Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

fa_kukac

Ok, Kösz. Pont ezt akartam kérdezni, azért itt és nem PM, hogy mások is tudják itt a fórumon, tehát hogy elég nagy a szórás árban és shippingben is, van ami gyanúsan olcsó. PL IGBT ami 1200 volt 50 amper, TME-nél 1000 körül, az itt van hasonló árban 20 dolcsis szállítással, és van 0,65 dolcsi per darab ingyenes szállítással, 20 darab, 12 és egy kicsi dollár. Hihetők ezek? Szabad a legkedvezőbbre rárepülni? Igaz az is, hogy a drágán áruló is át tud verni.  
Másik, szintén Svejk mesternek címezve, aki inverterekben ( is ) otthon van, hogy 1 éve van nálam egy 1,5 kW-os, ami nyugalomban üzemel, az első motormozdulatra túlárammal letilt. Ez egyértelmű IGBT modul részleges zárlat számomra. A típus: SHANSHA YD1022AA60
Ezt is megtaláltam kb 100 dolcsiért, ami itt soknak tűnik, a kapható működöképes darabokhoz képest. Tehát ha valakinek van hasonló, más hibával, akkor el lehetne bótolni. Akár veszem, akár adom.  
J7 mini 1,5 kW

svejk

Pár száz eladás és 99% százalékos mérleg mellett már nem kérdés a megbízhatóság.
Persze bukni mindig lehet, de akkor meg ott a disputa..

A legfőbb kérdés, hogy sürgős vagy ráér.
Ha mezei postával jön akkor számíts rá,, hogy a 40 naphoz fog közelíteni.

Érdemes rákérdezni az eladótól, hogy raktáron van-e neki.
Aki azt írja magáról, hogy 6-7 napon belül postázza, az tuti viszonteladó, és még először neki is be kell szereznie.
Általában ezek a nagyon olcsók.

No de én igazából nem értek ezekhez a vásárlásokhoz, nekem is javarészt a haverom szokta intézni.

svejk

Nem tudom pontosan melyikre gondolsz én az UTsorce-nél 18 dolcsiért látok, mellette a Vitrinesnél 38 dolcsi.
A vitrinesnek valószínű raktáron van legutóbb a 4. napon hozta a DHL a cuccot tőle.
Az UTsorce-től 8. nap jött meg Fedex-el

Ha ráér akkor célszerű az olcsóbbat választani.

svejk

A másik kérdésedre válaszolva általában a kisebb frekiváltóknál nem rentábilis az IGBT csere még Kínából hozatva sem.
Ezeken túl kell tennie magát az embernek, vagy elkezd barkácsolni, de azt meg kizárólag csak saját felhasználásra.

Én 100-400A-es hidakat szoktam vásárolni, nem ritkán 200 dollár felett is.

fa_kukac

Kösz, rájöttem, a második link is USTORE, és shipping-el 18 dolcsi meg egy kicsi. Egyébként ráér, de minden info hasznos szerintem mindenkinek. Köszönjük!  
Szép 7végét mindenkinek. Mármint aki nem megy szoliba mint én. De annak is!  
Ezt a linket említtem.
http://www.aliexpress.com/item/module-PM10CNA060-PM10CNA060-1pcs/1961966971.html

Az 1,5 kW-os J7 mini 1,5 kW-osra még mindig keresek megoldást. ( (#4754)

svejk

Ja azt hiszem értem, Te először http://www.aliexpress.com/item/module-PM10CNA060-PM10CNA060-2pcs/1955879533.html?s=p" TARGET=_fnew>erre gondoltál?

Ez azért 26 $ plusz szállítás mert 2 db-ra vonatkozik.  Ott van a fejlécben hogy "2 pcs"

fa_kukac

Nem, de ha nem írod, akkor ez elcsúszik nekem. A 2 darabos megjegyzés. Így már ez naon jó! Köszönöm a felhomályosítást!! [#wave]

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!  
Hozzájutottam egy komplett golyósorsóhoz, a gond az hogy picit kottyanik jobbra balra, és alig érezhetően előre hátra, kérdésem az lenne, érdemes a felújításával bíbelődni, egyáltalán kapható bele ennyivel nagyobb golyó, vagy van ki foglalkozik ilyennek a felújításával?  
Hálás lennék ha tudnátok benne segíteni.

Szalai György

Amivel eddig szembe kerültem, az nem egyformán volt kopva.
A felhasználásra nem jellemző, hogy az anya az orsó minden centijét egyforma gyakorisággal és terheléssel járja be. A közepe kotyog, a végei nem.
Ha kapnék is bele pont annyival nagyobb golyót, ami a középső kopást kompenzálná, megszorulna a végeken.
Meg lehet próbálni, hogy meddig elfogadható a kottyanása és ott viszi-e a vasfűrész.
Így egy kopott pénzen vett közepes hosszúságú orsóból lesz egy kincset érő rövid.
Ha a vágás majdnem egészen a csapágy stucni mellé kerül, akkor is értékes a csonk, a gyári ZKLF csapággal, egy kottyanásmentes forgáspont kialakításhoz.

Kelepeisz Lajos

Értem.
Igen én is ezt a jelenséget vettem észre, csak néhol kottyant előre hátra.

000000000

Sziasztok! Még mindíg vannak lapkák.  

DCMT 11 T3 08-UM 1125 9 doboz 6000ft/doboz  
DCMT 11 T3 04-mm 2015 9 doboz 7000ft/ doboz  

Ha az összes vagy nem csak 1-2 darab kell akkor ele olcsóbb.

sufnituning

Egyébként nem jó helyre írtál, már egy kicsit unalmasak a lapkáid!  
A piacon 4 ezerért utánad dobnak egy dobozzal, de ha kitartó vagy 3.500 ft az ára.
Nem kell minden órában feltenned és ráadásul minden topikba, hidd el, olvassák!

Kicsa

Sziasztok!
Keresnék olyan segítőkész fórumtagot,aki el tudna nekem készíteni néhány egyszerűbb alkatrészt alumíniumból egy kis gravírozógéphez. CNC gép szükséges,egyetemes gépen nehézkes lenne elkészíteni véleményem szerint. 8-10-12 mm az anyagvastagság,a legnagyobb befoglaló méret 250 x 150 mm.
Motortartók,mozgó Z lapok,csapágyházak,csak a szokásos alkatrészek. :)
Alapanyagom sajnos nincsen (készítő biztosítaná),összetétel nem számottevő.
Jó lenne,ha H7 tűrés készítése megoldható lenne. Aki esetleg vállalna ilyet,kérem levélben keressen meg. Igény esetén rajzot és modellt is tudok adni.
Köszönöm szépen!

smalla

Sokkal türelmesebb tudnék lenni, ha legalább nagyságrendileg tudnám, hogy mennyit kellesz várnom. 1-2 nap, hét vagy hónap :)