Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha az 50-re ráteszed azt a megmaradt 30-at, használható masinát kapsz. Az alsó árkategóriásoknak nagyon kicsi a bekapcsolási idejük.
Nagyon megéri inverteres hegesztőt vásárolni, kicsi, könnyű,jobb vele hegeszteni. Én nagyon szeretem az enyémet.(Fimer)

bvadkrcds

http://www.1apro.hu/hirkepek/105/j-kivalo-minosegu-_5472_ayavta56eb_54r88.jpg" border=0>

Műszaki adatok:
Primer feszültség..........................220V
Hegesztő áram..............................5-155A
Üresjárati feszültség....................65V
Bekapcsolási idő   100%.............100A
                                    60%..............120A
                                    20%..............155A
Max. teljesítmény...........................4,2KVA
Hálózati biztosíték..........................16A
Leolvasztható elektróda................1,6-2,0-2,5-3,2mm
Hűtés............................................ventilátor levegő
Védelmi fokozat..............................IP21
Szigetelési osztály...........................H
Súly..................................................3,8 Kg
Méret (cm).......................................27x13x20
Elektroda tipus...............................rutilos, bázikus, cell, in

keri

Kollégámnak http://bolthely.hu/hegesztogep/id/00064_ZXT7-140A_inverteres_hegesztogep" TARGET=_fnew>ilyet vettem.
Jól használható.
Tapasztalatom szerint a 60%-os bekapcsolási áram ami már nem szokott leoldani folyamatos munkánál, tehát arra érdemes tervezni. Annál nagyobb árammal csak szükség esetén érdemes, mert nagyon idegesítő amikor a varratt felénél lekapcsol és malmozol amíg vissza nem hűl.

keri

Ja és a linkelt cégnél rosszak a kiírt paraméterek. 40% vagy 35%-on tud csak 140A-et ez. De jól használhatú kütyü, trafós helyett, profilok hegesztésére.

Nekem most nagyobb 6mm-es lemezeket kellet hegeszteni, ott az én 130A-es gépem már éppen elég volt, a 3,2-es pálcához.

000000000

keri

Jól. Ami nekem volt bázikus, ahhoz nem is volt jó a túl nagy áram, mert felizzott a pálca, és elfolyt, igaz, akkor vitte legjobban az anyagot amikor halványvörösen izzott már.

Ugyan akkor volt valami szén-celluloz bevonatú, kemény felrakó pálca fordított polarításra az szerette a 120-130A-et

SZóval 2,5-ös pálcára maradéktalanul elég egy ilyen gép, 3,2-est viszi, de néha jo lenne még egy kis kraft, ennél vastagabbal meg nem próbáltam. Rutilosból szerintem vinné a 4-eset.

000000000

igen ezért is kérdeztem bazikus pálca minden ilyen hobby kategoriás gépnek feladja a meg probáltatásokat...
de probáltál is polaritást cserélni bázikusnál?

keri

Persze, egyenessel nem is lehet hegeszteni, illetve az ívet még meggyújtom, de sokkal rondább lesz az egész és nehezebb is tartani az ívet.

keri

Különben a pálca dobozán ott van a javasolt áram, ha azt tudja a gép, akkor hegeszteni is lehet vele. Persze azért a minimum áramnál nem olyan haladós.

bvadkrcds

000000000

a ráirt bekapcsolási idöt kevés hobby gép tudja valosan is hátha lene egy olyan hobbygép amin ez az adat valos erösen gyártofugö ez is...
ezért kérdeztem a bázikus pálca példát.....

000000000

az ne téveszen meg a eletroda átmérö!
mások az áram feltételek egy 2.5mm rutilos vagy egy bázikus pálca paraméterezésében!

bvadkrcds

Mi a különbség a rutilos és a bázikus pálca között?

bvadkrcds

A bevonat ban van különbség? Akkor mire is figyeljek? Ezek mit is jelentenek?  
Bekapcsolási idő 100%.............100A  
60%..............120A  
20%..............155A