Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

svejk

Mert a hidegen húzott méretei vannak annyira pontosak, hogy ne kelljen megmunkálni?
Hol lehet ilyet kapni?

j3rx6bsjd

Esetleg itt?:
http://hidracel.5mp.eu/web.php?a=hidracel" TARGET=_fnew>Hidracél
Nálunk Pest környékén:http://www.ironfem.hu/" TARGET=_fnew>Iron-fém 93
Nagyon sok helyen beszerezhető én van mikor vidékről rendelek,mert rugalmasabbak,mint Pest környékén.
Olcsóbb,postázzák is és akkora darabot kapok,amit kérek,nem kell egész szálat vennem.

Révész Richárd

Svejk!
Kíváncsiságból megmértem egy 550x160-as 10mm vastag lézervágott lemezt.Vastagságban max 4 század az eltérés.

sasi

A Ferroglobusnál, illetve a velük szerződéses vaskereskedésekben lehet húzott anyagokat vásárolni, S235, illetve C45 minőségben.
Kötegekben szállítják az anyagot, mozgatás közben a külső darabok deformálódhatnak, ezért célszerű kinézni, mikor lehet a köteg középső részéből választani, mert azok biztosan egyenesek. Nagyobb forgalmú telepekről célszerű vásárolni, mert ott szakszerűbben kezelik az anyagokat. A méret tűrésük h11, de azonos kötegből származó szálaknál századra azonos méretek találhatóak.
A durvalemezek tűréseit  
http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CB0QhgIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.gepipariklaszter.hu%2Findex.php%3Foption%3Dcom_phocadownload%26view%3Dcategory%26id%3D1%3Amagyar-szabvny-msz%26download%3D24%3Amsz-en-10029-melegen-hengerelt-durvalemez-mretei-mret-alak-s-tmegtrsei-1993%26Itemid%3D81&rct=j&q=durvalamezek%20t%C5%B1r%C3%A9se&ei=hpg2Tc3WIs3Nswah2ayZAQ&usg=AFQjCNFNaPxxcQ2Rpf6WGWDDeHMQoEIR0w&cad=rjt" TARGET=_fnew>itt találod. Egy táblán belül, szintén minimális a vastagságkülönbség.

j3rx6bsjd

Ne felejtsd el,hogy a központi telephelyük mindent megtesz annak érdekében,hogy ne ott vásárolj:)
Minimum vásárlási összeg,különben felárat számolnak,Táblalemezt csak teherautóval érkező vásárlók kaphatnak,ha személyautóval szeretnéd elhozni,nem szolgálnak ki,stb...
Én egy ideje már nem látogatom őket,ezen okok miatt.Esetleg többen összeállva érdemes vásárolni,de többre tartom azokat a kereskedőket,akik picit ugyan drágábban adják,de bármit kérhetsz,akár egy 50x10x100-as darabot is.

svejk

Köszi!
Igazából lehet rosszul tettem fel a kérdést, azt gondoltam hogy egy táblán belül minimális az eltérés, de mennyi lehet az ismétlési pontosság, tehát ha visszamegyek két hónap múlva, mennyivel kapok más vastagsági méretet.

svejk

Besz@rok :)
Tőlem 2 km-re... azt hittem csak hidraulikával kapcsolatos dolgaik vannak...
Persze a telefont nem veszik fel, de majd délután arra kanyarodok...

000000000

Hidegen húzott köracélból nem szabad tengelyt esztergálni, mert elgörbül a benne lévő feszültségek miatt.

000000000

Egyszer én is voltam náluk Pesten. Elég köcsög hozzáállás részükről a minimum vásárlás és csak egész szállakat lehet venni.

88nwcf22d

Lineáris vezető alá nem kell köszörülni a felületet.

Nálunk a szokásos eljárás:
Hegesztés, feszmentesítés, marás, fúrás.

4um5b65d

És hány századon belül tudjátok garantálni a felületek egysíkúságát ?

svejk

Kánaán van(legalább is nekem) náluk húzott anyagokból.
Valóban hidraulika volt a fő tevékenység, de annyira megcsappant a kereslet a felújításra hogy most már több húzott anyaguk van mint csövük.

Vettem próbára 50x30-asból 560 mm-es darabot.
ST37-es minőség, de lehet kérni E325-öst is.
(tud valaki valamelyiknek előnyéről, hátrányáról?)
2500 Ft-ot fizettem.
H9-es tűréssel készülnek, a felületi érdesség több mint elég egy lin.vezető alá.
Bármekkora darabot levágnak, ezeknek a húzott anyagoknak kb. 340 Ft/kg , vágás esetén 380Ft/kg az ára.
(majd beszkennelek egy tavalyi egyszerűsített árlistát, most már szinte napi árfolyamok vannak)
Mérési lehetőségeim szerint ez a darab egyenes, a méret 4 századdal van a névleges alatt mindkét irányban. A derékszög mintha nem lenne tökéletes, de nem volt sok időm vacakolni vele.

60 mm-enként kell hossz irányba fúrnom bele M5-ös meneteket, keresztirányban pedig 130 mm-enkét átmenő 8-as furatukat, mindkettő a semleges vonalban.
Majd kiderül...
Minden esetre ez egy óriási segítség, az árkülönbözet nem takarta volna a melegen hengerelt gépi megmunkálását, ami szintén lehetne kétes kimenetelű.

Köszönöm még egyszer Lakatos Mester a segítséget!

svejk

Ezt megerősíthetem, gépbontás alakalmával szinte majdnem mindig csak mart felülettel találkoztunk a sínek alatt...

88nwcf22d

Pontosítom :D
Legjobb tudomásom szerint ebben a sorrendben gyártják le nekünk a hegesztett szerkezeteket a beszállítók. Mivel direkt így kérték a műhelyrajzok beméretezését is. Síklápúságot ill a párhuzamosságot 0,03 ra szoktuk megadni.

Hogy tudják-e tartani, ez jó kérdés...

bvadkrcds

Sziasztok! Inverteres hegesztőt szeretnék venni. Milyet ajánlanátok? Zártszelvényeket szeretnék hegeszteni. Sima trafósom van, de lehetne jobb is. 30-50 ezres kategóriára gondoltam. Azokban vannak jók? Nem ismerem a márkákat. Vagy mindegy milyen?  Van valami sárga-kék színű… az a jó? Mire figyeljek, az adatlapján?