Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

persze van külömbség bevonat közöt is és ötvözö tényezökben is a rutilosabb az elterjetebbb mivel könyü használni és ezért igénytelenebb körülmények közöt is jolehet használni persze a hegesztési igénybevétele jo az othoni diribb darabb öszerögzitésére kisebb kisebb szakitoszilárdság!
bázikus pálca jobb és erösebb varatok létrehozása ( gépalkatrészek...tarátlyok...)
amit szinte az iparban használnak elö szeretetel erösebb % ban ötvözetü acéloknál!
és vanak a megfizetetlen eletrodál az átmeneti ötvözovel elátot ez szinte minden célra megfelelnek szén és cromacél hegesztésére ugyan az a ötvozetel biro eletroda tipus ezek nem lehet megfizetni nagyon drágák....
A bekappcsolási idö azt jelenti hogy adot idöben melyi idöt mehet az adot áramon a hegesztö gép
20%.....155A ez egy percre 60másodpercnél levetitve hegesztési  
 idöben 155A áramnál 12másodpercet hegesz 48 másodpercet szünet ez a 20% 155A nál

000000000

érdekes hogy a kombinált inverteres hegesztök is hasonlo forásal szerelteek igy nemsokal kerölnek többe de több mindenre használhatóal sima bevonatos eletrodás hegesztésn kivül is!

bvadkrcds

Nem akartam kiadni ennyit egy hegesztőért, de kezdtek meggyőzni...
Ez kereken: 100 ezer...  [#rolleyes]
http://bolthely.hu/kepek/hegesztogep/00309.jpg" border=0>

http://bolthely.hu/hegesztogep/id/00309_TIG__PEGASUS_160A_230V_egyenaramu_inverteres_awi_hegesztogep" TARGET=_fnew>Link...

000000000

és ahogy elnézem nemis sok éret
áram felfutási és lefutási idöt is lehet álitani
még inpulzus üzemü hegesztés is tudhat ha ilyen sok tekerö van már rajta!
de ha hozzászámolod csak a AWI szetet nem olcso
még mindig olcsobb a kombi ha külön veszed meg gépként awi..plazma... [#crazya]

bvadkrcds

Na elég legyen már... [#boxer] ez is túl jó![#vigyor2]

bvadkrcds

Na elég legyen már... [#boxer] ez is túl jó! [#vigyor2]

bvadkrcds

000000000

keri

Nekem ipari gépem van, jó drágán vettem még régen, csak nem tud 130A-nal többet.
Úgy tapasztaltam, később old le mint a ráírt szerint kellene. A legnagyobb áramnál, másfél 3,2-es pálcát tudok elhegeszteni, szóval ha elfogyott a pálca akkor nem kezdek újba, hanem reszelgetek, meg nézegetek. Teszkós gépeknél tényleg nem szabad hinni a ráírtaknak.

keri

keri

Azt jelenti hogy 10perc használati idő alatt mennyit mehet és mennyit kell hülnie a gépnek. Tehát a 60% az 6perc üzem, és 4perc pihenés.

De egy normális gépnél nem neked kell stopperolni, üzemszerűen letiltja a villanyt ha túlzott melegedést észlel.

keri

Ezen felül szebb a varrata is a rutilosnak.
Bár lehet hogy én nem tudok hegeszteni, mert nem tanultam, csak csináltam :) de bázikussal nekem mindig rücskösösebb lett. Gondoltam nagyobb árammal kéne, de akkor meg elfolyt a pálca :)

keri

Nemtudom, én gond nélkül használom AWI-ra is az MMA-s hegesztőmet. Annyi hogy nincs vezérelve a gáz, hanem nekem kell megnyitni, meg érintéssel kell gyújtani.
Bár most szeretnék egy ilyen kombináltatat, hogy alut is tudjak hegeszteni, meg némelyiknek van plazmavágója is, csak azok már horror árban vannak.

7vpav5d32

Szia!  
 Vettem egy ilyen multit a CO mellé nemrég és nagyon nem bántam meg. Tihanyi Robit keresd, ha érdekel.