Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Megint kigurult nekem a hamuból pár gesztenye. (Nagyon kaparni sem kellett.)
A gesztenyét most úgy hívják, hogy üvegszál erősítésű teflon szövet. Valójában inkább üvegszövetre felvitt sima felületű teflon. A szálak a teflon felületen már nem tapinthatók. Van belőle egyik felén öntapadós meg nem öntapadós. Vasalógépeken és fóliahegesztőkön használatos, meg amit a fantáziátok még megalkot. Ennek megfelelően hőálló. Az ára rendkívül baráti, kétezer ötszáz / négy négyzetméter volt.
Előzetesen kikért engedelmével megadom a forrást (sziriusz2001@chello.hu ) hátha valakinek ingere támad.

me3ua0a6

Szeretnék venni egy kompakt marómotort gravírozási célra (sajnos nem magamnak).  
Eddig a Kress marómotorok tűnnek a legjobb választásnak. Drága a patron hozzá, de csak egyszer kell megvenni.
Tud-e valaki valami olcsó beszerzési helyet, esetleg hasonló megfelelő megoldást?
Eddig a "Kress 1050 FME-1 marómotor" tűnik a legjobb megoldásnak.

Ha valakinek van tapasztalata ezekkel, akkor kérem ne tartsa magában. E-mailben is szívesen várom a tanácsokat!
Köszönöm!

000000000

http://www.kbx-webaruhaz.hu/termekek/csoport/1/elektromos_szerszam/maromotor" TARGET=_fnew>Tudtommal itt szerezhető be a legolcsóbban.Múltkor az e-mailemet megkaptad,mert rosszakodik a citromail-em?

PSoft

De sokat elhasználtam annakidején belőle,különböző szélességű csíkokat vagdosva a fóliahegesztőkre.

Sőt,még trafó cséveszigetelésre is használtam(volt bőven belőle).:))

Az öntapadósból,még mindíg van valahol eg négyzetméternyi darabom.

4um5b65d

Hű, hogy mik vannak....
Milyen vastagságú ez a cuccos, elképzelhető, hogy finomabb helyekre tömítésnek is alkalmas ?

Rabb Ferenc

Gravírozáshoz minek 1050W? Tibor45 egyszer már kiszámolta. Nem emlékszem rá pontosan, de valami nagyon kis érték jött ki.

Szerintem sokkal célszerűbb egy ER11-es fortuma, és egy megfelelő áttétellel hajtani egy kisebb motorral. Még csendesebb is. Nézd meg pl Bódi megoldását.

Én a 800W-os Kresst még nem tudtam leterhelni, vagy melegedésre bírni 6-os maróval sem.

Rabb Ferenc

Attól függ, mit akarsz tömíteni vele. A teflon egyik nagy hibája a hidegfolyás.

Ma szorosra húzol minden csavart, holnapra az összes laza. Utána húzod, másnapra megint lazák. A teflon meg jön ki a réseken.

Hiába, az okosabb enged... Bár lehet, hogy ennél az anyagnál a belső szövet csökkenti ezt a hibát.

Ja, és vigyázz mert nem mindegyik teflon olajálló.

me3ua0a6

Az 530W-os is elég lenne bőven. De nem találtam normál leírást róla. Abban is van fordulatszám-szabályozás és tartás, és 5000-25ezres RPM lehetőség? MErt csak a "kötöjelegy"-esnél találtam leírásban ezt.
Sajnos a kompakt gyorsan összeszerelhető megoldás most sokat jelent, és egy gyári megoldás meg főleg. Pedig tényleg ER11 lenne a legjobb.

000000000

Szervusztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e olyan boltot Budapesten ahol fadeszkát vágnak méretre óccóért vagy netán ingyen is. Köszi.

Szalai György

0,13mm a vékonysága. Gondolom épp a mérettartás miatt van benne a szövet, tehát szerintem a lap síkkal párhuzamosan stabil, arra merőlegesen kissé összenyomható.
Ez inkább sikló felületnek, meg forma leválasztásnak alkalmas szerintem. Lehet, hogy a szálak belsejében nem lég tömör. Jártam így, szövetbetétes gumilapból vágtam tömítést, mindég könnyezett.
Mit tömítenél?

000000000

Sziasztok!

szeretnék venni egy 5i20-as MESA PCI kártyát léptetőmotor vezérléshez

ismertek magyar forgalmazót? hol lehet ezt egyszerűen beszerezeni?

Jani

vjanos

Szia.

Ebben a csúnya világban semmi sincs ingyen, ami meg mégis, az utólag lesz drága...

Ha jól értem, amire gondolsz, akkor az ilyen boltokat lapszabászatnak hívják, így keresd.

Én általában az http://faaruhaz.hu/" TARGET=_fnew>Erdért Faáruházába szoktam menni, viszont itt meg kell venni a teljes tábla anyagot, amiből vágatsz. A vágási költség méterenként számolandó.

4um5b65d

Nincs konkrét tömítési célom, csak úgy eszembe jutott, hogy jó múltkor kellett volna valami vékony anyag és ez milyen jó lett volna.
Akkor egy zsíros papír lett berakva.

x4rhew5r3

Én is most akarok venni 5i23-at, magyar forgalmazót nem találtam eddig. A Cseh európai képviselet lesz a kiszemelt.

Szalai György

Akkor most vegyél egy fél négyzetmétert ocsúér és egyszer majd jó lesz valamire.
(Mert a boltban igen borsos.)