Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Encoder használata

Indította gaben, 2024 április 09, 16:29

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ja, csak egy csatlakozó ? Azt hittem valami nagy dolgot vettél.

000000000

Neken egyszer Amerikából meghozta a cég 3 nap alatt.

43pbwjg8s

Szakadnának meg akik ilyen kicsi fémérintkezőket találtak ki!
legalább 10-et elbaltáztam mire az én bumszli kezemmel rájöttem, hogy hogyan tudom feltenni a vezetékek végére. De még igy sem az igazi valamiért, mert amikor betolom a csatlakozó házba, nem kattan be és nem akar benn maradni.:(

Ahogy rátlom a csatlakozót az encoderre, szépen kitolódnak egy kicsit a csatlakozóházból a kábelek a sarukkal.

Lehet mikroszkóppal és petesejt-megtermékenyítő robottal kellene ezt csinálni?

43pbwjg8s

Már az is eszembe jutott, hogy egy tűhegyni kétkomponensű ragasztóval tartom benn őket.....

De majd holnap, nyugodtan szépen megvizsgálgatom ujra az egészet.

s5f8tmfv3

Nem nagyon látszik az enkóder fotóján a csati típusa, bár gondolom biztosan ez való hozzá ha már megvetted. A http://hu.farnell.com/molex/09-50-8023/crimp-housing-3-96mm-2way/dp/1675489" TARGET=_fnew>Molex hasonszőrű csatlakozója nem lenne jó hozzá? Csak mert ilyenem van, kontaktot is tudok adni, legfeljebb levágod a kódolást a házról. A nálam lévő enkóderekhez legalábbis ilyen kell. (sokkal egyszerűbb a szerelése!)

s5f8tmfv3

Ragasztó nem OK, inkább nézd meg miért nem kattan be.

43pbwjg8s

Szia!
Ez a csatlakozó pontosan az ami kell hozzá.
Stimmel is bele, csupán valami szerelési bénaság állott belém. Kicsit mérgelődök mos miatta, de holnap, hamarabb, még nem fáradtan megnézem mi is lehet a gond.

HA nem kattan be én fogok! :)

43pbwjg8s

Na csak egy kis nappali fény kellett.
Minden rendben és végre kész van a csatlakozó is.
Most már csak az izzitás és a teszt következik. :)

43pbwjg8s

Amatőr!
A kontakt amit említettél milyen?
Elég szűkken maradt az első napi bénázáésom miatt!

s5f8tmfv3

Szia! http://hu.farnell.com/molex/08-50-0032/crimp-pin-22-30awg-pk100/dp/9773789?crosssellid=9773789&crosssell=true&in_merch=true&" TARGET=_fnew>Ilyen. Nem jó a Hirose házba, de kedden megnézem bent hogy használunk-e olyant ami jó lenne Neked.

s5f8tmfv3

Péter!
Ilyen kontaktot tudok adni:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/KisKZ/image005.jpg" border=0>

Nézd meg a http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/KisKZ/" TARGET=_fnew>képeket itt!
Ha ez lenne az szólj és küldöm!

43pbwjg8s

Szia!
Mepróbálom valahogy hasonlítani ahhoz ami van nálam.
Sajna igy hogy nem megy a laptop nem tudom folytatni a tesztelést és a beállítást.
Pedig a hétvégén rendbetettem elvileg a motorokat....... :( egyelőre csak remélem, hogy a másik két motor is megy, mert azt kiderítettem a hogy a vezérlők jók (mind) a motorok mennek simán hajtva (mind) igy maradt az encoderrel való esetleges balgaságom. Ez igaz is volt, mert az egyik valahogy leoldott a tengelyvégről, de ezt nem láttam a zárt felfogó ház miatt. Ez most rendben van. A csatlakozókat is kimértem és befixáltam, hogy ne lehessen velük gond. Az encoder tengelye is meglehetősen pontosan koncentrikus.
Az utolsó motor encoioderétnek bekötése még érdekes.
De ma jobbb híjánn ezt is átellenőrzöm.
Utána csak arra várok, hogy holnap behozza a kollégám a kölcsön winyót a klaptopomba. (itt áll mellettem éppen ugyhogy megrugdossuk ha nem segít! :) )

Nagyon köszönöm!

s5f8tmfv3

Tudod mit? Küldöm és majd megnézegeted.

43pbwjg8s

De rendes vagy!
Csak most jutok hozzá, hogy megnézzem de talán így kép alapján igy is nehéz lesz.
Azon gondolkodtam hogy lemérem ami maradt.

De igazándiból most abban reménykedek inkább, hogy ez a három motor már menni fog rendesen. :)
Hátha!

43pbwjg8s

Egyébként nincs jobb perforáló eszköz, mint ezek a saruk. :)
Láttálmár olyan borítékot ami ilyenekkel tele érkezik meg? :)
Én láttam amit Te küldtél! :)
A toalettpapír perforációja heggesztési varrat ahhoz képest amilyen lyuksoroklettek rajta:)