkatrészeken is. (nem elox)
Nekem is alumíniumra kellene első sorban.

Valaki tudna ajánlani festék típust ami megfelel ezeknek a követelményeknek?

Porfestést nem tudok alkalmazni, valamilyen kenős, vagy fújós megoldás kellene.

Köszönöm.

Földi Péter

Lézervágást vállalok, max 10 mm anyagvastagságig. (acél)
Alu vágása 4mm -ig.

Zártszelvény is!

Ami most jelenleg van, közvetlenül raktáron:

8mm és 10mm S235 acél tábla (2000x1000)

Érdeklődni a privát elérhetőségemen lehet.

4ybj8h3c8

Üdv

Tudnátok segíteni, hogy ez milyen anyag, mi a hivatalos neve és hol lehet beszerezni? Vagy 10 éve egy lapszabászat szemeteséből bányásztam elő.

Rabb Ferenc

Csuhás

Érezni, tapintani kellene, a kép alapján zsírkőnek látszik.

2vkx6unz

Valamilyen műgyanta alapú lap. Ilyen a Dupont Corian, de gyárt ilyet más cég is LG, Samsung, Kerrock stb.

Akril munkalapként is kereshetsz rá...

4ybj8h3c8

NagyZé

>>A szűkítő nem az adagoló "vége"?
Először ott volt de ugye ha csökken a kereszmetszet akkor nő a nyomás ezzel együtt a folyadék sebessége. Nagggyon habosodott.

>>A szivattyú gondolom nem szállít egyenletesen.
Öt darab 30-35mm átmérőjű membrán helyezkedik el uszkve 120-130mm-es körön. Egy rugó ellenében egy bolygómű pöcögeti a membránokat ami a motor tengelyén van. Az egyenletességgel szerintem nincs gond. Nem pulzál a folyadék.

>>Az adagolótartályt nem lehet...
A tartályok 4-5m3-es álló műanyag tartályok talán 3m magasak lehetnek 60cm-el megemelve a talajtól. Rendesen jön belőle gravitációval is amig legalább 1m benne a folyadék bár ilyenkor a mérés a dolgozóra van bízva. Ha teszek bele egy átfolyásmérőt és egy szelepet az már eléggé hazavágja a gravitációt.

>>Egy dolog még nem került ugyan szóba, a folyadék viszkozitása.
Víz szerű anyagról van szó.

Az elmúlt egy hétben nem tudtam foglalkozni a témával. A litát is csak több napos késéssel követem. Az ötleteket nagyon-nagyon köszönöm.
!

RJancsi

Bernoulli bácsi forog a sírjában! [#wilting]
"ha csökken a kereszmetszet akkor nő a nyomás ezzel együtt a folyadék sebessége" [#falbav]
Ha a nyomás és a sebesség is nő, akkor feltaláltad az ingyen energiát! Egely istenként fog rád tekinteni!

Mivel a térfogatáram nem változik a szűkület előtt és benne sem (anyagmegmaradás törvénye) a sebességnek a keresztmetszettel fordított arányban kell változnia. Azaz fele akkora keresztmtszeten kétszer akkor sebességű lesz az áramlás.
De létezik az energia megmaradás törvénye is. Emiatt a kétszeres sebességű folyadéknak fele akkora lesz a nyomása.
Ez a Bernoulli törvény. (Ideális azaz összenyomhatatlan folyadékokra, de a gyakorlatban annak lehet tekinteni.)

Ezen az elven működik a levegős festékszóró pisztoly, a régebbi úszóházaz porlasztók és sok más egyéb eszköz.

Jozs

Sziasztok !

Olyasmi vékonyfalú gumicsőre lenne szükségem mint a kerékpárok belsője, csak kb. 30 mm -es belső átmérővel. Elég volna 10-20 cm hosszú. Neten keresgéltem de első közelítésben nem találtam. Esetleg valakinek ? Köszi.