Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

designr

A 8572-ben pedig tényleg egy robbanásbiztos bura DIY danamid alapon..volt itt eladó a fórumon nekem is itt figyel 2 db..
De mostmár remélem az adok veszekben mosógép ablak feltünik majd..
Van pár db gyári vákumcsomagoló gép itthon..extra vastag kupolás plexi tető..csak sajnálom ilyen célra bontani.

gaben

Fa stabilizáló cuccaim vannak itthon, de akarok egy külön kis asztalt, amire a sima műgyantás tégelyeket rá tudom pakolni és arra egy üveg vagy plexi (de mindenképpen átlátszó) tetővel lezárni a vákuumoláshoz. Itt csak pár percre van szükség, amíg a légbuborékok távoznak a gyantából.
Ezek akkora méretűek, hogy fektetett pozícióban nem férnek bele a vákuumtartályba.

jani300

De mostmár remélem az adok veszekben mosógép ablak feltünik majd..

Hányat szerezzek :)
A régiek egyenes tetejűek , az újabbak ferdék .
De nem szeretném hirdetni :)

gaben

Tibinek szerintem nem kell, de nekem igen. ;)

A forma teljesen mindegy, átmérő legyen 250-300mm legalább.
Többit szerintem privátban intézzük.

PSoft

Úgy sejtem...meg akarsz látogatni! [#nyes]

A nagyobbik:
310 mm belső átmérőjű, ~250 mm a mélysége, ~10 mm lehet a falvastagsága, csiszolt/köszörült a pereme.

A kisebbik:
Ez az NDK-s EX-es 200W-os lámpabúra... :)
165 mm belső átmérőjű, ~170 mm a mélysége, ~10 mm lehet a falvastagsága, csiszolt/köszörült a pereme.

Ha eljössz...mindkettőt viheted! [#wave]

gaben

Aztaaaaa! [#taps]

Béla bácsi, nálad mi az ami nincs? [#vigyor]

Köszi előre is, mindenképpen megyek arrafelé a hétvégén, Füredről átugrom majd.

köszi előre is, Gábor

PSoft

Nohhh, végre!...

Úgy tíz éve raktam félre, hogy majd egyszer csak...jössz érte. [#nyes]

jani300

gaben

PSoft

Ki tudja...
Hátha hoz valamit a konyhára.(is) :)

A korai elöltöltősökben találkoztam termetesebb, mezei... jénai tállal.

xtry2myux

Siroki József EWP/IWP és amerikai hegesztő mester, aki egyben szaktanácsadónk tesztelte a többfunkciós SYRIUS SPIDER 202 DC hegesztő inverterünket.
Kipróbálta bevontelektródával (MMA), AWI(TIG) funkcióban, MIG eljárásban tömör huzallal és még önvédő porbeles huzallal is.
De nem is koptatjuk tovább a billentyűzetet nézzétek meg a videót :)

Részletes adatok a gépről:
https://syrius.hu/termekek/szinergikus/syrius-spider-202dc-migmagmma-tobbfunkcios-szinergikus-hegesztogep/

RJancsi

Egy hegesztő mester gyakorlatilag bármivel, még egy 50 éves házilag tekercselt trafóval is gyönyörűen tud hegeszteni. Ma már az a jó gép, ami egy amatőrnek, hobbistának is sikerélményt tud okozni. [#papakacsint]

ywathzay

Biztos vagy benne? A végén a kiértékelés: "Porbelesnél picikét fröcsköl, de ez beállítás kérdése...." -akkor miért is nem állította be? Nekem nincs mestervizsgám, de azzal a "lyukacskával" a varratban -ismét porbeles-, nem engedtem volna betenni a videóba, ha már nem is sikerült olyan jól. AWI- hú de szuper, nem varratot készített, ívet húzott 30mm-t, majd elmondta hogy ez majdnem átégette, úgyhogy nagyon jó.... ami igaz azt is elmondta, háztájiba kiváló lehetőség, de kb. ennyi.
Abban viszont igazad van, hogy vannak olyan régi házi készítésű trafók, amelyekkel ezek a gépek a büdös életben nem veszik már fel a versenyt, de az igazsághoz hozzá tartozik én is szívesebben használom a 3 kilós invertert kinti munkánál, mert nincs kedvem cipelni a 30kg+-os Hetrát.

RJancsi

Igazából nem a hegesztő masinát értékeltem, hanem a marketingjét. Úgy általában hasznosabbnak tartom  - főleg hobbi fórumban - azokat a videókat, amiben nem túl nagy gyakorlattal rendelkező amatőrök próbálnak ki egy-egy gépet. A profi gépeket profi szakemberekkel bemutató reklámok a szakkiállítások látogatóit érdekelhetik. Mint ahogy te is megállapítottad, a "mester" sem volt képes hibátlan varratot készíteni. Akkor egy hozzám hasonló amatőr azt vonhatja le a filmből, ha a mesternek sem sikerül, én meg sem próbálkozok ezzel a géppel, inkább veszek egy olcsóbb porbeles masinát. Azzal sem fogok tudni tökéletesen hegeszteni, de lesz mire fogni. [#nyes]

ywathzay

Ez egy tökéletes háztáji gép, semmi több. Adatai alapján 1 fázisú, durván 30% teljesítményleadás mellett bírja a folyamatos üzemet. Van rajta egy poti, elrontani nem lehet a beállításokat, addig tekered a gombot, amíg úgy érzed/ hallod, hogy már elég szépen hegeszt. Tulajdonképpen megéri az árát annak aki szeret mindennel foglalkozni, de mindent összevetve, ami kell még hozzá, 2 töltött palack (argon, CO2), munkakábel AWI-hoz, CO2-höz -a hozzá adott munkakábel a 3 méterével nagyon sovány- 200ezerben így messze nem áll meg. Namármost otthonra, általános használatra bőven elég egy 140- 160A kis inverter, ami 30ezer körül megvan. Hegeszteni pedig egyik sem fog magától.