Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Egyébként roppant érdekes dolog történt, ilyet még talán nem is láttam.
A külső (6205) csapágy külső gyűrűje hosszában!! kettérepedt, először azt hittem osztott külsejű csapágy :)
Persze két golyó is meg volt felezve benne, valószínű ez okozta a nagyobb bajt :(

svejk

Semmi pénzért...egyébként egy jó kollégámé a szóban forgó, nekem egy hasonló korú Elektrolux van.

4um5b65d

Asszonta a mosógépszerelőm, hogy a simmering azért megy szét idő előtt mert a mosószerektől bekeményedik ha mindig csak 40 fokon mosnak vele.

Megoldás: Havonta egyszer 90 fokon kell mosni, oszt sokkal tovább bírja.  

A csúszógyűrűt jól nézd meg, nehogy az új simmeringet rárakd a picit is sérült/vályús felületre.

4um5b65d

Rinaldo

Awg 650 16.éves, kimondani is sok még nem kellett szétszedni.. A mostaniak válóban kevesebbet bírnak..

s7manbs8

Sz.József

A BEKO-ba is dupla futófelületes van (volt),
de vettem a bátorságot és beleraktak egy sima mezeit. Egyenlőre nem ereszt, 4 hónapot már kibírt ... :)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/BEKO/" TARGET=_fnew>Két kép róla itt

svejk

Futógyűrűt is akartam venni , de egyébként szinte 100%-os állapotban van.
ma felmentem Pestre http://shop.euras.com/default.php?g7=3150936N" TARGET=_fnew>hozzájuk.
Nem vagyok egy eltévedős fajta így csak itthon megnéztem hol vannak, de fél órát keringőztem a Maglódi-Jászberényi közt, mire a gyártelepek legbelső zugában ráakadtam egy 20x10 cm-es táblára hogy  még menjek csak előre.
Mondom a Nőnek mi kellene...
Azt mondja: ááá.. az olcsóbb már rég nincs az Ő listájukon, az ötezer forintos meg hétfő délután 3 óra.
Mondom az van a honlapon hogy raktáron van.
- persze de Németországban...
Ááá nem lettem mérges...
AmikorTV-ket javítottam akkor sem szerettem a Siniéket. ritkán találták el mit is akartam venni, és tele voltak hamisított alkatrészekkel.
Később be is vallották nyíltan.
Úgy hogy holnap az első nyitva levő csapágyboltostól veszek egy szimplát oszt' jónapot....

000000000

Tapasztalatom szerint a sima egy gyűrűs porvédős szimering is kibirt a magyar automata mosógépekben  legalább 10 évet.Legnagyobb ellensége a silány hamisitott olcsó mosószerek amiknek a bázisanyaga őrölt kőliszt,ennek köszönhető a szimering idő előtti kopása.A forró mosás szerintem többet árt mivel a vizben levő vizkő 60 fok felett csapódik ki a dob minden részére igy a tengelyre is ami idő előtti kopást okoz.Ez az én 30 éves tapasztalatom a mosógépekkel az ismerőseim között.

yfpm6aadr

svejk

4um5b65d

A forró mosás a simmering visszapuhulása miatt kell. Ha keményre "aszalódott" az anyag akkor nem tudja ellátni a tömítő funkcióját.

2nbj3n5m

En is voltam náluk.Az eladócsaj az jóó!
Mig beszéltemvele felrakta a lábát a pultra
szátrakva (hosszúnadrág volt rajta) Mondom neki,hogy a Kamaszukrába ez a második pozició.
A főnöke kizavart az üzlrtből.Amugy se volt
amiért megtaláltam öket.

svejk

No ez a szimpla szimering nem volt jó ötlet :(
Ugye ha úgy rakom hogy betöltse igazán tömítő szerepét akkor a dob felé áll az összehúzó rugó, tehát folyamatosan érintkezik a vízzel, ripp-ropp elrozsdásodik. (állítólag léteznek rozsdamentes szimmeringek is)
Ha úgy rakom hogy a rugó a csapágy felé néz akkor pedig nem az igazi a tömítése.
Így maradt az, hogy az eredetit sikerült szétszedni, és valóban a kisebb része normál 35x57x7-es, és egy ilyen újat beleraktam az eredeti nagyba, mely igazából nem is igazi szimmering csak egy jó erős "porvédő".