Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem bízol magadban hogy elkészítsd a saját gépeden
?

RogerCo

Nem vak ez a ló, csak vakmerő :)
Egyedül a hatlap elkészítese okoz(na)problémát. a többit megtudom oldani a saját gépemen.
De abban bízom, hogy Őseink nem egyedileg gyártott elemekből rakák össze pl az EAN 170/1000-est. Ehhez kellene.
ROger

svejk

Pedig sajnos igen. Sőt, mint sokszor bosszankodtam már hogy két egyforma gép alig akad köztük. Persze ez a kor előrehaladtával a sok "szakszerű felújításnak" is köszönhető. :(

nvnshmpmn

Én az enyémhez 15-ös laptávút vettem. egész keveset kell leesztergálni belőle, épp csak egy kicsi jön le a hatszög csúcsaiból.

svejk

RogerCo

Megmondom őszintén ez a verzió is megfordult a fejemben :) csak nem mertem hangosan kimondani :)
Roger

mxjj54gxi

Ha peremes az anya, akkor mért kell 14-es laptáv? Mért nem jó a 15-ös? Amúgy is nagyobb a perem miatt, hol nem fér el?

nvnshmpmn

M8-as a tőcsavar a tokmánytárcsádban?
Nekem a legnagyobb probléma, hogy semelyik tokmánytárcsában nem egész jó a csavarok osztása. De még a síktárcsámban sem. Így nem tudom csak úgy feltenni a helyére, bajonett tárcsát elfordítani, aztán meghúzni, hanem legalább egy anyát utólag kell rájátszanom.

RogerCo

A főorsón 3db 16mm-es lyuk van azon kell anyával együtt átférnie a tokmány rögzítőnek. A 14mm meg igyis annyira kivan hegyezve hogy a villáskulcs nem minden állásban tehető rá az anyára. annyira kevés a hely.
Roger

svejk

Egyébként van több tokmánytárcsád, hogy majd cserélgetni fogod sűrűn?
No mindegy, azért ha találsz megfelelő anyát azért szóljál nekem is, vagy automatikusan vehetsz is mindjárt.

svejk

Hatlapfejű acélcsavarok. Fél elfordítás után levehető a tárcsa, ha ennyit nem bír ki a tokmánytárcsában a menet, hogy félévente leveszem egyszer akkor majd felfúrom 10-esre én is.
Persze nálam maszek a tokmánytárcsa és már eleve M8 menet volt benne.
Esetleg ha tudtok szűz tokmánytárcsát emberei áron az érdekelne engem is. A 160-as tokmányt már nem bíznám az M8-akra.

RogerCo

Nekem van négy tokmányom négy tárcsával, de csak két garnitúra csavar/anya van és abból is az egyik garnitúra igen csak viseltes. A szomszédom is most újjított be magának egy ugyan ilyen EAN-t csak neki 1500-as jutott :) No azon nem volt tokmány, tokmánytárcsa. egyet neki adtam kölcsön. és ideje, hogy több legyen. Meg akkor Legyen Neki is sajátja. Ha találok, ígérem többet veszek !:)
Roger

svejk

16,8 az a furat, a 16-oson nem menne át a 14-es laptáv sem.

svejk

RogerCo

A semlegesbe este feltettem a képet.
EAN 340/1000 Ilyen:
http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/2012_01_12_eszterga/PICT0868.JPG" border=0>
Roger