Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Tudom hogy " lapúl " itt néhány modellező kolléga. Egy spéci laboreszközhöz keresnék egy kisméretű hajtóművet. 20 évvel ezelőtt vettem egyet ( ráadásul variálni lehetett a módosítást ) Akkor Bp en a Thököli-n vettem. De változik a világ ( ebben az értelemben sajnos zsugorodik mert az alkatrészekről a kereskedők átállnak a kész termékek értékesítésére és sok bolt meg is szűnik )  Szóval a feladat egy miniatűr szán mozgatása 0.5mm / perc sebességgel . Ehhez jól jönne egy i=20-100 mini hajtómű.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Megpróbálom ide is bedobni a kérdést, hátha jutunk valamire. Keresem egy hibás vagy elgyengült 25W körüli Synrad lézert, nem gond ha rossz, csak sérült ne legyen, az sem gond ha töltetni kell, esetleg valakinek ötlete hogy hol keressek, vagy nem tudna hozni a Nemetektől valaki, bármit meghallgatok.  
Köszönöm.

bundyland

Sziasztok !

Érdekelne hogy van e itt valaki aki öntött ki gépvázat polimer betonnal vagy valamilyen műgyanta egyveleggel, ha igen mit és hol szerzett be.

Előre is köszönöm!

pvmyc6p5

Nem pont cnc ,de én kiöntöttem az egyik hegesztett vázas kovácsológépemet,mert ronda kongó hangja volt,az öntvény vázashoz képest.
A technika a következő volt : vékony lemezzel lezártam azokat a helyeket ,ahol ki tudna folyni a beton,amihez "sima" estrich betont használtam,majd a teljes kötés után,az AlvinPlasttól vett epoxi gyantával vákumozva kitöltöttem az acélemez váz és a megkötött beton közt kialakult vékony rést.
Így nem kellett 4-5 q polimerbeton,bele ,és az epoxi gyantából is 3-4 liter elég volt.
Kissé macerás megcsinálni,de költségben a töredéke ,és azóta sem porlik ki a beton,pedig rezgést kap rendesen !
Csak egy ötlet...

designr

bundyland

Egyébként én is gondolkoztam hogy próbaképpen
kiöntöm sima betonnal hiszen a házban lévő gerendák sem polimer betonok (persze adalékok biztosan vannak benne) de év tizedek után is repedésmentesek. Én próba képpen két U gerendát akarnék körbe önteni és kipróbálni eszterga ágyazatként. Szerintem kellően merev lenne.

pvmyc6p5

pvmyc6p5

A "sima" betonnál a zsugorodásra kell figyelni nagyon,meg a homogén keverésre főleg.
Az alább vázolt megoldás is úgy jött össze,hogy kiöntöttem  betonnal,majd egy hónap múlva döbbentem rá,hogy a zsugorodás végett szinte ugyan ott vagyok mint kezdetekkor,ekkor jött az epoxi még pluszban a képbe,de azóta tökéletes.

000000000

Lehet sporolni az epoxival is! Epoxi mügyanta 2..3x térfogatu cementet képes még fel venni még önthetö álapotban van akor is és még a reakcio hömérséglet is max 50..60c!

bundyland

Értem. Én abban bízom hogy mivel rengeteg betont véstem már, azt tapasztaltam hogy valami féle kötés létrejön a beton és a vas között hiszen rengetegszer (pl. keritésoszlop) az amúgy elrozsdált fém a betonban teljesen szép épp maradt. Másrészről én az U gerendákat önteném körbe és nem egy adott teret töltenék ki.

pvmyc6p5

Igen így van,de több mázsa anyagot epoxival köttetni szerintem olcsóbb cementel.
A hézagkitöltéshez én is azt kevertem bele,de csak kb 30%-ban,hogy nagyon híg maradjon.

000000000

igen a cél  adja az alkalmazást!
Nálunk cél volt a viz felvétel és kiszoritás  kiöntésnél!

pvmyc6p5

Ebben az esetben fordítottan igaz a zsugorodás hatása,így gyakorlatilag zsugorkötés jön létre,szerintem más jellegű kötésről nem lehet beszélni,de biztos tudja valaki ezt pontosan.

cfgesmuj7

Üdv,

Debreceni esztergályos szakit keresek 4db acél távtartó M8->M6 menet átalakításra vagy legyártására, ha az egyszerűbb.