Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Nem kitudható, hogy mi volt a töltet összetétele?
Talán valami megszelídített termit alapú keverék?

PSoft

Biztos 'kitudható' lenne,ha lenne,de...

-Régesrég megszűnt a gyártása.:(
(még emlékszem a ྂ-es évek vége fele,valami elfekvő,papírzsákos raktárkészletre)
-A mai,sokadik jogutódnak,már köze sincs a régi termékpalettához,pirotechnikai termékekhez...semmihez.:((
-Az akkori szakembergárda,akiktől esetleg 'kitudható'lenne,már a múlté.:((

Lehet,hogy már csak én emlékszem a fűzfői SHALER-re???:(

Opppsssz!
A FAK-nak is volt egy "Sallere"!
Jól rúgta a bőrt,hajdanán!:))

ncw4w5nca

Én gyerekként kapartam ki "Shaler" töltetet, emlékeim szerint egy cellulózos keverék volt. Szálas cellulózt beáztatták kálium nitrát oldatba, száradás után ként, faszenet, kálium nitrátot kevertek hozzá, és ezt préselték a fém serpenyőbe. A füstjének a szaga kevés kénre utalt, gondolom kis kísérletezéssel elő lehetne állítani hasonló keveréket. A dörzsgyújtó gyufafejelegy, ami káliumklorátból kénből és csontenyvből állt.  

jani300

Ez eléggé hasonlít a fekete lőpor összetételéhez .
Gondolom az arányok miatt lassabb az égés.

ncw4w5nca

Igen, az alkotóelemek aránya, és a szemcsenagyság határozza meg az égés sebességét.

Szalai György

Minden kiderült és mindenki derült. [#vigyor2]

000000000

Tisztelt fórumozók !
Kérdezném, hogy vastag alumínium lemezt méretre vágva Budapesten hol tudok venni a legjobb áron?

Előre is köszönöm a válaszokat.
xtrdog

4ybj8h3c8

Mi az a legjobb ár?
Kérsz egy 30 x 20 centis darabot, és szó nélkül levágják. Nem kell táblával venni, ahogy az a magyar kereskedelemben általános.

000000000

Sajnos nekem 20 mm-es lemez kellene de ők ilyet nem vágnak.
Azért köszi.
xtrdog

ncw4w5nca

Gumisütő préshez sógorom villanysütő szabályzót használ, fűtőbetétnek 1000W-os bojler fűtőbetét van alumínium tömbbe beöntve, ami klingelit lemezzel van elszigetelve a tartószerkezettől. A fűtőbetét közel 20 éve működik napi 10 órát gond nélkül.    

A fotón látható szabályzó értéke Fahrenheitben van. Celsiusban 100-280°C Gumisütéshez ez a tartomány tökéletesen megfelel.  

PSoft

"1000W-os bojler fűtőbetét van alumínium tömbbe beöntve..."

Jahhh!

Könnyen van a Te sógorod!:))

Gyárfás Attila

Üdv
Tudna esetleg valaki titánium (vagy hasonló ötvözet) alapanyagra beszerzési forrást? 14x100x70mm es kellene 2db. Egyenlőre.

Szalai György

Majdnem pont ilyen a villanyvasalók „talpbetétje”. Fűtőbetét alumíniumban. Lehet fúrni, csavarozni.
A nyáklemez szárítóm egy 5mm vastag alumínium lapra csavarozott vasalótalp. Elektronikus szabályzással.

PSoft

http://s1.emagst.net/products/474/473830/images/res_88952dca414ec80f4abe3f91e88ca32b.jpg" TARGET=_fnew>Ezek az összes orrlyukukon gőzt fújó,egyfejű sárkányok....ezt még fúrni se kell,eleve tiszta lik az egész!:)))