Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

az ivhömérséglet más más az eletroda és a munkadarabb közöt ezért kötöt a polaritás lényege egyes eletrodáknál!
http://sdt.sulinet.hu/interaktiv/hegesztes/tananyag/page100910.html" TARGET=_fnew>ivhömérséglet!
A rücskoség akor keletkezik általába ha az áram is megfelelö amikor a varatöl mesze van az eletroda vége hegesztés alat...
bázikusnás eletrodánál ha belenyomod rendesen az olvadékba az eletroda végét majd nem hogy megfolytod az ivet akor terül csak rendesen a varat szinte ![#vigyor0]
de ez csak javaslat ez sokat függ a poziciotol is...

vjanos

Ezeknél nemtom továbbfaragható-e az ár, de a konkurens Dunakeszin székelő cégnél............

vjanos

bvadkrcds

Most már, csak egy kérdésem lenne. Ennek a hegesztőnek, olyan pisztolya van, ami begyújtja az ívet…  és külön lehet adagolni az anyagot a másik kezemmel. Mint a lánghegesztő esetén?

http://bolthely.hu/kepek/hegesztestechnika/00045.jpg" border=0>

Vagy ez a funkció, csak a pisztolytól függ, illetve az inverteren kell lennie gázcsatlakozónak. Ezzel is menne?  #1876 Csak pisztoly kel hozzá?

bvadkrcds

Bocsi! Nem értek hozzá… csal láttam ilyeneket. Nem akarok olyat venni, ami nem jó.

vjanos

Amennyire tudom, az egyszerűbb gépeknél nincs ilyen gomb, egy koppintással neked kell ívet fogni.

keri

Köszönöm, ez hasznos tanács.

A 2,5-ös bázikusom valószínűleg nedves és öreg.
Alig akart meggyulladni és könnyen leragad vagy kialszik. Visszaég a bevonatba az elektróda. Nem is nagyon használtam, csak gyakorlásra.

A 3,2-es amivel az kopás álló élt hegesztetem fel, az gyönyörűen fogja az ívet, csak szerintem kevés neki még mindig az áram a nagy felülethez és vastag lemezhez.

keri

Azért ilyet publikusan ne reklámozzunk, ha nem akarsz kiszúrni az illető céggel.

keri

Köszönöm, ez hasznos tanács.

A 2,5-ös bázikusom valószínűleg nedves és öreg.
Alig akart meggyulladni és könnyen leragad vagy kialszik. Visszaég a bevonatba az elektróda. Nem is nagyon használtam, csak gyakorlásra.

A 3,2-es amivel az kopás álló élt hegesztetem fel, az gyönyörűen fogja az ívet, csak szerintem kevés neki még mindig az áram a nagy felülethez és vastag lemezhez.

keri

A képen szereplő, begyújt közelítésre, és a gomb megnyomására a gázt is adagolja.

Ami nekem van, az koppintással gyújt, és a gázt a markolaton lévő szeleppel lehet nyitni.

Igen, végűlis pisztoly és argon palack kell csak hozzá.

Nem mondom hogy nem jó, én sokáig mással nem is tudtam hegeszteni, gyönyörű varratokat lehet vele csinálni és főleg rozsdamentesre jó, vagy akár réz hegesztésére is, haverom szerint vasat kis árammal réz pálcával keményforrasztani is lehet vele, de nagyon lassan lehet haladni és a gáz is drága, és a munkadarabnak nagyon tisztának kell lennie, szóval macerásabb összességében.

bvadkrcds

Most, már jól kiokosítottatok! Mindenkinek nagyon Köszi! Eddig, csak jót hallottam róla.

vjanos

Valóban nem gondoltam, hogy ez ilyen érzékeny téma lesz.... sorry, a jó szándék vezérelt :(

Bár még mindig nem hinném, hogy ettől bárkinek is baja lenne.