Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nekem nincs tapasztalaton szilárdtest relékkel. Szerinted egy nagy 100A ssr alkalmas egy ponthegesztő trafójának kapcsolására? Úgy akarom vezérelni hogy adott fázishelyzetnél adok on jelet majd beállítható számú periódus után kikapcsolom. Maga a relé nullátmenetkor kapcsol. A hegesztő egy kilowattos  trafóból készült.

ANTAL GÁBOR

A nullátmenetes SSR azt hiszem figyeli a feszültség nullátmenetét és ha van vezérlőjel a nullátmenetkor akkor kapcsol. Ha a nullátmenet után érkezik az (elég széles ) vezérlőjel akkor megvárja a következő nullátmenetet és annak érzékelésekor kapcsol .Igazából rezisztív fogyasztókra találták ki mert ott a figyelt feszültség nullátmenete egybe esik az áram nullátmenetével .  
Imre ! mit értesz az alatt hogy adott fázishelyzetnél adod a jelet ?   Nekem is van egy elhalt projektem aminél igen egyszerű lenne SSR rel megoldani a problémát de a piacon szinte egyeduralkodóvá váltak a nullátmenetes relék. Vagy valami trükkel átvered az agyát ?

4ybj8h3c8

Próbáld a Gravotrade-et. Vékony biztos van nekik.
E-Bay jópofi, ha be mered vállalni, hogy a postás összehajtja a kiszállított csomagot, hogy jobban elférjen a levelesládában. Volt olyan csomagom, amit a kutya szájában találtam meg, a postmen egyszerűen átdobta a kerítésen ha nem fért a ládába.

ggdr57dg

Keresd ftarack topictársat. Én tőle vettem az enyémet, amit 1-2 éve már szivattyú kapcsolására használok. Napi szinten több tíz kapcsolás, öntözési szezonban legalább a duplája.

istvan58

nem,azért keresek Magyarországon.
De vastagabb kellene.

Csuhás

Csak arra gondoltam hogy kimérem hogy a nullátmenet előtt mennyivel kell kiadnom a vezérlést hogy az adott átmenetnél biztosan  bekapcsoljon. Feltehetőleg két három periódusnyi bekapcsolásokra lesz szükségen így nem lehet hogy egy egy periódust lötyögjön a be és a kikapcsolás. Vékony anyagokhoz azt tervezem hogy egy fűtőbetétet kapcsolok majd sorba a trafó primerjével. Egyébként én úgy gondolom hogy az ssr feszültség nullánál kapcsol be és áram nullánál ki.  

ybm4ifb

Sziasztok

Köszönöm a segitséget.
A problémám az hogy sokszor kapcsol a hidrofor,és ezt nem nagyon birja a behuzo tekercs,most a 3.van beszerelve.

Csuhás

VighLajos

Ahogy Csuhás fórumtárs mondja!
A vízben oldódik a légpárna, a víz kihordja. Kevés víz benyomása is elegendő, hogy elérje a pmax-ot, illetve kevés víz kiengedésére lemegy a nyomás pmin alá.

Csuhás

Azt hiszem a mai tartályokban már gumizsák választja el a levegőt a víztől. Egy autós szelepen lehet a kezdeti nyomást belepumpálni a tartályba. Ha a szelep ereszt, vagy ha a zsák kirepedt akkor elveszik a nyomást fenntartó rugalmas légpárna.

000000000

Régi hidrofor tartálynál búvárcsövön adták hozzá a folyadékot a tartály alján vettél el , így nem kellet lufi bele és nem is tudott tönkre menni.  
80-as években közepén gyártott IMI gyártmányú VB 80-1 típusú berendezés tartálya a mai napig jó, de már a 3. szivattyú dőlt ki alóla.

smalla

Tudja valaki, hogy honnan vehetnék kis hazánkban olyan kondenzátort, ami tudja a következőket:
47uF 40V -10%, +50% +85C AXIÁLIS, hosszú élettartamú.
Mintha Axiális kondit senki nem tartana.